Totem wrote: 21 Feb 2021, 09:56
bosnjakinja wrote: 21 Feb 2021, 09:53
Moguce,to vi rjesite sa hrvatima
Mi bosnjaci smo dozivjeli zlocin i od vas i od njih
Preci danasnjih Bosnjaka, su se u tom periodu identificirali sa Hrvatima i NDH. Istoriske cinjenice. I cinili zlocine nad Srbima. Spomenuo sam crnu legiju. Progooglaj malo. I vidi kako su se ponasali svi muslimani, koji su utekli partizanima u egzilu.
Još jedan razlog zasto je film "uništen" od strane kritičara je, ne samo što je iskrivljena historija nego i zato što je inat film i to je pljuvanje žrtava od strane Srba lično jer je snimljen iz inata i nije iskren.
Film je snimljen nabrzaka isključivo da bi se stigao ugurati u nominaciju za Oskara prije Quo Vadis, Aida i to je jedini razlog.
E sada zašto bi film o ubijanju Srba od strane ustaša bio odgovor na film gdje su Srbi ubijali Bošnjake? Zato što se zadnjih godina gura propaganda (koja je isto povezana sa Dodik-Cović saradnjom) da je u ustašama bilo više Bošnjaka nego Hrvata.
Slična propaganda koja je od nekih ekstremnista u svijetu se vodila da Hitler ne bi krenuo protiv Jevreja da ga na to nije posavjetovao jedan imam, musliman.
Evo i ti, umjesto da piseš o filmu, srpskim žrtvama i zlocinima od strane ustaša ti se slomi ovdje pisajući o Muji i Husi što su ubijali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.