Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
A najbolje je kada ne mogu svariti i pomiriti se kada većinsko bošnjački gradovi nemaju svinjetinu jer smo našli alternativu i imamo nesvinjsku šunku na pici i nesvinjski kulen pa idu teorije zavjere kako se svi Bošnjaci okupe u podrumu restorana, zaključaju se i tajno jedu ili iz Tešnja, Maglaja ili Visokog putuju u rs da nabave svinjetinu kao da se radi o kokainu
Pa nije voda u pitanju da ne možemo bez nje, pa imamo izbor najmanje 5-6 vrsta mesa, zašto bi patili za svinjetinom?
Ma jel ti citas..
nitko tebe ne tjera da jedes, vec ja reagujem kad ovaj se javi i pljuje po mesu koju jede trecina svijeta..
ja nikad nisam napisao ovdje da ti ili neki musliman treba da je jedes, ali nemoj da pises gluposti kako ne valja i kako je jelo za siromasne..
zaboli mene sta ti jedes, i sta svatko jede..
ja da tebi kazem, ne valja ono sto ti jedes i pogano je, nema smisla..
ovaj Prog nema veze ni sa vjerom ni sa cim drugim, jednostavno kompleksi ubise..
Pa što te to vrijeđa?
Pa i ja volim grah pa kažu da to voli sirotinja da jede.
Kažu Bog stvorio krompir da bi i sirotinja imala šta da guli pa ja prvi i gulim i jedem.
Volim i paštetu za doručak (naravno halal, Ovako, ali ista je poenta) pa svi kažu da je to najgore smeće kad se samelje.
Pa i ti prvi, pretpostavljam od mesa ne jedeš samo svinjetinu. Pa nije ti niko rekao da si fukara šta god gutaš nego da je samo jedno od 10 vrsta mesa koje jedeš i jedno od 50 jela koje jedeš sirotinjsko meso.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
insomnia wrote: 13 Feb 2021, 20:57
Kako nemaju? I u Sarajevu i u Tuzli ima sviLjetine
U sred carsije na 2 mjesta restorani sto ja znam, na trznici, na grbavici, bingo, konzum... Nidje veze prica, sta jos treba i zabranit skroz? Ko debili sto su restorane poceli otvarat pa ne mozes pivu il vino popiti usred grada a turizmom bi se bavio... 2 puta sam sjeo i narucio jelo i otisao. Napisi jebo te on da ne ulazim. Odveo talijane u onaj manolo da proslavimo nesto, ljudi da naruce koju flasu vina, kaze nema. Ok. Dovidjenja i prijatno. Ne slavim uz limunadu.
Kakve to veze ima sa gradjanskom drzavom i pravom izbora?
Jedi sta hoces, on ima pravo sta hoce staviti na jelovnik u svom restoranu.
Znaci, otvori frajer halal restoran, al da se ne uvrijedi neko, ima i krme s raznja?
Nidje veze
Ma ne pisemo o tome. Restoran a da ne mozes popiti casu vina ili pivo uz rucak, glavni grad koji bi da jaca turizam... Nidje veze. A sta fali i svinjetinu da ima u ponudi za turiste i one koji jedu, sta je problem? Kako je turcin moze sluziti u belgiji? Odvojen nacin pripreme, masine, posudje... I u konzumu reze sunku na drugoj masini. Tako se radi i ispostuju sve musterije.
Ma jel ti citas..
nitko tebe ne tjera da jedes, vec ja reagujem kad ovaj se javi i pljuje po mesu koju jede trecina svijeta..
ja nikad nisam napisao ovdje da ti ili neki musliman treba da je jedes, ali nemoj da pises gluposti kako ne valja i kako je jelo za siromasne..
zaboli mene sta ti jedes, i sta svatko jede..
ja da tebi kazem, ne valja ono sto ti jedes i pogano je, nema smisla..
ovaj Prog nema veze ni sa vjerom ni sa cim drugim, jednostavno kompleksi ubise..
Pa što te to vrijeđa?
Pa i ja volim grah pa kažu da to voli sirotinja da jede.
Kažu Bog stvorio krompir da bi i sirotinja imala šta da guli pa ja prvi i gulim i jedem.
Volim i paštetu za doručak (naravno halal, Ovako, ali ista je poenta) pa svi kažu da je to najgore smeće kad se samelje.
Pa i ti prvi, pretpostavljam od mesa ne jedeš samo svinjetinu. Pa nije ti niko rekao da si fukara šta god gutaš nego da je samo jedno od 10 vrsta mesa koje jedeš i jedno od 50 jela koje jedeš sirotinjsko meso.
Ja nisam rekao da ne valja grah i krompir jer ga muslimani jedu..
jel vidis razliku ili se pravis blesav...
Naseef Mushroom wrote: 13 Feb 2021, 20:59
Ko kaže da su sa tim muslimani bogataši a ostatak Evropljana sirotinja?
Pa ne jedu ni Evropljani katolici svi svinjetinu, i oni gledaju da zaobiđu svinjetinu jer je smatraju sirotinjskom.
Jel se ti zajebavas il ozbiljno ovo govoris? Ko bolan gleda da je zaobidje?
Dodjes na desk suhomesnatog, sto vrsta prsuta, nigdje govedine. I da hoces nema sansi da je zaobidjes.
insomnia wrote: 13 Feb 2021, 20:57
Kako nemaju? I u Sarajevu i u Tuzli ima sviLjetine
U sred carsije na 2 mjesta restorani sto ja znam, na trznici, na grbavici, bingo, konzum... Nidje veze prica, sta jos treba i zabranit skroz? Ko debili sto su restorane poceli otvarat pa ne mozes pivu il vino popiti usred grada a turizmom bi se bavio... 2 puta sam sjeo i narucio jelo i otisao. Napisi jebo te on da ne ulazim. Odveo talijane u onaj manolo da proslavimo nesto, ljudi da naruce koju flasu vina, kaze nema. Ok. Dovidjenja i prijatno. Ne slavim uz limunadu.
I ja isto odmah izadjem
I do golema zora ss ne vracam
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Neces ti tjerat ljude da radi tebe prodaju klempu
Pa dobro ako cemo tako pricat neces ni ti natjerati ljude da ne piju i ne jedu nesto sto tebi ne odgovara. Koga boli qrac za tvoja uvjerenja? Ko si ti da nekom kazes sta ce jesti i piti, zabranis... Haj zabrani mi.
Jel se ti zajebavas il ozbiljno ovo govoris? Ko bolan gleda da je zaobidje?
Dodjes na desk suhomesnatog, sto vrsta prsuta, nigdje govedine. I da hoces nema sansi da je zaobidjes.
Gdje nema ?
Govedja suhovina je par planeta oznad te krmece parodije. Nemoj zajebavat.
Nema kod evropljana jer im je preskupa govedina ba.
Ali kladim se u sve da nema nista bolje.
Kakvo ba krme. Mast pod kozom.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Kakve to veze ima sa gradjanskom drzavom i pravom izbora?
Jedi sta hoces, on ima pravo sta hoce staviti na jelovnik u svom restoranu.
Znaci, otvori frajer halal restoran, al da se ne uvrijedi neko, ima i krme s raznja?
Nidje veze
Ma ne pisemo o tome. Restoran a da ne mozes popiti casu vina ili pivo uz rucak, glavni grad koji bi da jaca turizam... Nidje veze. A sta fali i svinjetinu da ima u ponudi za turiste i one koji jedu, sta je problem? Kako je turcin moze sluziti u belgiji? Odvojen nacin pripreme, masine, posudje... I u konzumu reze sunku na drugoj masini. Tako se radi i ispostuju sve musterije.
Ima Li u istambulu svinjetine?
U sa islam dominira...religija znatno drugacija od krscanetva
Ma to je pravilo koje je najlakse ispostovati pa onda svi ostre kurac na tome.
Evo ovdje udjes na halal odjel nema cega nema. Te purece slanine, te sunke, cvarak
Kurac, hajd zamjeni alkohol i one grebalice
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa dobro ako cemo tako pricat neces ni ti natjerati ljude da ne piju i ne jedu nesto sto tebi ne odgovara. Koga boli qrac za tvoja uvjerenja? Ko si ti da nekom kazes sta ce jesti i piti, zabranis... Haj zabrani mi.
Ne zabranjuje ti Niko nista al vecina formira drustvo evo npr vecina nece klempu i nece alko tokom ramazana,sto se osjeti vani kad jedes
Mirelam wrote: 13 Feb 2021, 21:17
Gdje nema ?
Parma, Sauris, San Daniele prsuti, od 20 eurica pa na gore. Da ne pricamo o onim gdje krmad masiraju u toku zivota.
Ne zabranjuje ti Niko nista al vecina formira drustvo evo npr vecina nece klempu i nece alko tokom ramazana,sto se osjeti vani kad jedes
Pa bolje bi bilo da ne piju tokom godine a piju samo za ramazan.
Ima Li u istambulu svinjetine?
U sa islam dominira...religija znatno drugacija od krscanetva
Parma, Sauris, San Daniele prsuti, od 20 eurica pa na gore. Da ne pricamo o onim gdje krmad masiraju u toku zivota.
Ja u bosni placam kg govedje suhovine 32 marke.
A ti se u zamrzljenoj nedodjiji gdje plate oko 7milja maraka ukokodaces sa 20 ojra?
Buahaha
.de ba..
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.