Katolicko odijevanje
Pravoslavno odijevanje
Islamsko odijevanje
Sto podrazumijevas pod islamskim odjevanjem

Katolicko odijevanje
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ima li veze objava tog ajeta sa ashabom Omerom r.a? Općenito pokrivanja.Taare wrote: 01 Feb 2021, 16:31Nije tačno zato što znam kamaru predaja o tome. Ne možeš uzeti jednu i kazati - e, ovo je pravilo, kad ima drugih na kojima je idžma.Mutevelija wrote: 01 Feb 2021, 16:09
Mene zanimalo šta znači ono "napastovanje" pa sam isao da vidim Tefsira.
Kako nije tačno idi provjeri.
Dakle, ulema je na tome da su bile napastvovane kada bi noću izlazile iz kuća.

Ma dobro, nije tesko skuziti da je krscanstvo znatno utjecalo na islamsko oblacenje.

Po meni, nema.Mutevelija wrote: 01 Feb 2021, 16:47Ima li veze objava tog ajeta sa ashabom Omerom r.a? Općenito pokrivanja.Taare wrote: 01 Feb 2021, 16:31
Nije tačno zato što znam kamaru predaja o tome. Ne možeš uzeti jednu i kazati - e, ovo je pravilo, kad ima drugih na kojima je idžma.
Dakle, ulema je na tome da su bile napastvovane kada bi noću izlazile iz kuća.

Onda nisi procitao taj hadis sa Sevdom i Omerom r.a.Taare wrote: 01 Feb 2021, 17:10Po meni, nema.Mutevelija wrote: 01 Feb 2021, 16:47
Ima li veze objava tog ajeta sa ashabom Omerom r.a? Općenito pokrivanja.

Jok, ti si

Jos jedan nonsense, zene navode muskrace na blud, zene su krive ako budu silovane!.This could not be further from the truth. In Islam, a woman who dresses this way commands respect, and through her modesty rejects sexual servitude. The message that the woman gives when she wears Islamic dress in society is this: “Respect me for who I am. I am not a sex object.”

Prokivaju jos, dio Rusije, krscanske sekte u US, ima jos, pa Marija ima veo na glavi, tad je bio uobicajen dio oblacenja zene i u judaizmu.prog321 wrote: 01 Feb 2021, 17:37 I krscanske zene su do prije 60-70 godina pokrivale kosu. Znaci jedan life time.
Muskarci skuzili da puno vise na produktima mogu zaraditi ako se otkriju.

Sto se igram sa vjerom ako pise da je objavljeno kad je Omer vidio Sevdu. I jos nekih predaja koje imaju.Taare wrote: 01 Feb 2021, 17:25Jok, ti siali vidim da ti nisi ostalo. ponavljam, po meni, nema. Nemojte se igrati sa Allahovom vjerom.
To je opasna stvar.

Izgleda da ih nisi procitaoprog321 wrote: 01 Feb 2021, 17:45 Normalno da pokrivaju.
Sve sto u ko'ranu pise o zenama i zamotavanju kose, to isto stoji u bibliji i tori.

Radim nešto pa nemam kad detsljisat. Objasnim InshaAllah večeras.Mutevelija wrote: 01 Feb 2021, 17:45Sto se igram sa vjerom ako pise da je objavljeno kad je Omer vidio Sevdu. I jos nekih predaja koje imaju.Taare wrote: 01 Feb 2021, 17:25
Jok, ti siali vidim da ti nisi ostalo. ponavljam, po meni, nema. Nemojte se igrati sa Allahovom vjerom.
To je opasna stvar.
Pazi sta koga optuzujes

Evo hoću ja. Žensko oblacenje je kur'anski propis.Venera wrote: 01 Feb 2021, 17:50Izgleda da ih nisi procitaoprog321 wrote: 01 Feb 2021, 17:45 Normalno da pokrivaju.
Sve sto u ko'ranu pise o zenama i zamotavanju kose, to isto stoji u bibliji i tori.![]()
Pravila oblacenja i pokrivanja 6 stoljeca nisu iz Kur'ana, vec su dio tadasnje tradicije, samo se danas takva moda jos uvijek namece zenama, a ne muskarcima.
Nijedan hodza to nece reci![]()

Venera wrote: 01 Feb 2021, 17:50Izgleda da ih nisi procitaoprog321 wrote: 01 Feb 2021, 17:45 Normalno da pokrivaju.
Sve sto u ko'ranu pise o zenama i zamotavanju kose, to isto stoji u bibliji i tori.![]()
Pravila oblacenja i pokrivanja 6 stoljeca nisu iz Kur'ana, vec su dio tadasnje tradicije, samo se danas takva moda jos uvijek namece zenama, a ne muskarcima.
Nijedan hodza to nece reci![]()
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests