tenor-10.gif
Jasenovac
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7985 times
- Been thanked: 18895 times
- Status: Offline
Re: Dara iz Jasenovca
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ma jebo film. Sa ustasama treba raskrstiti jednom za svagda. Podobne picketine koji u istoriji nemaju jo jedan vojni uspjeh osim zlocina nad civilima i zarobljenicima
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8353 times
U Jasenovcu je bilo zatvorenih i Bošnjaka.
Iz moje familije jednog je tamo smjestio školski kolega iz gimnazije. Tamo su ga i ubili.
Iz moje familije jednog je tamo smjestio školski kolega iz gimnazije. Tamo su ga i ubili.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3801 times
- Been thanked: 6979 times
Svaki ustasa koji je ubio nevinog Srbina, nevinog Jevreja i nevinog Roma, treba da gori u paklu..insomnia wrote: 21 Feb 2021, 01:58 Ma jebo film. Sa ustasama treba raskrstiti jednom za svagda. Podobne picketine koji u istoriji nemaju jo jedan vojni uspjeh osim zlocina nad civilima i zarobljenicima
svaki covjek, koji ubije drugoga, treba da gori u paklu..
ali nema pakla, niti raja..
tako da nema ni pravde..
jesmo li mi Hrvati genocidni, ima nas..
jbg..ali vecinom su Bosanci
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7985 times
- Been thanked: 18895 times
- insomnia
- Rđav kurac

I da. Evo naa kod price koja se vec neko vrijeme provlaci po internetu. To su pocinili Bosanci.animals wrote: 21 Feb 2021, 02:01Svaki ustasa koji je ubio nevinog Srbina, nevinog Jevreja i nevinog Roma, treba da gori u paklu..insomnia wrote: 21 Feb 2021, 01:58 Ma jebo film. Sa ustasama treba raskrstiti jednom za svagda. Podobne picketine koji u istoriji nemaju jo jedan vojni uspjeh osim zlocina nad civilima i zarobljenicima
tako da nema ni pravde..
Cekaj. Ti koji si rodjen u BiH za sebe kazes Mi Hrvati ali zlocine su pocinili Bosanci?
- insomnia
- Rđav kurac

Pa to ti je stara prica u hercegovini. Sve zlocine su pocinili muslimani u ustasamaMaja wrote: 21 Feb 2021, 02:07 Kako mislis "vecinom su Bosanci"?
Mislis Hrvati i Srbi rodjeni u BiH ili sta?
- Matan
- Sila nečista

Ja. sve ustase poticu iz BIH..
nema ti nesto ustasa u Hrvatskoj..
tako da Hrvati nisu ustasisoidni, nego Bosanci i Hercegovci..
nema ti nesto ustasa u Hrvatskoj..
tako da Hrvati nisu ustasisoidni, nego Bosanci i Hercegovci..
- Matan
- Sila nečista

Nabroj pet poznati ustasa, i odakle poticu..
pocni od Pavelica..
pocni od Pavelica..
Last edited by Matan on 21 Feb 2021, 02:12, edited 1 time in total.
- Matan
- Sila nečista

