Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Bosnjaci kad su ateisti i dalje su kulturoloski muslimani,rijetko ces vidjeti da bosnjak ateista totalno promjeni kulturu ,pocne slaviti Bozic.Ipak pripadama narodu koji je dio islamske kulture,slavit ce bajrame ,imati tu neku osnovu....osim ako je u mjesanom braku
To jeste tako. Kulturologija čini identitet čovjeka, jednako kao i religija.
Kršćanski su običaji i praznici komercijalizirani, pa na taj način održavaju kakvo-takvo pripadništvo njihovim religijama. Iz tog razloga, i islamske bi običaje i praznik,e, trebalo malo komercijalizirati
prog321 wrote: 03 Feb 2021, 10:07
Slave bozic kako ne. Jelka sa zvjezdom koja simbolizira rodjenje isusa je svakog decembra u stanu.
A ja govorim o djeci.
Next generation.
Ne slave,to je nova godina,.Vrijeme je da vjernici to puste kraju,jbg slave svii..eno Muhamed Salah slavi slavi se i po Turskoj,nije to nista krscansko ,jer ipak slijedimo gregorijanski kalendar.Kada budemo djeda mraza zvali djed Bozicnjak onda ok
Realno, ne bih da pravdam ikog (pogotovo ljude poput Brege) samo sam htio navesti primjere kako showbiz ljudi odu i za hljebom a i tamo gdje se osjecaju bolje iz rodnog mjesta bez da pljuju na bilo sta odakle su dosli, pogotovo na nacionalnom kljucu (tema je Kusturica)
Pa jesi odgledo video do kraja? Pita karadžića “kako ide naša stvar?” I poredi ga s Titom.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
prog321 wrote: 03 Feb 2021, 10:07
Slave bozic kako ne. Jelka sa zvjezdom koja simbolizira rodjenje isusa je svakog decembra u stanu.
A ja govorim o djeci.
Next generation.
Ne slave,to je nova godina,.Vrijeme je da vjernici to puste kraju,jbg slave svii..eno Muhamed Salah slavi slavi se i po Turskoj,nije to nista krscansko ,jer ipak slijedimo gregorijanski kalendar.Kada budemo djeda mraza zvali djed Bozicnjak onda ok
Pa kako ga zovu vani?
Ne zove ga niko mraz. U Fr je djed bozic
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Bosnjaci kad su ateisti i dalje su kulturoloski muslimani,rijetko ces vidjeti da bosnjak ateista totalno promjeni kulturu ,pocne slaviti Bozic.Ipak pripadama narodu koji je dio islamske kulture,slavit ce bajrame ,imati tu neku osnovu....osim ako je u mjesanom braku
To jeste tako. Kulturologija čini identitet čovjeka, jednako kao i religija.
Kršćanski su običaji i praznici komercijalizirani, pa na taj način održavaju kakvo-takvo pripadništvo njihovim religijama. Iz tog razloga, i islamske bi običaje i praznik,e, trebalo malo komercijalizirati
Pa kako ga zovu vani?
Ne zove ga niko mraz. U Fr je djed bozic
ja ti pricam za muslimane,eto raspitaj se kako ga turci zovu ,jer je i kod njih popularan a turska je muslimanska 95%