Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pa nije valjda Heidi da ne znaš praviti musaku... ? To zna svako...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
isjeces patlidzane na kriske, proprzis ih,stavis da se ocjedi ulje iz njih... prodinstas mljeveno meso sa zacinima, redas patlidzane pa meso,pa patlidzane... ispeces, 10 minuta pred kraj zalijes jajima... eto ti musaka
umjesto patlidzana mozes uzeti krompir ili tikvice...
@Behko to na slici je musaka s apatlidzanima, koliko vidim
Krokodil Behko wrote:Musaka je red krompira red mesa i tako tri puta
a patlidjani?
silence wrote:
Pa nije valjda Heidi da ne znaš praviti musaku... ? To zna svako...
ali ja nisam svako, shvatite
Heidi, sad ću ja tebi reći kako JA pravim musaku ...
Sve namirnice uzimam "odoka".
Krompir operem, ogulim, opet operem, izrežem na tanke ploške (okrugle) i ostavim u vodi dok...
Na masnoći propržim faširano meso i luk, posolim, pobireim, dodam samo malo Vegete. Kada je dinstanje pri kraju, dodam paradajz pire i još kratko dinstam. Zatim, ocijedim onaj krompir, posolim ga, povegetim, nauljim, izmiješam pa...
Redam u jenu tepsiju, manju, jer ne pravim nikada puno musake... Kada sam fino naredala polovinu krompira, onda na to istresem ono dinstano meso, poravnam i opet naredam odozgo krompir. Ja to redam tako da mi se svaki kolutić dijelimično naslanja na drugi kolutić, pa na kraju to izgleda kao cvijet. Pečem u unaprijed zagrijanoj rerni, ali u poklopljenoj tepsiji. Dalje... Kada je musaka upola pečena, znači ne do kraja...izvadim i prelijem sa...
U jednoj šolji umutim jaja...nekada dva, a nekada samo jedno i posolim. Ranije sam u jaja stavljala mlijeko, a sada ulijem vrhnje za kuhanje, pokazalo se ukusnije. Zalijem musaku i sada je više ne pokrivam, nego je otkrivenu vratim u rernu da se malo zapeće... zarumeni....
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)