Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
meni je najbolja provala, ostalo mi to u sjecanju...
kad Bob i Alan trebaju na zadatak u Kanadu i, stedljiva organizacija
kaki vec jesu jel... Grunf je dobio zadatak da ih ispali iz topa !?
ali cekajte, nije to ni pola... najbolje tek slijedi...
pitaju ga tako zna li sigurno gdje treba da usmjeri cijev topa, kaze
ti on "ma juce sam vidio dvije zene da pricaju i jedna kaze da ima
rodbinu tamo u Kanadi i pokazala ovako rukom tamo" !?? WTF
smijem se svaki put kad se sjetim te scene. good ol' tajms square...
Molim vas, moze li mi neko pomoci u potrazi za jednom epizodom "Alana Forda"? Secam se samo da postoji scena u kojoj lik u nekakvoj nagradnoj igri, predstavljajuci se, kaze otprilike ovako : "Volim sve sto vole mladi, duge setnje grobljem i hrizanteme..." Znate li mozda naziv epizode? Citala sam je jako davno i dugo je trazim. Hvala u napred!
Maski wrote: 21 Feb 2021, 19:23
Molim vas, moze li mi neko pomoci u potrazi za jednom epizodom "Alana Forda"? Secam se samo da postoji scena u kojoj lik u nekakvoj nagradnoj igri, predstavljajuci se, kaze otprilike ovako : "Volim sve sto vole mladi, duge setnje grobljem i hrizanteme..." Znate li mozda naziv epizode? Citala sam je jako davno i dugo je trazim. Hvala u napred!
Pokušaj s epizodom: Sastanak na groblju.
Možda je iz te epizode.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Maski wrote: 21 Feb 2021, 19:23
Pokušaj s epizodom: Sastanak na groblju.
Možda je iz te epizode.
Ucinilo mi se da bi moglo biti, ali ipak nisam pronasla pomenutu scenu sa ucesnikom igre. Potraga se nastavlja :-) Hvala Vam puno na pokusaju !
Hvala svima na pomoći . Uspela sam pronaći staru uspomenu :-)
Jel ovo original Bunker i Magnus?
Nešto mi povisok redni broj, cijena implicira sami kraj osamdesetih, ako ne i početak devedesetih, a tad to već nije bilo to. Nešto mi je i crtež sumnjiv.
bagra wrote: 13 Apr 2020, 21:05
meni je najbolja provala, ostalo mi to u sjecanju...
kad Bob i Alan trebaju na zadatak u Kanadu i, stedljiva organizacija
kaki vec jesu jel... Grunf je dobio zadatak da ih ispali iz topa !?
ali cekajte, nije to ni pola... najbolje tek slijedi...
pitaju ga tako zna li sigurno gdje treba da usmjeri cijev topa, kaze
ti on "ma juce sam vidio dvije zene da pricaju i jedna kaze da ima
rodbinu tamo u Kanadi i pokazala ovako rukom tamo" !?? WTF
smijem se svaki put kad se sjetim te scene. good ol' tajms square...
Meni je jedna od najboljih scena kada Broj Jedan silazi u Grunfovu radionicu i pita ga šta je posljednje izumio.
Ka'e Grunf:
- Napravio sam ove bumerang-granate (i pokazuje onu granatu k'o štafetu, što su ih partizani najviše bacali u filmovima, samo savijenu) koje se vraćaju kada ih baciš, ali od suštinske je važnosti da ih koriste vaši neprijatelji.
Broj Jedan ga udara onim štapom, a Grunf viče:
- Ali, Vaša visosti, to je jedino što sam uspio s budžetom od dolar i 25 centi, koliko ste mi omogućili...
Hvala svima na pomoći . Uspela sam pronaći staru uspomenu :-)
Jel ovo original Bunker i Magnus?
Nešto povisok redni broj, cijena implicira sami kraj osamdesetih, ako ne i početak devedesetih, a tad to već nije bilo to. Nešto mi je i crtež sumnjiv.
Cini mi se da je izdat 1988. u Vjesniku i verovatno nije vise Magnus u pitanju. Ne bih znala tacno reci ko je crtac.