Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
animals wrote: 03 Feb 2021, 08:54
Meni nije jasno kako covjek moze vjeru promjeniti..
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
ali uzeti drugu vjeru, pa nema smisla..sta ce ti..
kad izmedju vjera i nema razlike..
ajde Zdravko Colic je Srbin, pa otisao u Beograd..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
ali Kusturicu nikad necu razumjeti..
kao ni Andrica..
mozes ti biti veliki pisac i reziser, ali mjenjati vjeru ili narod..
neobjasnjivo..
Pa ateizam kod bosanskih muslimana vecinom znaci promjenu vjere.
Ako ti je babo musliman. Ti ateist. Tvoja djeca ce biti krscani jer se nalazimo u vecinski krscanskoj sredini
Ne mora da znaci,evo Irma Baralija je ateista i dala kcerki pravo islamsko ime znam par vjernika ciji su roditelji bili komunisti
Last edited by bosnjakinja on 03 Feb 2021, 09:54, edited 1 time in total.
tuzlak1212 wrote: 03 Feb 2021, 01:12
Malo je ko u stilu Brege i Cole otisao iz Sarajeva
Bregović? Ti se šališ:
Realno, ne bih da pravdam ikog (pogotovo ljude poput Brege) samo sam htio navesti primjere kako showbiz ljudi odu i za hljebom a i tamo gdje se osjecaju bolje iz rodnog mjesta bez da pljuju na bilo sta odakle su dosli, pogotovo na nacionalnom kljucu (tema je Kusturica)
ajde, bio si musliman po rodjenju, pa postao ateist, ili bilo koje druge vjere, pa si postao ateist,
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Religija se ne dobija rodjenjem, pa nije DNK
narodnost se ne moze promjeniti, u smislu Balkanskog porijekla
izbaci Andrica od ovih ljigavaca, a Colic jednako nema veze sa Neletom i Kusturicom.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
A religiozni zidovi sa onim sesiricima i danasnje vehabije sa zavrnutim nogavicama. Sve bare bare.
Jest. Kad gledas sa strane.
Islam i Judaizam imaju jakoe slicnosti,cak i mentalitet.U krscana je sve o ljubavi,radi sta hoces na kraju ISUS je umro za tvoje grijehe.No Bog u islamu i judaizmu ima vece zahtjeve i trazi da se slijede pravila,npr muslimani imaju halal a jevreji kosher.
Religiozni jevreji izgledaju kao vehabije,njihove zene se pokrivaju ...cak postoje ultraortodoksni jevreji cije zene nose nikab
te ljude cijenim..
Bregovic je ljiga..
on cak i nije Srbin..
kao ni Andrica..
neobjasnjivo..
Religija se ne dobija rodjenjem, pa nije DNK
narodnost se ne moze promjeniti, u smislu Balkanskog porijekla
izbaci Andrica od ovih ljigavaca, a Colic jednako nema veze sa Neletom i Kusturicom.
Andric veliki pisac, ali rodjen je u Bosni, kao dijete katolika, tj, bio Hrvat..
ajd ne mora ni Hrvat, vec Bosanac..
ali postati, Srbin i Srpski pisac a iz Bosne si, je meni neobjasnjivo..
osim kao ogorcenost sto nije uspio u Zagrebu..
insomnia wrote: 03 Feb 2021, 10:01
I ovo promjenio vjeru. Valjda bi je prvo trebo imati da bi je mogo promjeniti. Nije bas da je Kusta ‘odo po dzamijama i klanjo
Pa po rodjenju je bio, vjerovatno nije bio religiozan..
ali sta ce mu nova vjera..
insomnia wrote: 03 Feb 2021, 09:48
Jest. Kad gledas sa strane.
Islam i Judaizam imaju jakoe slicnosti,cak i mentalitet.U krscana je sve o ljubavi,radi sta hoces na kraju ISUS je umro za tvoje grijehe.No Bog u islamu i judaizmu ima vece zahtjeve i trazi da se slijede pravila,npr muslimani imaju halal a jevreji kosher.
Religiozni jevreji izgledaju kao vehabije,njihove zene se pokrivaju ...cak postoje ultraortodoksni jevreji cije zene nose nikab
ali to nije sprijeclio Islam da usvoji Isusa sa drugacijim stavom od krscana
Islam i krscanstvo su puno pokupili od judaizma
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Ne mora da znaci,evo Irma Baralija je ateista i dala kcerki pravo islamsko ime znam par vjernika ciji su roditelji bili komunisti
To su iznimke a ne pravilo.
Bosnjaci kad su ateisti i dalje su kulturoloski muslimani,rijetko ces vidjeti da bosnjak ateista totalno promjeni kulturu ,pocne slaviti Bozic.Ipak pripadama narodu koji je dio islamske kulture,slavit ce bajrame ,imati tu neku osnovu....osim ako je u mjesanom braku
insomnia wrote: 03 Feb 2021, 10:01
I ovo promjenio vjeru. Valjda bi je prvo trebo imati da bi je mogo promjeniti. Nije bas da je Kusta ‘odo po dzamijama i klanjo
Pa po rodjenju je bio, vjerovatno nije bio religiozan..
ali sta ce mu nova vjera..
Pa sta ce mu đedi Obrenu nova vjera onomad?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa pokupili sve..
I muslimani i krscani se mole Zidovima..
samo im to nije jasno..
Da ali sa fundamentalnom razlikom sto je u islamu samo jedan od poslanika a u krscanstvu Bog licno,jedan od trojstva svetog
Pa normalno kad je u pitanju apdejtovana ovjava istog boga
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman