Ista stvar i kod mene ,nemam ja "štiha" za djecu,a ni strpljenja.Gospođa Brams wrote:ukoliko nekome treba babysitter, ja sam valjda zadnja osoba (poslije eventualno Charlie Sheena) kome netko treba povjerit dijete
nemam živaca baš i ne znam s djecom
ne znam im zaokupit pažnju, ne znam ih zabavit
najviše što mogu je uvalit im flomastere i papire, al to je recimo prošli put završilo tako da je pola radijatora u sobi završilo fluorescentno zeleno
jedino volim malo pričuvat svoju nećakinju (koja sad ima 10 mjeseci) ali to isto bude samo nakratko jer mi brzo dojadi, al zato se nas dvije znamo lijepo zabavit i volim to dijete
al svejedno ne mogu zamislit se brinut svakodnevno o njoj, ili o djeci općenito, ne znam, valjda će i kod mene jednom proradit ti majčinski instinkti, jebemu miša
Čuvanje (tuđe) djece
Moderator: spacebound
Re: Čuvanje (tuđe) djece
Kupi mi majko fen ,da zaližem kosu i postanem njen !
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- Status: Offline
Bram doći će to s godinama. Ni ja nisam znala uzeti dijete u ruke prije 5-6 godina a ne da sam ga znala zabavljati. Niti sam bila kao ostale koje guguću svakom djetetu kojeg sretnu. Ali nadođe to 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
ja ne gugucem djeci,ja cukama 
ali ok, nije ni djeci mahane...
I doci ce s godinama, naravno, mlada je i ona,a i Mario...Samo polako
ali ok, nije ni djeci mahane...
I doci ce s godinama, naravno, mlada je i ona,a i Mario...Samo polako
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
-
dacina_curica
Jao sto me Bramsica nasmija sa ovim Charlie Sheen bitom.

Moje tinejdzerske godine su obiljezene babysitting-om, prvo sam u Zv. vazda uskakala komsijama u pomoc oko bebica (posto sam bila najstarija od mladih a najmladja od starijih u sokaku). U Njemackoj mi je to bio redovni posao, svaki petak vece sam cuvala dvije curice nasih prijatelja Nijemaca, a vikende i svaki raspust sam provela uz Phillipa i Johanna-u, ciji su roditelji bili i ostali nasi najdrazi prijatelji iz tog zivotnog perioda. Johanna je imala samo 3 mjeseca kad sam je pocela cuvati a sad joj je 20 godina i jos uvijek smo u redovnom kontaktu.
Ja (izrod ocigledno) jako volim djecu ali onu koja se vole igrati, citati, slikati, praviti kolacice i jednostavno koristiti mastu i svoj mozak. Onu djecu koja bi samo sjedila pred tv-om ili kompom bih malo s noge na nogu da smijem.
Inace sam i sama jedno veliko blentavo dijete i jednostavno volim da zaboravim kako biti odrasla osoba i poistovjetiti se sa njima malenim i igrati se, glupirati se itd. Raja me vazda zove "baby visperer"
i kad god je neki tref/dernekcic i slicno ja uvijek zavrsim sa coporom djece oko nogu. 
Moje tinejdzerske godine su obiljezene babysitting-om, prvo sam u Zv. vazda uskakala komsijama u pomoc oko bebica (posto sam bila najstarija od mladih a najmladja od starijih u sokaku). U Njemackoj mi je to bio redovni posao, svaki petak vece sam cuvala dvije curice nasih prijatelja Nijemaca, a vikende i svaki raspust sam provela uz Phillipa i Johanna-u, ciji su roditelji bili i ostali nasi najdrazi prijatelji iz tog zivotnog perioda. Johanna je imala samo 3 mjeseca kad sam je pocela cuvati a sad joj je 20 godina i jos uvijek smo u redovnom kontaktu.
Ja (izrod ocigledno) jako volim djecu ali onu koja se vole igrati, citati, slikati, praviti kolacice i jednostavno koristiti mastu i svoj mozak. Onu djecu koja bi samo sjedila pred tv-om ili kompom bih malo s noge na nogu da smijem.
-
Ruana
I svacija neodgojena samo nasa odgojena. Moja djeca, eh, sta da kazem. Razliciti su, stariji je bio vise ziv od mladjeg ali starijeg je svak volio cuvati a mladjeg samo kad moraju. Mladji je mogao satima sjediti na jednom mjestu ali milion pitanja u sekundi npr. "gdje mi je mama" na poslu, " a zasto" zato sto mora, da zaradi pare pa da ti nesto kupi, "ali meni nista ne treba" pa moras imati da jedes, da ides u vrtic, da imas stan, "ali ne moram ja ici u vrtic, mogu ja i kod tebe da budem a nisam gladan" "sto je trava zelena" "sto je nebo plavo" zasto pada kisa"
"A sta to radis neno" gulim krompir sine, " a zasto" pa za rucak, " a sto pravis rucak, ja nisam gladan" pa moram ja sam gladna i dedo, " pa uzmite jednu mrkvu ili jabuku i hajde dodji da mi citas" i tako u nedogled.
