Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Odraz wrote: 31 Jan 2021, 10:39
Oni sto su nosali zastave u Sarajevu kad dodju neki gosti.
Aha, OK.
Na trenutak se zapitah jesam li ja tamo bi, a ako sam bio što nisam vidio sarajlije i visočake.
Vidio sam im slike, e sad komandir im kaze da je usao prvi ali kako sam ja slusao i druge - svi su usli prvi u Sanski Most.
Iskreno ne znam da li su se jos negdje borili i koliko su se borili ako su se borili ...
Ja imam Moja TV pa ne znam kako je kod ostalih operatera ali ima novi kanal "Historija", kanal samo o ratnim dešavanjima i časnoj odbrani RBiH od strane ARBiH, arhivski snimci, intervjui, reportaže itd.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 19:56
Ovo je za one koji tvrde da tekbir nije bila nikakva motivacija. I ovo je samo kratak snimak
I Rusi au uzvikivali ura pri jurisu. I njih je to motivisalo
Osim toga
To je tada bilo popularno, omogućavalo je političku promidžbu, napredak u Vojsci Federacije, dobijanje činova, pa su to ljudi zloupotrebljavali. Danas sve to nije popularno i isti ti ljudi se odriču toga.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 19:56
Ovo je za one koji tvrde da tekbir nije bila nikakva motivacija. I ovo je samo kratak snimak
I Rusi au uzvikivali ura pri jurisu. I njih je to motivisalo
Osim toga
To je tada bilo popularno, omogućavalo je političku promidžbu, napredak u Vojsci Federacije, dobijanje činova, pa su to ljudi zloupotrebljavali. Danas sve to nije popularno i isti ti ljudi se odriču toga.
Pa mogli su i juriš uzvikivati, mogli su i viva la France uzivkivati ali je padom komunizma i rušenjem džamija od strane četnika i ustaša najbliže bilo našem identitetu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Hurija wrote: 03 Feb 2021, 19:05
Kaze mi skoro jedan prijatelj a počeli smo temu o našim Generalima ,kako je neprocjenjiv oscjećaj kad se prolomi Tekbir iz 2 000 grla .
nelogično je uzvikivat tekbire a stidjeti se mudžahida.
Hurija wrote: 03 Feb 2021, 19:05
Kaze mi skoro jedan prijatelj a počeli smo temu o našim Generalima ,kako je neprocjenjiv oscjećaj kad se prolomi Tekbir iz 2 000 grla .
Čuj Dabik bojim se da će se otići na nešto sveto ovdje Šehide .Tekbirali su i pripadnici Elitnih viteških jedinica u ARBIH ,koji nisu nosili Muslimanski predznak .
Prošlosti se ne treba stidjeti.
Čuj Dabik bojim se da će se otići na nešto sveto ovdje Šehide .Tekbirali su i pripadnici Elitnih viteških jedinica u ARBIH ,koji nisu nosili Muslimanski predznak .
znam, kad je bilo gusto tekbirali su i najveće pijane koji se nisu trijeznili, a danas se kako bošnjački političari tako i bošnjački narod (nažalost većina) distanciraju i od tih tekbira, i od boraca Armije BiH i od mudžahida koji su došli pomoći bošnjačkom narodu. al' dobri smo u duši, što jes jest.
znam, kad je bilo gusto tekbirali su i najveće pijane koji se nisu trijeznili, a danas se kako bošnjački političari tako i bošnjački narod (nažalost većina) distanciraju i od tih tekbira, i od boraca Armije BiH i od mudžahida koji su došli pomoći bošnjačkom narodu. al' dobri smo u duši, što jes jest.
Prosjecni bosnjak se tekbira ne distancira, ne slusaj forume i sl. Jer da su forumi relevantni realnom stanju 40%bosnjaka bi bili ateisti a bosanci cinili 20% najmanje.popis pokazao bosanaca manje od 2% a ateista jos manje od toga