Ne znam, nisam ih spominjao ja, nego ti.
Pa de nam podastri jedno desedak slajdova o njihovom doprinosu.
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ne znam, nisam ih spominjao ja, nego ti.

MarlboroGold wrote: 08 Feb 2021, 10:24 Tacno je da se gradilo i za vrijeme Osmanskog carstva. Svaka takva jaka imperija za svoje vrijeme je i doprinosila u osvojenim dijelovima, jer su imperije kroz historiju bile centri moci i svega sto je iz toga proizilazilo. Gradilo je i Rimsko carstvo, gradile su i Osmanlije, gradila je i AU (koja se bas i ne moze zvati imperijom, ali eto) gradio je i Commonwealth u dijelovima koji su njemu pripadali. Naravno da su sva osvajanja imala i svoje lose strane, ali nije sve bilo crno.

Nisu okupirali, izvršili su aneksiju, a to nije isto, niti de jure niti de facto.prog321 wrote: 08 Feb 2021, 11:02 Zasto ne mogu ?
Nije mi jasno.
Okupirali bosnu da izvlace rudu i sumu.
Izgradili administrativne centre da bi lakse upravljali.
Po cemu se razlikuju od osmanlija i rimljana bas bih volio znati ?

Aneksija je vojno zauzimanje države ili teritorije, bez stavljanja iste u državno pravni poredak sile koja je izvršila aneksiju.prog321 wrote: 08 Feb 2021, 13:43 Pa sirovine su razlog svih ratova.
Kada je hitler govorio o lebensraum mislio je na sirovine.
A bosna je obilna sa sumom i rudom.
Jackpot za Au.
A sta je aneksija nego okupacija?
To je kao da kazes nisam je jebo samo sam ga pristavio u medjunozje.

Ko o cemu , ti o vjeri..bosnjakinja wrote: 08 Feb 2021, 15:04 a jel tacno da bi nas nasilno pokrstili da smo ranije pali pod njihov uticaj? recimo 18. stoljece? u berlinskom kongresu su nam turci izganjali makar vjerske slobode,i ako nas prodadose,..ne halalim![]()

ovo je historija/istorija/povijest,ne religija moj animals.Ne znam ti mi dodjes ovdje kao neki poklopacanimals wrote: 08 Feb 2021, 15:09Ko o cemu , ti o vjeri..bosnjakinja wrote: 08 Feb 2021, 15:04 a jel tacno da bi nas nasilno pokrstili da smo ranije pali pod njihov uticaj? recimo 18. stoljece? u berlinskom kongresu su nam turci izganjali makar vjerske slobode,i ako nas prodadose,..ne halalim![]()
ajd malo oladi sa religijom..

Pa odmah, o pokrstavanju i zlom krscanstvu..bosnjakinja wrote: 08 Feb 2021, 15:10ovo je historija/istorija/povijest,ne religija moj animals.Ne znam ti mi dodjes ovdje kao neki poklopac![]()