Venera wrote: 06 Feb 2021, 21:41
MarlboroGold wrote: 06 Feb 2021, 21:28
Što bi Arzo rekao bitno je biti insan. Čak i ako se izjašnjavaju kao Hrvati i Srbi. Sve dok ne žele loše BiH i dok su insani to je ok.
Zasto Bošnjaci nemaju zrno samokritike?
Puno Bosnjaka pricaju bitno je da je insan, a opet se na popisu upisu ka9 Bosnjak, kao i onaj hajvan Srbin ili Hrvat, konk9ga tu pravi budalom
A vidi nešto. Apsolutno je razumljiva težnja ondašnjeg naroda, a koji su bili Muslimani za vrijeme Jugoslavije, da konačno riješe svoj status. Logično je da su opet Bošnjaci. Međutim u tom procesu su zatvorili vrata drugima koji nisu muslimani po religiji. Činjenica je da je takvih najmanje, pa su vjerovatno računali da se to "neće ni osjetiti" i što su se i prije toga mnogi odlučivali na hrvatstvo ili srbstvo, ali ne svi. Da su moji muslimani (i jedno i drugo) i ja bih sad vjerovatno govorio drugu priču, ali nisam. Treba i to objektivno posmatrati.
Zato je bitno biti insan ko god da si.
Ono što meni smeta jeste brutalizacija i iskrivljenje historije koje je bošnjakinja u nekoliko navrata radila. Prvo uzeti par knjiga u ruke, čitati i onda pisati, a ne pisati sa ubjeđenjem koje prati elementarno neznanje historije BiH.
Last edited by
Masamune on 06 Feb 2021, 21:49, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.