Samo da kažem.......

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14397 times
Been thanked: 9960 times
Status: Online

Re: Samo da kažem.......

Post by Julia-Klara »

Trepavica wrote:Ovde pocinje biti kao u dinastiji...ako vec i nije..( bjezim odavde )...!
Ima ljudi koji ne kriju svoje veze i ljubavi, ne vidim tu nista lose... A dje ces ti? Slicice hape da nam stavljas? :bali
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Post by Dust »

Ideja moja, kako je lijepo citati tebe i Granu... Zelim vam svu srecu svijeta i kao sto neko rece, postavite barem jednu sliku tamo na zasticeni dio :cvijece
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Julia-Klara + Dust = :srce :srce :srce
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

:ljub ja cu tebe zaprositi javno ovdje na forumu... mi necemo nista kriti :D

cmvt13
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

CMVT13
Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca »

Julia-Klara wrote:CMVT13
vidi sto mi kradu ....zar nemate nesto svoje :ccc
bolje biti malo lud nego malo pametan
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

pa imamo 13 :) to je nase...

eno ljudi mrki dosh'o :jupi
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40675 times
Been thanked: 27022 times

Post by Rum »

Rudolph wrote:Image+Image = :srce

Svako dobro zelim ! :cvijece
cmvtttzzzzz25
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

:klara
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

niska grana wrote:Sretne obljetnice želim Bonaqui & Ruani, čestitam Im_ex i Heidi na boji :ok

Šta sam htio samo da kažem?....ah, da - htio sam da kažem da sam upravo proveo najljepše novogodišnje dane u životu. Zato što sam ih proveo sa Idejom, koju sam konačno imao priliku vidjeti uživo. Između pisanja nekome iz sigurne udaljenosti toplog doma i izgovaranja napisanog teksta istoj osobi u lice stoji sve samo znak jednakosti ne; stoga sam se pred susret dugo dvoumio i bio djelomično opterećen nekim strahovima, beskonačnim pitanjima i za ovo podneblje tako tipičnim polusmislenim taktiziranjima, što sam odlučio jednostavno presjeći i odbaciti.

F*k the strahovi, kompleksi i maske i - eto me tu kod nje.
Zaljubljenom čovjeku nipošto nije vjerovati, međutim, riječ je zaista o jednom biću koje je toliko divno da je to riječima teško opisati.
Zanijemio sam pred njenom pojavom i ostao dugo nijem, da bih potom činio sve ono što me je oduvijek nerviralo kod drugih - neprestano se smiješio i crvenio kao mulac, zagrljen ulicama hodao i poluglasno šaputao potpune besmislice koje međutim u takvim trenucima itekako imaju smisla. Riječ-dvije i prođoše dva najljepša dana....uglavnom, zapanjen sam kako je moguće da je jedna takva biljčica ponikla u ovoj surovoj zemlji.

Ako tome dodam da sam imao priliku upoznati još par nadasve dragih forumaša, uz rizik da postanem odveć prenaporan mogu na osnovu tog malog i sasma slučajnog uzorka sa ogromnom sigurnošću reći kako se upravo nalazite na virtuelnom mjestu gdje obitavaju veoma topli i nesvakidašnji ljudi. Koji odista ovaj forum u okeanu drugih vrlo osobenim kutkom čine.
Na kraju bih, uz pardon što sam od silne sreće imao nezajažljivu potrebu da ove pomalo nepovezane utiske saopštim vascijelom dunjaluku, završio s citatom jednog meni omiljenog pjesnika -"volite se, ljudožderi" :oo....svako dobro u novoj 2013. :ok
Kako ovo nisam prije vidjela... :lupa
Nisam, jer ne čitam uvijek baš sve šta neko kaže...dođem tu kad imam šta da kažem, pa vidim komentare iznad...Zainteresovala sam se šta je bilo i vidim da se dogodila SREĆA! :srce
Tuđa me sreća uvjek obraduje, posebno ako se radi o dragim ljudima... Mada je virtualno, vas dvoje ste podjednako dragi...A grana, upravo sam tako zamišljala tvoju Ideju, tako kako si je ti opisao... :)
Neka vas sreća prati u vašoj ljubavi...Čuvajte je i krunišite...Pronašli ste se, dvije polovine se mogu sastaviti, isti ste... To se zove sudbina...:)
Bosanski forum vas je spojio...
:hihi
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Ideja :srce kako te je lijepo citati (cak na trenutak zaboravim da si iz Krajine :p).

Odmah pisi da ce tetke iz Amerike za svatove pripremiti kesu para i bombona, jelde komsinice? :ljub Eto odmah jedna briga manje a jedan korak blize. :oo

Ah, to be young and in love :djed (de nadjite nam babu/nanu smajli :oo)
Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca »

Julia-Klara wrote:pa imamo 13 :) to je nase...

eno ljudi mrki dosh'o :jupi
haj dobro al niposto 12 ...
mrki je tu bice frke :bjezi
bolje biti malo lud nego malo pametan
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40675 times
Been thanked: 27022 times

Post by Rum »

Ideja wrote::sram hvala svima, aBd dobićete svi pozivnice za vjenčanje :ooo

Eh, ja rekoh da smije natuknuti a on opet esej započeo. Jao jao, koliko posla ću imati da ga sriktam po svojim o ga držim dalje onda neće valjda dolaziti u napast da razmišlja o takvim budaleštinama :klara