Kakvi muslimani..pricamo o ustasama , Hrvatima BIH..
- Matan
- Sila nečista

Ma bolan, pricam ti o Hrvatima BIH..insomnia wrote: 21 Feb 2021, 02:08I da. Evo naa kod price koja se vec neko vrijeme provlaci po internetu. To su pocinili Bosanci.animals wrote: 21 Feb 2021, 02:01
Svaki ustasa koji je ubio nevinog Srbina, nevinog Jevreja i nevinog Roma, treba da gori u paklu..
tako da nema ni pravde..
Cekaj. Ti koji si rodjen u BiH za sebe kazes Mi Hrvati ali zlocine su pocinili Bosanci?
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 588 times
- Been thanked: 1143 times
Upravo iz pijeteta prema žrtvama trebamo komentarisati, pa razdvojiti i ukazati na strahote genocidne politike NDH-a prema Srbima, a isto tako ukazati na propagandne ciljeve srpske politike, koja jednim genocidom pokušava da oporavda ili negira drugi.insomnia wrote: 21 Feb 2021, 01:49 Pa Jassnovac bas i nije bio odmaraliste
Na stranu sva srpska propaganda ali mislim da bi se mi makar iz pijeteta prema nasim zrtvama trebali suzdrzati od kometara na ovaj film.
Mogli smo se iz licnog iskustva uvjeriti sta su ustase
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52326 times
- Been thanked: 9291 times
I ono sto su kofol kratko ratovali uz bosnjake su dobro naplatili, izvidili da im je lakse etnicki ocistit.insomnia wrote: 21 Feb 2021, 01:58 Ma jebo film. Sa ustasama treba raskrstiti jednom za svagda. Podobne picketine koji u istoriji nemaju jo jedan vojni uspjeh osim zlocina nad civilima i zarobljenicima
Isti kurac ha cetnik ha ustasa, ni jedni ni drugi nisu ljudi.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 52326 times
- Been thanked: 9291 times
Jel pise u cosku aljazeera?spacebound wrote: 21 Feb 2021, 08:05Dokumentarac Logor. Pogledaj. Mucna svjedocenja. Svjedok prica kako su za Vidovdan pijani cetnici u duhu vjere nalozili ogromnu vatru od starih guma i naredili logorasima da se uhvate u kolo praveci obruc oko iste. Nasumicno su, uz pjesmu i smijeh, nesretnike gurali u vatru.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9968 times
- Been thanked: 16804 times
Da, na Aljazeeri sam i gledala.ElTriconi wrote: 21 Feb 2021, 08:07Jel pise u cosku aljazeera?spacebound wrote: 21 Feb 2021, 08:05
Dokumentarac Logor. Pogledaj. Mucna svjedocenja. Svjedok prica kako su za Vidovdan pijani cetnici u duhu vjere nalozili ogromnu vatru od starih guma i naredili logorasima da se uhvate u kolo praveci obruc oko iste. Nasumicno su, uz pjesmu i smijeh, nesretnike gurali u vatru.![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Mister No wrote: 21 Feb 2021, 02:24 Zato svi filmovi na ovu temu koji dolaze iz Srbije ili Hrvatske sigurno imaju duboku politicku pozadinu kojoj je cilj rusenje iIi poboljšanje imidza i uloge ovih drzava u 2 sv. ratu.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
zato svi filmovi,na te iste teme,proizvedeni u BH na tu temuMister No wrote: 21 Feb 2021, 02:24 Zato svi filmovi na ovu temu koji dolaze iz Srbije ili Hrvatske sigurno imaju duboku politicku pozadinu kojoj je cilj rusenje iIi poboljšanje imidza i uloge ovih drzava u 2 sv. ratu.
nisu dobro dosli kod komsija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4166 times
- Been thanked: 3840 times
Simpatična curica koja igra Daru. Baš su uložili sav trud da se film dopadne zapadu i izazove emocije. Ali džaba.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
Nisam gledao film, jer nemam gde.
Sto se istorije tice, znam podosta o Jasenovcu. Napuhane cifre, prica o 700.000 zrtava nema veze sa istinom.
