Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Maja wrote: 02 Feb 2021, 19:00
Brena se haj eto udala za Srbina ali se nije odrekla porodice i Brckog i donekle je bila neutralna u svemu (sad cete spominjati beretku) a ovaj je sam dosao na ideju da postane Srbin, da se druzi s najvecim srpskim olosima, da uzdize RS i njihove zlocince pa se pitam otkud to, zasto, u kakvom okruzenju je rastao da mrzi sve vezano za raniji zivot. Jesu li ga roditelji zlostavljali, jesu li oni naginjali Srbima. I drugi ljudi promijene vjeru, uzmu drugo drzavljanstvo ali on ne samo da zeli biti Srbin i pravoslavac, nego mrzi sve sto je bio prije.
Ma majmun.
Ne treba mu paznju pridavati, gore mu je sto ga ignorisemo nego da ga prozivamo.
On bi jedva docekao da se dokaze.
Vako se sam posten cojek more nadat da ce koji saraf popustit na helikopteru, sta ja znam, tamo nedje iznad Perucice.
Ali nisam znao da je pizda ko Nele što se tiče Sarajeva. Kakav god da je, sve sam mislio da je ters pa kad sebi zacrta da neće negdje on se toga drži tvrdoglavo ko jarac i ne popušta a ono blaženi osmijeh iz helikoptera
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom wrote: 02 Feb 2021, 19:18
Ali nisam znao da je pizda ko Nele što se tiče Sarajeva. Kakav god da je, sve sam mislio da je ters pa kad sebi zacrta da neće negdje on se toga drži tvrdoglavo ko jarac i ne popušta a ono blaženi osmijeh iz helikoptera
Definicija rijeci supak. Ono najgore sto ti u sarajevu moze neko reci. Supak. Nele i kusturica.
Ma boli me briga ko je i sta je i kakav je i sta je rekao i uradio ali me interesuje ovaj fenomen. Sta se to u covjeku desi da ovako nesto uradi. Ako se osjecas Srbinom pa hajde, donekle se moze shvatiti. Isto ko sto je onaj Marjan Mijajlovic presao na islam. Al taj isti Marjan ne mrzi i ne pljuje ono sto je bio prije i ne druzi se s islamskim ekstremistima i ne podrzava zlocince i zlocine ko ovaj s medjuocnom crtom.
Maja wrote: 02 Feb 2021, 19:29
Ma boli me briga ko je i sta je i kakav je i sta je rekao i uradio ali me interesuje ovaj fenomen. Sta se to u covjeku desi da ovako nesto uradi. Ako se osjecas Srbinom pa hajde, donekle se moze shvatiti. Isto ko sto je onaj Marjan Mijajlovic presao na islam. Al taj isti Marjan ne mrzi i ne pljuje ono sto je bio prije i ne druzi se s islamskim ekstremistima i ne podrzava zlocince i zlocine ko ovaj s medjuocnom crtom.
Pa, sluzba.
BIA
Udbas klasicni
Oni samo vjesto koriste njegov talenat za propagandni rat koji vode protiv Bosne, a i on se vjesto postavio i uzima lopatom. Ljudi bez muda i casti.
Maja wrote: 02 Feb 2021, 19:29
I meni je to interesantno. Jest da je u jednom momentu zbog toga imao veliku korist kao npr. Drvengrad i mnogi filmovi koji su financirani od velikosrpske vlasti ali ni prvi ni zadnji koji je bio uz određene ljude i imao od toga koristi ali večina umjetnika koja je krenula tim putem su bili uz "svoj tor" ili neutralni.
Šta je on to bolje prošao od Jasmile i Danisa pa da kaže da mu je se to isplatilo?
Ko će ga znati? Možda je zbog supruge, možda je igrao na pogrešnu kartu jer je bio uvjeren da će velikosrpska politika pobijediti i mislio na svoju budućnost, hajd ga znaj
Šta je za mene najžalosnije u svemu ovome je da je Kusturica na početku bio najaktivniji u odbrani svoje države, čak i bošnjackog naroda i da je napisao za mene najemotivnije pismo o stradanjima od velikosrpske ruke.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Da mi je znati kakva su mu sad razmisljanja. Sve i da je skontao da je govno pojeo, ne bi to nikad priznao, gotovo je. Al da mi je zaviriti malo pod onu masnu kosu.
Maja wrote: 02 Feb 2021, 23:44
Da mi je znati kakva su mu sad razmisljanja. Sve i da je skontao da je govno pojeo, ne bi to nikad priznao, gotovo je. Al da mi je zaviriti malo pod onu masnu kosu.
Meni nije jasno kako covjek moze vjeru promjeniti..
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
ali uzeti drugu vjeru, pa nema smisla..sta ce ti..
kad izmedju vjera i nema razlike..
ajde Zdravko Colic je Srbin, pa otisao u Beograd..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
ali Kusturicu nikad necu razumjeti..
kao ni Andrica..
mozes ti biti veliki pisac i reziser, ali mjenjati vjeru ili narod..
neobjasnjivo..
animals wrote: 03 Feb 2021, 08:54
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Ima razlike izmedju vjera,ali zavisi koje vjere ..najmanja razlika je izmedju judaizma i islama, a ironija je sto se oni izmedju sebe najmanje mogu..no to je vise politicki
Npr malo ko zna da je jevrejima dozvoljeno klanjati u dzamiji bez da se ista mjenja,a u crkvi ne smiju
A sto se tice islama,jevrejski monoteizam je ujedno i islamski,islam nista ne zamjeri judaizmu po pitanju toga kao npr krscanima i ostalima
Last edited by bosnjakinja on 03 Feb 2021, 09:24, edited 1 time in total.
animals wrote: 03 Feb 2021, 08:54
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Ima razlike izmedju vjera,ali zavisi koje vjere ..najmanja razlika je izmedju judaizma i islama, a ironija je sto se oni izmedju sebe najmanje mogu..no to je vise politicki