Starijeg si morao hvatati po prozorima, ogradama itd.. ali nikad pa ni danas nije puno pricao.
Dok sam bila mladja i nisam imala svoju djecu, voljela sam svaciju, i voljela sam cuvati djecu po komsiluku. A sada neka su svakome ziva i zdrava ali ja volim samo svoju i ne bih mogla nikad raditi sa djecom.
"A sta to radis neno" gulim krompir sine, " a zasto" pa za rucak, " a sto pravis rucak, ja nisam gladan" pa moram ja sam gladna i dedo, " pa uzmite jednu mrkvu ili jabuku i hajde dodji da mi citas" i tako u nedogled.
Starijeg si morao hvatati po prozorima, ogradama itd.. ali nikad pa ni danas nije puno pricao.
Dok sam bila mladja i nisam imala svoju djecu, voljela sam svaciju, i voljela sam cuvati djecu po komsiluku. A sada neka su svakome ziva i zdrava ali ja volim samo svoju i ne bih mogla nikad raditi sa djecom.
Ne bih mogla cuvati tudju djecu, vecu da, ali manju nema sanse.
Moja curica nekad ostane sa mojom mamom a nekad sa jetrvom. Obje kazu da ih slusa i ne place za mnom, jedino ako se dugo zadrzim (6-7)sati uzima telefon i daje im da me nazovu da me cuje. Ali redovno nadje moju trenirku ili majicu i nosa po kuci i ljubi. To radi kad hoce spavati i kad dodjem kuci u njenom kreveticu je redovno moja garderoba.
Na pocetku nije htjela ostati ni sa muzem, nema sanse da je zabavi necim, sad vec hoce.
Ali tvrdim da su djeca totalno razlicita (vise poslusna) kad su s nekim drugim nego s majkom. Meni kaze jetrva da se moja curica zna sama igrati po dva sata sa nekim skulama ili sjedi jednostavno pored nje, ona joj da serpicu i kasiku i ona fol kuha i nju fol hrani. Cim ja dodjem ona se pomami i hoce da je stalno kraj mene, da se igram s njom.
Kad sam ja sa njom nema sanse da zaspi sama, moram je nosati a kad me nema sama legne i zaspi (uz obavezan komad moje garderobe).
Moja curica nekad ostane sa mojom mamom a nekad sa jetrvom. Obje kazu da ih slusa i ne place za mnom, jedino ako se dugo zadrzim (6-7)sati uzima telefon i daje im da me nazovu da me cuje. Ali redovno nadje moju trenirku ili majicu i nosa po kuci i ljubi. To radi kad hoce spavati i kad dodjem kuci u njenom kreveticu je redovno moja garderoba.
Na pocetku nije htjela ostati ni sa muzem, nema sanse da je zabavi necim, sad vec hoce.
Ali tvrdim da su djeca totalno razlicita (vise poslusna) kad su s nekim drugim nego s majkom. Meni kaze jetrva da se moja curica zna sama igrati po dva sata sa nekim skulama ili sjedi jednostavno pored nje, ona joj da serpicu i kasiku i ona fol kuha i nju fol hrani. Cim ja dodjem ona se pomami i hoce da je stalno kraj mene, da se igram s njom.
Kad sam ja sa njom nema sanse da zaspi sama, moram je nosati a kad me nema sama legne i zaspi (uz obavezan komad moje garderobe).
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Ponekad, kad imam vremena čuvam bratovog sina. Pristala sam da ga čuvam, jer sam svjesna svega što ide s tim.
Dakle, dijete čuvam po njihovim pravilima. Ako mi kažu da mu ne dam laptop (npr), ja ne dam i ne pitam se zašto to pravilo postoji. Tako je i sa hranom i svim ostalim.
Voljela bih da tako neko sutra i moje dijete čuva. A ne da gleda kako da zakuje dijete ispred TV-a...
Dakle, dijete čuvam po njihovim pravilima. Ako mi kažu da mu ne dam laptop (npr), ja ne dam i ne pitam se zašto to pravilo postoji. Tako je i sa hranom i svim ostalim.
Voljela bih da tako neko sutra i moje dijete čuva. A ne da gleda kako da zakuje dijete ispred TV-a...
-
Ruana
To Peglice, zbog toga sam najvise voljela svekrvi djecu ostavit. Ona im jeste ugadjala hranom, pricom ali je uvjek postovala sta joj kazemo.
Zavisi koliko su djeca stara ali sigurno ne bih ako je djetetu manje od 3 godine. Kad mi je bilo 13-15 godina tad sad cuvala djecu svog amidze i voljela sam to bas a i bila sam dobra sa zivcima. Danas kad bi cuvala djete koje mi ne bi znalo reci zasto place, cini mi se da bih svisnula. Moju nije nikad niko cuvao, nekako mi je bezveze bilo da nekome uvalim svoje djete a ja da idem po kafanama. Ne znam..
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
-
Ruana
Pa dobro Bonaqua ne ostavljas djecu samo kad ides u kafanu, ima hiljadu drugih razloga zbog kojih nekad moras djete nekome ostaviti.