Tata u rađaoni
Moderator: spacebound
Re: Tata u rađaoni
Ja mislim da je to nesto posebno i da se stvara jaka veza izmedju djeteta i tate pogotovo sa tatine strane. Sam sam prisustvovao i prerezao vrpcu od obadva moja sina i prvi ih okupao. Taj trenutak pamtim kao jedan najsretniji u zivotu. Sa druge strane moja bivsa je htjela samo mene kraja sebe i nikog vise. Ja sam joj bio oslonac u tim teskim trenucima i nikad ne bih propustio taj cin tako da mislim da je to jedan dogadjaj koji se pamti citavog zivota.

Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Moj muz je bio u sali samnom. I kada bi se opet poradjala isao bi samnom. On je pupcanu vrpcu presjekao i naseg sina prvi okupao, smjestio mene i bebu u sobu i otisao kuci probudio svog oca i nazdravili sina i unuka. Ja samo jedno znam: Ne daj se Boze u Tz ili BC poradjati, auuu kukala ti majka. ( ne znam kako je u drugim gradovima) a ova dva sto se ginekoloskog tice su sramota za drzavu.
siromah nema sta a bogatas nema kad
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Svaka ti castsenko wrote:Ja mislim da je to nesto posebno i da se stvara jaka veza izmedju djeteta i tate pogotovo sa tatine strane. Sam sam prisustvovao i prerezao vrpcu od obadva moja sina i prvi ih okupao. Taj trenutak pamtim kao jedan najsretniji u zivotu. Sa druge strane moja bivsa je htjela samo mene kraja sebe i nikog vise. Ja sam joj bio oslonac u tim teskim trenucima i nikad ne bih propustio taj cin tako da mislim da je to jedan dogadjaj koji se pamti citavog zivota.
Mom muzu je jedanput bilo malo pozlilo,i ja sam premrla,odmah sam ga odvezla na hitnu,drzala ga cijelo vrijeme za ruku,zamolila doktore da udjem i stojim kod jega dok su mu davali kisik i mjerili tlak,radili ekg.
Srecom,nije bilo nista ozbiljno,ali nema sanse da se zamislim da on trpi bilo kakvu bol,a da ja u sve i jednom momentu nisam uz njega.Pa kakav bih bracni partner bila?
Isto k'o kad bi on isao(nedaj Boze)na kakvu operaciju,a ja kazem:hej,uplatila sam sta treba,haj cao,cucemo se sutra
i odem,ostavim ga
Ali nismo svi isti,zato nisu ni svi brakovi isti....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Jaca
- Inventar foruma

sve je to mozda ok ali ja licno ne bi voljela da je bilo ko moj sa mnom a najmanje muz dok radjam
ne bi voljela da me iko vidi kako mi je tesko pa da ga nasekiram
svaku bol najvise volim sama da preradim
bolje biti malo lud nego malo pametan
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
ako zeli-bujrum, bice mi drago da ga drzim za ruku, i imam moralno podrsku 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
zena je rodila na carski rez tako da nisam bio prisutan
medjutim obliznja kafana je bila u mom punom prisustvu
znao sam 20 minuta prije zene da smo dobili sina
medjutim obliznja kafana je bila u mom punom prisustvu
znao sam 20 minuta prije zene da smo dobili sina
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Pa zasto nas je Bog stvorio jedne za druge nego da jedni drugima budemo podrska?Jaca wrote:sve je to mozda ok ali ja licno ne bi voljela da je bilo ko moj sa mnom a najmanje muz dok radjam
Ne treba mi samo u veselju,znam se ja i sama veseliti,na muci se poznaju junaci.
Na to se uostalom zakunemo kad sklapamo brak,ili zavjeti vise nikom nista ne znace?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
svaki muskarac treba prisustvovati porodu, onaj prvi momenat kada se beba rodi je neopisiv. Moj muz je htio prisustvovati porodu i cekao da ga zovnem jer je morao cekati pred bolnicom, ovdje tek pustaju muza kad zenu odvedu u salu, sto je jako glupo. Ali... sve se desilo tako brzo da sam hitno otisla u salu i odmah krenuo porod tako da nije bio tu. Ali odmah poslije smo se vidjeli.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
dacina_curica
Nela cestitam na prinovi. 
Ja sam mog crvendaca rodila na carski ali muz je bio sa mnom svo vrijeme sto u sobi sto u operacionoj sali. Naravno morao je stojati iza "paravana" ali on kaze da je ipak sve vidio.
(ne bih ja gledala da mi pistolj u celo upere
). On je bio prvi koji ga je uzeo u ruke pa ga spustio pored mene
, on je pomogao da ga vagaju, okupaju, ma sve. . Nezamjenjiv dozivljaj za svakog tatu. Jedino nije rezao pupcanu vrpcu jer je ionako jedva stojao na nogama od uzbudj nja (a beli i od muke
)
Ja sam mog crvendaca rodila na carski ali muz je bio sa mnom svo vrijeme sto u sobi sto u operacionoj sali. Naravno morao je stojati iza "paravana" ali on kaze da je ipak sve vidio.
hvala Dacina_curica, ma to je stvarno steta propustiti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Čestitam Nela. Nek je sa srećom.Nela wrote:svaki muskarac treba prisustvovati porodu, onaj prvi momenat kada se beba rodi je neopisiv. Moj muz je htio prisustvovati porodu i cekao da ga zovnem jer je morao cekati pred bolnicom, ovdje tek pustaju muza kad zenu odvedu u salu, sto je jako glupo. Ali... sve se desilo tako brzo da sam hitno otisla u salu i odmah krenuo porod tako da nije bio tu. Ali odmah poslije smo se vidjeli.