Bio je fin skroz i spreman da uči (i koristi) sve krajiške izraze. Uhh, malo je reći da sam se rastopila.
u, tamo-vamo ama sam ga odmah prekinula i nisam dala dalje da priča. Bolje je to odmah na početku srezati da a olim forumaše da ne komentiraju više jer očigledno se ide previše u off što može iritirati neke koji se drže teme :ooo :ruke
Oci nase forumske jeli poljubio pupak grana :obrve
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

:grana
sta te briga jel ljubio pupak? :klara to se ne pita :maja
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

ideja, grana :aplauzz
:pivo :ples ... trebate konsultanta odmah zaduziit oko organizacije svadbe... da moze i nama svima na vrijeme pozivnice poslat :)
NEK VAM JE SA SRECOM :pivo :pivo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

i jos da kazem, maja me oraspolozi s onom temom... spasi mi dan :)
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Pocela sam se tjerati da pijem caj umjesto hektolitara kafe....Crko ko me nagovori na ovo :bua :puca :grana
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

cajOvi su zakon ba
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Eto vam ih, nosite ih kuci! :oo Lijepa kafa :srce
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Ideja wrote::sram hvala svima, aBd dobićete svi pozivnice za vjenčanje :ooo

Eh, ja rekoh da smije natuknuti a on opet esej započeo. Jao jao, koliko posla ću imati da ga sriktam po svojim kriterijima
Elem, MisterE, da ti kažem da sam se prvo malo zanijela i opustila ali ubrzo otvorila oči.
Tako je njegova rastrošnost odmah i u tim prvim romantičnim trenucima došla do izražaja; šetajući naidjosmo na uličnog svirača i Grana reče:“Ček da mu ubacim novčić u šešir!“ Uh, kako sam ga ošinula pogledom, a u glavi sve računam koliko cigli bi mogli kupiti. Rekla sam mu da mali bez veze svira, treba još vježbati, mjerkajući pritom markirane krpice na njemu i zaključujući da je bolje da novčić damo onom Bugarinu/Rumunu na glavnom trgu što harmoniku tako svira da poželiš čepiće za uši...al opet njemu je potrebnije...mah, ni njemu...nama je najpotrebnije i tačka.
Poslušao me fakat. I potvrdio da će vazda biti onako kako ja želim pa sam se smirila i odlučila da zaboravim taj incident.
Nu, samo što smo krenuli dalje primijetila sam da predugo gleda jedan izlog ženskog rublja pa počeh mozgati o kojoj li formašici sad razmišlja i na koju će potrošiti pare :vik Malo je reći da sam pozelenila, uhvatila ga za ruku i odvukla odatle, jer ako ga držim dalje onda neće valjda dolaziti u napast da razmišlja o takvim budaleštinama :klara

Bio je fin skroz i spreman da uči (i koristi) sve krajiške izraze. Uhh, malo je reći da sam se rastopila.
Rekla sam mu da babo drži pušku u dnevnoj sobi na zidu i da zetovi (kao i oni potencijali) uvijek sjede na onoj strani sobe da mogu dobro da je vide. Medjutim objasnila sam mu i to da je moj babuka jako fin čovjek i da još nije došao u napast da je koristi protiv zetova tako da... Važno je samo da klima glavom kad počne pričati o nepravednom odnosu države prema Krajini, o krajiškom novcu koji se sliva državi a ona za to haman ništa ne dobija dobija nazad. Ah, da, autonomiju i te stvari ne smije da spominje ni pod tačkom razno jerbo bi tad već bilo prenapeto pošto je babuki već na vrh glave što iz drugih dijelova odmah sviju svrstavaju u isti koš.

Malo mi je počeo pričati o Hercegovini, kamenu, tamo-vamo ama sam ga odmah prekinula i nisam dala dalje da priča. Bolje je to odmah na početku srezati da ne razmišlja više o tome.
Bojim se zmija, guštera, neću da uzgajam duhan, ne volim kad okopavam luk i krompir da nailazi na kamenje... Osim toga znojim se puno i ne bi mi godile paklene hercegovačke vrućine.

U restoranu je situacija bila na granici da se otme kontroli. Sjedili smo u dijelu za nepušače (naravno!) a on je s vremena na vrijeme zvjernjao očima amo-tamo i onako kao usput primijetio da na spratu očigledno imaju dio za pušače.
Ignorisala sam to a on je onda svako malo išao na wc koji se nalazio baš u tom dijelu i svaki put se zadržavao beskrajno dugo pa sam skontala šta je. Svaki put kad sam izgubila živce i krenula da ga za uši dovučem, on se odjednom kao nekom čarolijom pojavljivao idući niz stepenice. Na tome još moramo poraditi jerbo... ne želim da ljubim pepeljaru.

:help Ovo sve što napisah...ne želim da izgubim status ljute Krajiškinje. Istina je da sam se u stvari rasula na paramparčad i da više ništa ne može biti kao prije. Svako malo sam ga štipala da vidim jel stvaran, jel moguće da takav muškardin postoji, udarala po koljenima i proklinjala život što ne sretoh takvu osobu ranije (ne bih sad bila ovakva kakva jesam) Gdje si bio svo ovo vrijeme ?! :klara :julia
Mahh, zaboravite da ste ovo pročitali
:grana

P.S. nisam mogla odoliti da nešto napišem ali molim forumaše da ne komentiraju više jer očigledno se ide previše u off što može iritirati neke koji se drže teme :ooo :ruke

ej. kako mi je ovo sad dan uljepsalo, Allahu dragi.

posebno me je nasmijao boldirani tj. podvuceni dio. :D. :srce

Sve najbolje ljepoto krajiska!!

malo je reci da vas je merak citati i gledati takve sretne. :cvijece :pusa
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Post Reply

Return to “Pričaona”