Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
animals wrote: 03 Feb 2021, 08:54
Meni nije jasno kako covjek moze vjeru promjeniti..
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
ali uzeti drugu vjeru, pa nema smisla..sta ce ti..
kad izmedju vjera i nema razlike..
ajde Zdravko Colic je Srbin, pa otisao u Beograd..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
ali Kusturicu nikad necu razumjeti..
kao ni Andrica..
mozes ti biti veliki pisac i reziser, ali mjenjati vjeru ili narod..
neobjasnjivo..
Ima razlike izmedju vjera,ali zavisi koje vjere ..najmanja razlika je izmedju judaizma i islama, a ironija je sto se oni izmedju sebe najmanje mogu..no to je vise politicki
Npr malo ko zna da je jevrejima dozvoljeno klanjati u dzamiji bez da se ista mjenja,a u crkvi ne smiju
A sto se tice islama,jevrejski monoteizam je ujedno i islamski,islam nista ne zamjeri judaizmu po pitanju toga kao npr krscanima i ostalima
Last edited by bosnjakinja on 03 Feb 2021, 09:24, edited 1 time in total.
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Ima razlike izmedju vjera,ali zavisi koje vjere ..najmanja razlika je izmedju judaizma i islama, a ironija je sto se oni izmedju sebe najmanje mogu..no to je vise politicki
animals wrote: 03 Feb 2021, 09:26
Pa judizam je najstariji..
Krscanstvo i Islam, prepisani i malo izmjenjena Tora..
nisu djabe nastale na istom podrucju..
Krscanstvo je otislo svojim putem totalno,islam je ostao pri izvoru kao i judaizam.Ako cemo suditi na sekularan nacin>krscanstvo je samo nova verzija starih paganskih religija
animals wrote: 03 Feb 2021, 09:26
Pa judizam je najstariji..
Krscanstvo i Islam, prepisani i malo izmjenjena Tora..
nisu djabe nastale na istom podrucju..
Krscanstvo je otislo svojim putem totalno,islam je ostao pri izvoru kao i judaizam.Ako cemo suditi na sekularan nacin>krscanstvo je samo nova verzija starih paganskih religija
Ovo su cinjenice,islam i judaizam se ne razlikuju u poimanju i shvacanju Boga i monoteizma,i nekih strogih pravila tipa halal i kosher.
Krscani su sve ukinuli,i njihova osnova je Sveto Trojstvo>znaci nesto sto se fundamentalno protivi islamu i judaizmu
muslimani da nemaju to Izraelsko pitanje mogli bi se lijepo slagati s jevrejima
tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2021, 01:12
Malo je ko u stilu Brege i Cole otisao iz Sarajeva
a sejo sexson ....
nek samo idu .....
A jbg jaro, Seji je Sarajevo taman, Bregi i Coli je Sarajevo bilo malo...
Al svejedno, Cola nije dupetom nista zatvorio, bio je veci od predratne Juge i otisao gdje je htio, i Kusturica je slicno sanjao al losim metodologijama
Znam da sad idemo u offtopik ali npr skoro sam citala tekst kako je malobrojna jevrejska zajednica u Indiji ostavila da njihovu sinagogu i groblje odrzavaju muslimani,Kada su ih novinari pitali zasto bas muslimani oni kazu "jer je islam monoteizam i vjerujemo u istog Boga "
evo nadjoh i video :
eto malo lijepih tema u svom zlu §
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Kada se piše o ljigavcima Čolić definitivno pripada u istu rečenicu sa Bregovićem.
Ali kako se piše ležerno kako je Čolić bio u Beogradu kada je iz tog grada krenula agresija i bombardovanje njegovog rodnog grada jer je Srbin kao da je to nešto najnormalnije i kao da se podrazumijeva, i onda se neki čude i ljute kada neko napiše da skoro pa svi Srbi podržavaju četničku ideologiju.
Jest da je otišao prije rata ali mogao je kao Osim napraviti moralan potez, kao Đuro otići na neko neutralno mjesto ili otići van ovih prostora.
Ako je mogao Štulić otiči u vrijeme kada skoro nijedan umjetnik nije išao i snaći se u Holandiji mogao je i on kada je čitav Balkan bio u pokretu.
Ali ne, pričaj lijepe priče kako si vodio razgoovr sa djeneralom oko pčela i kako te je arkan simpatisao
Važno je da je Sarajevu 20 godina iza agresije poklonio pjesmu Esma, šupak svoje vrste ali eto lijep je za razliki od Neleta pa mu se prašta.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
A jbg jaro, Seji je Sarajevo taman, Bregi i Coli je Sarajevo bilo malo...
Al svejedno, Cola nije dupetom nista zatvorio, bio je veci od predratne Juge i otisao gdje je htio, i Kusturica je slicno sanjao al losim metodologijama
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Kada se piše o ljigavcima Čolić definitivno pripada u istu rečenicu sa Bregovićem.
Ali kako se piše ležerno kako je Čolić bio u Beogradu kada je iz tog grada krenula agresija i bombardovanje njegovog rodnog grada jer je Srbin kao da je to nešto najnormalnije i kao da se podrazumijeva, i onda se neki čude i ljute kada neko napiše da skoro pa svi Srbi podržavaju četničku ideologiju.
Jest da je otišao prije rata ali mogao je kao Osim napraviti moralan potez, kao Đuro otići na neko neutralno mjesto ili otići van ovih prostora.
Ako je mogao Štulić otiči u vrijeme kada skoro nijedan umjetnik nije išao i snaći se u Holandiji mogao je i on kada je čitav Balkan bio u pokretu.
Ali ne, pričaj lijepe priče kako si vodio razgoovr sa djeneralom oko pčela i kako te je arkan simpatisao
Važno je da je Sarajevu 20 godina iza agresije poklonio pjesmu Esma, šupak svoje vrste ali eto lijep je za razliki od Neleta pa mu se prašta.
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Pa ateizam kod bosanskih muslimana vecinom znaci promjenu vjere.
Ako ti je babo musliman. Ti ateist. Tvoja djeca ce biti krscani jer se nalazimo u vecinski krscanskoj sredini
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 09:44
Ma tebi su svi supci..
Nisu svi ali on pripada definitivno u grupu šupaka
Zdravko Čolić: Šešelj je bio sarajevski genije, želim mu dobro zdravlje! Arkan je volio moju širinu i što sam galantan…
Godinama ste znali gde se krije general Ratko Mladić?
- Bio mi je prvi komšija dok sam stanovao na Banovom brdu. Tada još protiv njega nije bila podignuta haška optužnica. Kad bismo se sreli, pitao me je kako pevanje, a ja njega: „Kako vaše pčele, generale?“
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.