Hurija wrote: 03 Feb 2021, 22:03 Pratim ovo mi Bosaci smo u cjelini od davnina deklarisani od drugih kako smo glupi. Još je hrpa viceva o Muji, Hasi , Fati .
Možda se zbog toga pojedini stide izvornih Muslimanskih imena recimo kao i svoga porjekla.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Hurija wrote: 03 Feb 2021, 22:03 Pratim ovo mi Bosaci smo u cjelini od davnina deklarisani od drugih kako smo glupi. Još je hrpa viceva o Muji, Hasi , Fati .
Možda se zbog toga pojedini stide izvornih Muslimanskih imena recimo kao i svoga porjekla.

Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 22:58Hurija wrote: 03 Feb 2021, 22:03 Pratim ovo mi Bosaci smo u cjelini od davnina deklarisani od drugih kako smo glupi. Još je hrpa viceva o Muji, Hasi , Fati .
Možda se zbog toga pojedini stide izvornih Muslimanskih imena recimo kao i svoga porjekla.![]()

Niste u pravu niko od vas,evo ovo su najcesca imena prosle godine:

bosnjakinja wrote: 04 Feb 2021, 09:02Niste u pravu niko od vas,evo ovo su najcesca imena prosle godine:
Najpopularnija imena u BiH u 2020. godini: Ahmed i Sara na prvom mjestu
Paylaş Paylaş Paylaş 50AA Sesli Dinle
U odnosu na 2019., popis najčešćih imena u FBiH nije se puno mijenjao...
Imena Ahmed i Sara nosi najviše beba rođenih u Federaciji BiH u 2020. godini, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.
Prema njihovim podacima, 231 dječak rođen u 2020. godini nosi ime Ahmed, a najpoželjnije žensko ime Sara nosi 239 djevojčica rođenih u prošloj godini.
Iza Sare, najviše djevojčica koje su rođene do 15. decembra 2020., kada su podaci dani zaključno, nosi ime Merjem (219), Amina (198), Asja (197), Ema (176), Esma (171), Hana (162), Lejla (155), Lamija (138) i Ajla (130).
Kod dječaka, iza Ahmeda, u top 10 najpopularnijih imena prošle godine spadaju: Davud (204), Amar (202), Hamza (201), Daris (193), Adin (168), Eman (155), Harun (152), Ali (134), Džan (124), istaknuto je iz Federalnog zavoda za statistiku za Bljesak.info.

Majka Zmaja od Bosne se zvala MelekKrokodil Behko wrote: 04 Feb 2021, 09:29bosnjakinja wrote: 04 Feb 2021, 09:02
Niste u pravu niko od vas,evo ovo su najcesca imena prosle godine:
Najpopularnija imena u BiH u 2020. godini: Ahmed i Sara na prvom mjestu
Paylaş Paylaş Paylaş 50AA Sesli Dinle
U odnosu na 2019., popis najčešćih imena u FBiH nije se puno mijenjao...
Imena Ahmed i Sara nosi najviše beba rođenih u Federaciji BiH u 2020. godini, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.
Prema njihovim podacima, 231 dječak rođen u 2020. godini nosi ime Ahmed, a najpoželjnije žensko ime Sara nosi 239 djevojčica rođenih u prošloj godini.
Iza Sare, najviše djevojčica koje su rođene do 15. decembra 2020., kada su podaci dani zaključno, nosi ime Merjem (219), Amina (198), Asja (197), Ema (176), Esma (171), Hana (162), Lejla (155), Lamija (138) i Ajla (130).
Kod dječaka, iza Ahmeda, u top 10 najpopularnijih imena prošle godine spadaju: Davud (204), Amar (202), Hamza (201), Daris (193), Adin (168), Eman (155), Harun (152), Ali (134), Džan (124), istaknuto je iz Federalnog zavoda za statistiku za Bljesak.info.
Rečeno je "Nema više starih i lijepih imena", a ne da nema muslimanskih. Asja, Eman, Džan, Daris???

