Noro, nije tako bilo.Nora Ibsenova wrote: 25 Feb 2021, 19:30Pa nema tu kako bih ja voljela, je l'. Nit sam ja rekla šta bih ja voljela.Laser wrote: 25 Feb 2021, 18:30
Poenta mog posta nije ta kako bih ja volio da je bilo i kako bi ti voljela.
Poenta je nešto drugo i ti znaš koja je, ali yebiga.
Još kad bi to oko porobljavanja bila jedina zamjerka Bogu, ihaaaaj.![]()
Priča je krenula od mog stava kojim ismijavam neke stvari. A ismijavam ih jer su tako postavljene u postu.
Čuj ne mogu se muslimani porobiti, but here, these are the People that can.
Izvini, meni je to umobolno.

Moj post je bio odgovor na Arzin upit da li islam ima tendenciju ka ukidanju ropstva. Pa sam iznio neke fakte koji meni ukazuju na taj kurs.
Iznio sam neke restrikcije, a ti si ih sve zanemarila i prebacila lopticu na Boga koji nije zabranio ropstvo.
Ako baš hoćeš, nije Bog zabranio ni ukidanje ropstva. Ali nisam ciljao na samog Boga nego na praksu u islamskim društvima koja ne mora uvijek biti određena od Boga, zato sam ga zaobišao.
Htio sam ukazati da su postojale restrikcije u porobljavanju, a što je sigurno boljitak u odnosu na nepostojanje restrikcija.
Od svih tih restrikcija, ti si vidjela samo onu da musliman ne može porobiti muslimana.
Ne znam zašto nisi vidjela druge restrikcije koje sprečavaju porobljavanje bilo koga.
Btw, kad smo već kod ismijavanja, lahko je sada u 21 stoljeću ismijavati stanje u srednjem vijeku. Iz tog vremena, skoro sve je za ismijavanje, ako ćemo suditi sviješću savremenog čovjeka.