Ne citas kako treba..
nisam ja spominjao Bosnjacku drzavu, vec je ovdje spominju stalno..
kakva Bosnjacka drzava, ima vec BIH..
Bosnjacka drzava je isto kao i RS ili Herceg Bosna..
insomnia wrote: 23 Feb 2021, 18:00
A ‘snjaci realno ni ne zasluzuju drzavu. Kakog okupatora i tu su najsretniji
Pa kako da naprave drzavu..
objasni..kojom logikom..
jedino da podjele BIH na tri djela i da naprave tri Luksemburga..
Kada bi se napravila građanska država, 1 čovjek 1 glas, ukinuo entitet izgrađen na genocidu, zabranilo veličanje ratnih zločinaca, kroz kazne se natjeralo da se poštuju državne institucije i obilježja i kroz ulazak u NATO se dobila sigurnost da komšija više ne može izvršiti agresiju automatski bi se dobila država Bošnjaka jer je taj narod najviše pro-BiH i jedini kojem sve ove tačke idu u prilog
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Pa kako da naprave drzavu..
objasni..kojom logikom..
jedino da podjele BIH na tri djela i da naprave tri Luksemburga..
Kada bi se napravila građanska država, 1 čovjek 1 glas, ukinuo entitet izgrađen na genocidu, zabranilo veličanje ratnih zločinaca, kroz kazne se natjeralo da se poštuju državne institucije i obilježja i kroz ulazak u NATO se dobila sigurnost da komšija više ne može izvršiti agresiju automatski bi se dobila država Bošnjaka jer je taj narod najviše pro-BiH i jedini kojem sve ove tačke idu u prilog
Naseef Mushroom wrote: 23 Feb 2021, 18:56
Ja, ali to niko ne zeli, osim Bosnjaka..
ako pro-BH narod naraste do nekih samo 70%
ko ce ih pitat
nikakav zakon te ne obavezuje
jedino te obavezuje da i drugim das prava po eu standardima
to ti imas tu kod Linca ....
Last edited by Pasaga on 23 Feb 2021, 19:07, edited 1 time in total.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ljudi moji, BIH je drzava tri ravnopravna naroda..
i tu sve pocinje i zavrsava..
a sta ce biti za 1000 godina, kad jedan narod brojcano prevlada, vidjece se..
animals wrote: 23 Feb 2021, 19:02
e...tad za tebe nece biti zime
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
e...tad za tebe nece biti zime
Ma jebe se meni..
ja kad odem u Bosnu svojoj kuci, ne vidim nigdje problema..
niko mi ne pravi probleme, osim kad me policija zaustavi, zbog brze voznje..
ostalo se mene ne dotice..ne zivim dole, ne placam doprinose i nemam prava da uticem na ista dole..
Onda nećemo u EU i NATO, ako već nećemo pravnu i građansku državu (s ustavnim i zakonskim zaštitama prava svih, dakle institucionalnom, a ne teritorijalnom zaštitom prava jednih ili drugih ), onda idemo s Rusijom, Kinom i Turskom.
Svakako Kina i Turska dosta ulažu u ovaj dio svijeta (u BiH najmanje, ali promijent ćemo to), a mogu još i više.
ako pro-BH narod naraste do nekih samo 70%
ko ce ih pitat
nikakav zakon te ne obavezuje
jedino te obavezuje da i drugim das prava po eu standardima
to ti imas tu kod Linca ....
Kako, prijatelju?
Imaš ustav. Imaš zakone. Kada bi hrvati spali na dvije mahale, opet bi imali jednak broj zastupnika u vlasti pa samim tim i mogućnost blokade cijele države.
Onda nećemo u EU i NATO, ako već nećemo pravnu i građansku državu (s ustavnim i zakonskim zaštitama prava svih, dakle institucionalnom, a ne teritorijalnom zaštitom prava jednih ili drugih ), onda idemo s Rusijom, Kinom i Turskom.
Svakako Kina i Turska dosta ulažu u ovaj dio svijeta (u BiH najmanje, ali promijent ćemo to), a mogu još i više.
Kako moze Svicarska, da bude drzava tri naroda..
a jedna od najaci drzava svijeta..
znaci moguce je, ali mi nismo Svicarska..
ja bi najradje da bude kako ti kazes..gradjanska drzava..
ali jel to moguce u ovom trenutku, u zemlji koja nije navikla na demokratiju..
Ja, ali to niko ne zeli, osim Bosnjaka..
Da, ali govorimo o državi koja bi trebala funkcionisati po modelu kao sve ostale. Ništa od ovoga što sam ja naveo nije bošnjački nacionalizam niti islamski ekstremizam nego građansko uređenje kako treba funkcionisati od Hrvatske pa do Paraguaja.
Neće naravno niko pa ni Biden reći da Bošnjacima treba država jer su svi svjesni da je to država gdje žive tri naroda ali će kad tad jedna pametna glava napraviti građansku državu a od toga će najviše Bošnjaci kao većinski i pro-BiH narod imati koristi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Da, ali govorimo o državi koja bi trebala funkcionisati po modelu kao sve ostale. Ništa od ovoga što sam ja naveo nije bošnjački nacionalizam niti islamski ekstremizam nego građansko uređenje kako treba funkcionisati od Hrvatske pa do Paraguaja.
Neće naravno niko pa ni Biden reći da Bošnjacima treba država jer su svi svjesni da je to država gdje žive tri naroda ali će kad tad jedna pametna glava napraviti građansku državu a od toga će najviše Bošnjaci kao većinski i pro-BiH narod imati koristi.
Ma mogu je samo napraviti MZ sa Amerikom..
ostalo, je utopija..