Ali, ni najniza cifra o oko 50.000 zrtava je uzasna. To je 50% od zrtava u zadnjem rstu u BiH. Pa sada vidite.
Ali zanemaruju se se druga, strasnija stratista. Glinska crkva, jame oko Gospica, Prebilovci, put od Kozare do Jasenovca, masovna ubistva oko Gacka i Foce....jedino se koliko toliko spasila Banija zbog jakog otpora. Godine u NDH jako podsecaju na ovaj rat u BiH. Samo smenjene uloge malo. U prethodnjem ratu su glavne zrtve bili Srbi, a u zadnjem Bosnjaci i Hrvati.
Sto se tice ucesca Muslimana, tada Hrvata muslimanske veroispovesti...nema tog istoricara koji ce uspeti da spere ljagu sa istih. Koliko se Bosnjaci trudili, ne mogu da sakriju cinjenicu da sav intelektualni, vojni, verski, te svaki relevantni faktor se stavio na usluzi drzave NDH. Da ne pomijemo zvucna imena, spisak bi bio 5 strana...dok od obicnog stanovnistva, cifre ukazuju da skoro sve bilo u ustasama i domobranima. Najozloglasenija po zverstvima ustaska jedinica, Crna Legija, bila saatavljena od Hrvata muslimana sa Sarajevskog podrucja, osnovana od Becira...tako da te izjave o nevinoscu....me malo podsecaju na danasnje izjave Srba, nismo to mi, neko drug je....
Svako negiranje Jasenovca, i slicna stratista, je pljuvanje po svojim zrtvama iz Srebrenice, Prijedora, Doboja, Foce...
I da, treba da se pohledaju svi u oci i da priznaju da mondtrumi zive u sva ta tri naroda. Niti je Dara manje vazna od male Samire, niti je streljanje zarobljenika u Srebrenici manje vazno od streljanja Srba u okolini Gacka. Samo, na Balkanu se ide logikom sto udara po tudjim ledjima, manje bole od jednog udara po vlastiim.
Sto se istorije tice, znam podosta o Jasenovcu. Napuhane cifre, prica o 700.000 zrtava nema veze sa istinom.
Ali, ni najniza cifra o oko 50.000 zrtava je uzasna. To je 50% od zrtava u zadnjem rstu u BiH. Pa sada vidite.
Ali zanemaruju se se druga, strasnija stratista. Glinska crkva, jame oko Gospica, Prebilovci, put od Kozare do Jasenovca, masovna ubistva oko Gacka i Foce....jedino se koliko toliko spasila Banija zbog jakog otpora. Godine u NDH jako podsecaju na ovaj rat u BiH. Samo smenjene uloge malo. U prethodnjem ratu su glavne zrtve bili Srbi, a u zadnjem Bosnjaci i Hrvati.
Sto se tice ucesca Muslimana, tada Hrvata muslimanske veroispovesti...nema tog istoricara koji ce uspeti da spere ljagu sa istih. Koliko se Bosnjaci trudili, ne mogu da sakriju cinjenicu da sav intelektualni, vojni, verski, te svaki relevantni faktor se stavio na usluzi drzave NDH. Da ne pomijemo zvucna imena, spisak bi bio 5 strana...dok od obicnog stanovnistva, cifre ukazuju da skoro sve bilo u ustasama i domobranima. Najozloglasenija po zverstvima ustaska jedinica, Crna Legija, bila saatavljena od Hrvata muslimana sa Sarajevskog podrucja, osnovana od Becira...tako da te izjave o nevinoscu....me malo podsecaju na danasnje izjave Srba, nismo to mi, neko drug je....
Svako negiranje Jasenovca, i slicna stratista, je pljuvanje po svojim zrtvama iz Srebrenice, Prijedora, Doboja, Foce...
I da, treba da se pohledaju svi u oci i da priznaju da mondtrumi zive u sva ta tri naroda. Niti je Dara manje vazna od male Samire, niti je streljanje zarobljenika u Srebrenici manje vazno od streljanja Srba u okolini Gacka. Samo, na Balkanu se ide logikom sto udara po tudjim ledjima, manje bole od jednog udara po vlastiim.
Jedna lasta....men'scini prolijece
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
I zaboravih da napisem, da u ratu u BiH, podrucja koja su drzali Srbi, je doslovce kopirano iz NDH. Ko da je Pavelic savetova Karadzica, Jure Francetic Mladica...
Jedna lasta....men'scini prolijece