Što se teme tiče, ja bih na to pristao samo ako se to traži od mene
Hvala Kroki.
Ne treba niko nikog prisiljavati, naravno ako imas volje dobro i jeste ali ima muskaraca koji se boje mozda je takve bolje pustiti.. Jer kazu neki covjek prisustvovao porodu i onesvijesti se. Doktori ga dohavizaju on ponovo. Na kraju ga iznesu iz sale. Kad je dosao sebi dr. mu kaze da se zena porodila i da su dobili curicu a on kaze:"hvala Bogu da je zensko da ne prezivljava ovo kao ja"
Ne treba niko nikog prisiljavati, naravno ako imas volje dobro i jeste ali ima muskaraca koji se boje mozda je takve bolje pustiti.. Jer kazu neki covjek prisustvovao porodu i onesvijesti se. Doktori ga dohavizaju on ponovo. Na kraju ga iznesu iz sale. Kad je dosao sebi dr. mu kaze da se zena porodila i da su dobili curicu a on kaze:"hvala Bogu da je zensko da ne prezivljava ovo kao ja"
Nela wrote:svaki muskarac treba prisustvovati porodu, onaj prvi momenat kada se beba rodi je neopisiv. Moj muz je htio prisustvovati porodu i cekao da ga zovnem jer je morao cekati pred bolnicom, ovdje tek pustaju muza kad zenu odvedu u salu, sto je jako glupo. Ali... sve se desilo tako brzo da sam hitno otisla u salu i odmah krenuo porod tako da nije bio tu. Ali odmah poslije smo se vidjeli.
Nela
Moj bivsi muz je prisustvovao porodjaju naseg drugog djeteta, prvo sam rodila u Crnoj Gori te sam morala biti sama u sobi, on je morao cekati u hodniku. Rekao je da mu je jako tesko bilo biti tako blizu mene a ipak tako daleko, osjecao se bespomocno. Kada sam se sa drugim porodila bio je tu svo vrijeme, masirao mi ledja jadan dobrih 12 sati, bio je ogromna podrska u tim teskim satima. Ocevima bih toplo preporucila da prisustvuju porodjaju njihovog djeteta, ogromno je to iskustvo (ovo znam jer sam ja prisustvovala porodjaju svoje prijateljice
) Pa da ispricam i da naglasim da nije ni cudo sto muskarci padnu u nesvjest i da ih u potpunosti razumijem. Moja prijateljica kada se trebala poroditi sa trecim djetetom, nije htjela da joj muz prisustvuje, zato sto se prva dva puta onesvjestio i sestrice su paznju njemu posvjetile da ga povrate, dok mu se zena grcila u bolovima, ona nije htjela da jos jednom to dozivi te je mene zamolila da budem tu sa njom. Ja jesam radjala i jesam prolazila kroz bolove, ali je dozivljaj samo takav gledati nekog drugog. Toliko se bespomocno osjecas kao "posmatrac", toliko ti je zao, da je uzas jedan. I dalje imam sliku u glavi kad je djetetu izasla glava, a tjelo jos uvijek nije... kakav prizor, horor:))
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Sto se mene licno tice ja ne bih ali ako neko zeli zasto neMaja wrote:trebaju li muževi prisustvovati porodu
biste li vi to voljeli i ako ste već rađali je li bio tata tu
neko kaže da trebaju, jer samo tako mogu osjetiti čar rođenja svog djeteta....a neke žene ne daju da muž bude tu iz nekog stida
Ovdje gdje zivim je sasvim normalno da muz prisustvuje porodu svoje supruge ali eto ja ne bih
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
Ruana
Moj muz je bio samnom oba puta, prvi put skoro mu pozlilo,(radjala sam 19 sati) i tada rekao da nece vise NIKAD djece. Sedam godina sam ga ubjedjivala, da ne mora ici ali da ja hocu jos djece.
Ali isao je i drugi put, ali je tada rekao " Stop i vise me nikad na ovo neces nagovoriti"
Ali isao je i drugi put, ali je tada rekao " Stop i vise me nikad na ovo neces nagovoriti"
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
i ja sam ovdje dobio jedno djete.
Nudili su mi da prisustvujem,odbio sam,nebi nikad
Zena se nije uopste ljutila,cak je i ona bila tog misljenja.
To mi je nekako,uz svo postovane,nekako mi je ...skroz bezzze
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Ruana
Eto znala sam da si HercegovacPasaga wrote:i ja sam ovdje dobio jedno djete.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
pod obavezno,,
sve danasnje mlade tate od prvog dana trudnoce zajedno educirati i pred porod zajedno sa svojom zenom povesti u radaonu ,drage tate to su vasa djeca koju trebate zajedno sa majkama donijeti na svijet
ne bi volila da se muskarci osjecaju diskriminiranim kao sto je to zdravstveno drustvo godinama cinilo sa ocevima
,,zena u radaonu a oca posalju ispod prozora???
sve danasnje mlade tate od prvog dana trudnoce zajedno educirati i pred porod zajedno sa svojom zenom povesti u radaonu ,drage tate to su vasa djeca koju trebate zajedno sa majkama donijeti na svijet
ne bi volila da se muskarci osjecaju diskriminiranim kao sto je to zdravstveno drustvo godinama cinilo sa ocevima
,,zena u radaonu a oca posalju ispod prozora???
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)