Kako god, Krajina bi na kraju imala podršku od strane zapada zbog Hrvatske i nestankom srpske krajine, Oluja itd. dok bi sa druge i Istočna Bosna bolje prošla da nisu graničili sa Srbijom ili da je republika srpska u BiH doživjela istu sudbinu kao srpska republika u Hrvatskoj.Taare wrote: 30 Jan 2021, 12:26Ovo jednostavno nije tačno.Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2021, 11:46 Nisu Krajišnici ništa hrabriji bili od Bošnjaka Istočne Bosne nego su ovi zadnji namagarčeni od strane zapada sa zaštićenom zonom
Zvornik, vlasenica, bratunac i okolna sela...svijet nije vidio takvih kukavica.
Neću pričati o tome kako su napadali teritorijalnu odbranu koja ih, citat: "zavađa sa komšijama", ali ću pisati o hrabrosti.
Kroz moju kuću prošlo je kamaru tih osoba. Znam da smo u prvoj turi doveli sedmero, pa onda troje, pa četvero, itd.
Mnogi su prošli kroz našu kuću. Kamara krkana ko od brda odvaljeni.
Najbolje se sjećam jednog ogromnog koji bi bez problema tri pune vojne opreme iznjeo na vrh majevice, te onoga što je rekao.
"kad ja" - reče - "zalegnem za puškomitraljez"
Ovo neću zaboraviti ni u momentu kad se podignu svjedoci.
Nije prošla ni hevta, a đubre i kukavica bila je u njemačkoj.
Od svih tih koji su početkom '92. prodefilovali kroz moju kuću, samo je jedan pristupio arbih, i to onaj koji je bio stidan i koji je pričao samo ako ga nešto upitaš.
On je kasnije bio u crnim labudovima.
Nije Istočna Bosna pala zbog kukavičluka Bošnjaka nego zbog kukavičluka Holanđana.
Današnje teritorije koje smo mi odbranili i koje su Srbi zauzeli nisu mjerilo koliko je ko bio hrabar nego koliko su strane sile odlučile koliko smijemo biti hrabri, da nije tako Banja Luka i Doboj bi pripadali danas Federaciji
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)