Oduvijek se Narod ovdje djelio na 3 skupine.Prije Bosnjaka Su to bili muslimani.Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 22:00Ali to ne mijenja činjenicu da može postojati mogućnost što je napisala Bošnjakinja da Bosanci etnički Srbi smatraju Bosance etnički Bošnjake glupim.
I u SAD su svi Amerikanci pa postoje određene grupe npr. Latinoamerikanci koje ostale grupe, rase, etnije smatraju glupljim ili lošijim.
To da nije važno je tvoje mišljenje i to je ok ali mnogima je itekako važno kao npr. meni.
E to je meni najinteresantnije kod onih što su bili najglasniji pred Popis 2013 da trebamo svi se izjasniti kao Bosanci jer u 99% slučaja su to oni koji imaju pozitivno mišljenje o Jugoslaviji.bosnjakinja wrote: 04 Feb 2021, 09:56Oduvijek se Narod ovdje djelio na 3 skupine.Prije Bosnjaka Su to bili muslimani.Naseef Mushroom wrote: 03 Feb 2021, 22:00
Ali to ne mijenja činjenicu da može postojati mogućnost što je napisala Bošnjakinja da Bosanci etnički Srbi smatraju Bosance etnički Bošnjake glupim.
I u SAD su svi Amerikanci pa postoje određene grupe npr. Latinoamerikanci koje ostale grupe, rase, etnije smatraju glupljim ili lošijim.
To da nije važno je tvoje mišljenje i to je ok ali mnogima je itekako važno kao npr. meni.
Pa do jedno 15 godina iza rata je rečenica "Ne glasam za SDA" uglavnom značila da se glasa za SDP ili slične stranke.bosnjakinja wrote: 04 Feb 2021, 09:25ne moraju za SDA ali nemojte Bogati ni za Nasu stranku ili SDParzuhal wrote: 04 Feb 2021, 09:19 Neka se djeca zovu kako god, samo neka ne glasaju za SDA...
I nek' vjeruju samo u Allaha. I šta će ti više pameti u životu?![]()

Da tada smo se djelili na komuniste ili neokomuniste i bosnjacke nacionaliste.razlika je bila sto smo friski iz rata.Vjernicku inteligenciju medju "obicnom rajom" gotovo nismo ni imali,urbano i "kulturno" je bilo sve sto je bilo ateisticko titosticko..to se promjenilo ovih 20 godina jer smo dobili nove generacije koje su se skolovale drugacije itdNaseef Mushroom wrote: 04 Feb 2021, 10:50Pa do jedno 15 godina iza rata je rečenica "Ne glasam za SDA" uglavnom značila da se glasa za SDP ili slične stranke.bosnjakinja wrote: 04 Feb 2021, 09:25
ne moraju za SDA ali nemojte Bogati ni za Nasu stranku ili SDP![]()
Danas imamo veliki izbor bošnjačkih stranaka i političara poput Hadžikadića, Naroda i Pravde, A-SDA, GS itd.
Ja znam dosta Bošnjaka koji imaju negativno mišljenje o SDA i ne bi nikada glasali za njih pa i ne izlaze na izbore ili iz inata glasaju za neke male stranke (koje nikada ne mogu ugroziti SDA) ali ne bi nikada glasali za SDP i Njihovu Stranku jer su mišljenja da što ne vole SDA to ne znači da bi automatski glasali za komunjare ili nekoga ko se ruga imenu njihovog naroda.
Na 16. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrana je zastupnička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta koja glasi.
„Nalaže se Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH da u roku od deset dana od dana usvajanja ove inicijative otpočnu proceduru traženja, diplomatskim i drugim prikladnim kanalima, informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od nje, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tijekom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tijekom svog mandata kao člana Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Tijekom burne rasprave o ovoj inicijativi, zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, iznijela je zanimljivu konstataciju, prenosi Avaz.
– Vidjet ćemo hoćete li vi, koji ste iz SDA, podržati ovu inicijativu. Sigurna sam da ćete taster „za“ stisnuti, ne znam iz kojih razloga da ne uđemo ponovo u nacionalnu retoriku.
Jedno je sigurno, ono što ja zamjeram nama Srbima i ovima koji dolaze iz oporbenih redova iz RS jeste što nemamo to jedinstvo koje vi u ovom domu Bošnjaci imate. Vi nema što jedni drugim ne kažete, i vi gospodinu Arnautu i Arnaut vama, izvrijeđate se najstrašnije, ali kada je inicijativa u pitanju bila koga od vas, svi ste za, svi ste jedinstveni, i to jedinstvo vas i drži na okupu i Bosnu i Hercegovinu imamo takvu kakvu imamo, navela je Vulić.

Ma Dino je meni ljudina bio još prije nego im je uzeo izbore.Nora Ibsenova wrote: 16 Feb 2021, 17:37 Jebaće njih Dino kako je krenulo.
A tebi je bolje da na vrijeme promjeniš boje, ostat ćeš bez posla pa šta ćeš onda? Nije lahko danas ni pismenim naći posao a kamoli polupismenim.