Bilo bi upalis televizor
A tamo na francuskom pise vazdusna u arandjelovcu
Reko bi, eno naseg fude
Moderator: Krokodil Behko

Bilo bi upalis televizor

Et, i ja sam isto takoanimals wrote: 30 Jan 2021, 21:10 Fudo , imao sam ja komsiju, koji je 45 , pristupio u kolonu partizana i dobio boracku penziju..
taj je nama djeci, kad se napije, a pijan bio cijelu godinu, pricao kako je skidao Njemacke avione motkom
sa Brizine..a Brizina je bilo malo brdasce..

Pa to sam i mislio..Fuddo wrote: 30 Jan 2021, 21:12Et, i ja sam isto takoanimals wrote: 30 Jan 2021, 21:10 Fudo , imao sam ja komsiju, koji je 45 , pristupio u kolonu partizana i dobio boracku penziju..
taj je nama djeci, kad se napije, a pijan bio cijelu godinu, pricao kako je skidao Njemacke avione motkom
sa Brizine..a Brizina je bilo malo brdasce..
Papovkom![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Kako da ne, građanka samo u zadnjih nekoliko komentara napisa zašto treba postojati herceg-bosna i da će uvik biti na strani svojih.animals wrote: 30 Jan 2021, 21:00Sta bolan, zena je vise gradjanka ove drzave , no ti..Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2021, 20:54
Nikome ja ne spočitavam gramatiku. Ja govorim o ovim izrazima na silu od 1992. godine.
ako svatis, svatio si..

Ona na strani svojih, a ti na strani svih muslimana..Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2021, 21:23Kako da ne, građanka samo u zadnjih nekoliko komentara napisa zašto treba postojati herceg-bosna i da će uvik biti na strani svojih.animals wrote: 30 Jan 2021, 21:00
Sta bolan, zena je vise gradjanka ove drzave , no ti..
ako svatis, svatio si..
Kako više ne kontaš da takve bljuvotine pod kamuflažom građanstva ne prolaze više ni kod mladih naivnih SDPovaca.

Dobrije bosnjani svedojednog.animals wrote: 30 Jan 2021, 21:33 Svi iz moje mahale si isti onima iz tvoje mahale..
isto se svadjaju, isto se vole i isto se mrze..

Ma kurtoni svi..

Znas i GlavurduFuddo wrote: 30 Jan 2021, 21:40 Bezveze komsu napadate
Nije cojek u tom fazonu hejterskom
Komso, nedaj da te isproviciraju
Pravicemo ja i ti gradjansku
Kad u peMziju odemo
Kod Glavurde
Njeno pravo ali mani me onda šuplje da je to građansko razmišljanje.animals wrote: 30 Jan 2021, 21:26Ona na strani svojih, a ti na strani svih muslimana..Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2021, 21:23
Kako da ne, građanka samo u zadnjih nekoliko komentara napisa zašto treba postojati herceg-bosna i da će uvik biti na strani svojih.
Kako više ne kontaš da takve bljuvotine pod kamuflažom građanstva ne prolaze više ni kod mladih naivnih SDPovaca.
njoj su braca Hrvati, a tebi muslimani..
ko je tu lud..

Oni sto su nosali zastave u Sarajevu kad dodju neki gosti.

Ne slazem se s tobom iz mnogo razloga.Naseef Mushroom wrote: 30 Jan 2021, 18:19Nažalost većina naših hrabrih akcija a i gdje nismo uspjeli, padovi gradova a i odbrana i zauzimanje gradova je ovisilo dokle je Zapad odlučio dokle je se smjelo ići. Većina našeg uspjeha što se tiče srpskih neprijatelja je ovisilo o geografskim položajima.prog321 wrote: 30 Jan 2021, 13:58
Mislim da nisi u pravu. Evo pokusat cu pojasniti.
Vojnici istocne bosne jednostavno nisu bili dovoljno skolovani da bi se znali odbraniti.
Jeste nasjeli su na varku zapada.
Ali inteligentan um ne bi na to nasjeo.
Istu pricu je Un pricao bihacu da ce ga odbraniti . I kad su srbi dosli do bolnice. Dudakovic plasirao dvjesto vojnika na brdu iznad bihaca. Za svaki slucaj ako se linije probiju.
Popricaj sa zapovjednicima srebrenice i zepe. Koja je to neisciplinovana rulja vojnika bila. Nadredjeni im kaze da idu izviditi jedno brdo. Oni kazu idi ti. Ko te ebe.
Jedino su slusali nasera jer bi zaradili metak ako ne poslusaju.
Nisu znali strijele da koriste iako ih je dovoljan broj dostavljen. Vrs usla sa tri tenka u centar srebrenice. A branitelji imali dovoljno zolja i osa da uniste dvadeset tenkova.
Jednostavno nije postojala linija komande poslije nasera.
Sve je ovo tačno šta si napisao u vezi gospodina Dudakovića ali da je bilo planova o srpskoj krajini u Hrvatskoj ili nešto drugo u korist Srba i na toj BH teritoriji bi se za Krajišnike drugačije odigralo.
Možda su iz Istočne Bosne bili naivni u mnogim situacijama ali imamo sa druge strane hrabre borce pred Banjalukom a i Dobojem koji su isto morali stati jer je se kosilo sa budućnosti Srba koji su morali ostati u BiH.
Nisam i iz Istočne Bosne ni iz Krajine tako da sam neutralan po tom pitanju.
Aha, OK.