Pa eto uporedi ga i sa danasnjim. Nista vi niste bolji od prethodnika. Naprotiv. Eto sam si pisao. Tvoji te odjebali sad pa sad, a isao u dzamiju, bio dobar mumin, sve po PS-u. Dze je karijera? U Njemackoj. Spinujes bez veze.Naseef Mushroom wrote: 27 Feb 2021, 19:53Ma ko priča o forumskoj karijeri? Pričam kako se može nešto indirektno zabraniti a da bude fino upakovano i ne izgleda kao zabrana.Mirelam wrote: 27 Feb 2021, 19:50
Necu ostvariti forumsku karijeru. Nema dalje, prop'o ko co'jek i intelektualac. Ne mogu se ostvariti.![]()
O cemu bolan ne bio vazis crni Nazife. Nije ni cudo sto ti ne daju da napredujes u karijeri.![]()
Sad zamijeni forum i forumaš mjeseca sa predratnim sistemom i napredovanjem u karijeri.
SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 486 times
- Status: Offline
Re: SDA
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24575 times
- Been thanked: 22563 times
Samo u glavama turbo bošnjaka poput tebe, Nazifa, Hurije i sličnih.bosnjakinja wrote: 27 Feb 2021, 19:38Trebalo je biti-sahrana i dzenazatuzlak1212 wrote: 27 Feb 2021, 19:00
Ako nekog sahranjujes onda ides na sahranu, nema glagola od rijeci dzenaza. Dzenaza je samo namaz, nije i ukop.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Radi ovakvih stavova ste mizerni po broju,samo naprijed ..kao glasac za NIP mogu reci da vam ne gine raspad cetvorke,ili ce i Dino s vama uginut(sto nece bit jer on pametanMarlboroGold wrote: 27 Feb 2021, 20:05Samo u glavama turbo bošnjaka poput tebe, Nazifa, Hurije i sličnih.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24575 times
- Been thanked: 22563 times
Nisu oni moji. Moj glas je otišao Hadžikadiću i njegovoj stranci.
I vidi iznenađenja, Bošnjaku. Ali eto ja sam protiv Bošnjaka ako sam protiv SDA. Jaka vam ta logika
I vidi iznenađenja, Bošnjaku. Ali eto ja sam protiv Bošnjaka ako sam protiv SDA. Jaka vam ta logika
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4261 times
- Been thanked: 3953 times
Nije mene niko odjebao. Nikad nisam bio stranački aktivan ali vjeran glasač SDA iza rata oko 10 godina i dan danas ponosan što sam na prvim izborima malim djelom doprinjeo da komunjare propadnu.Mirelam wrote: 27 Feb 2021, 19:59Pa eto uporedi ga i sa danasnjim. Nista vi niste bolji od prethodnika. Naprotiv. Eto sam si pisao. Tvoji te odjebali sad pa sad, a isao u dzamiju, bio dobar mumin, sve po PS-u. Dze je karijera? U Njemackoj. Spinujes bez veze.Naseef Mushroom wrote: 27 Feb 2021, 19:53
Ma ko priča o forumskoj karijeri? Pričam kako se može nešto indirektno zabraniti a da bude fino upakovano i ne izgleda kao zabrana.
Sad zamijeni forum i forumaš mjeseca sa predratnim sistemom i napredovanjem u karijeri.
Iza rata glasao 10 godina za SDA jer nije bilo prave alternative pa poslije i za druge ne zato što me je ko odjebao nego što je se pojavilo dosta novih bošnjačkih stranaka pa rotirao od Tihića preko Harisa, Radončića pa do Mirnesa Ajanovića.
Sad bih se potpisao da SDA propadne ako znam da će Narod i Pravda postati velika stranka, samo nek nisu SDP i Njihova Stranka
Hvala Allahu od kraja rata trudim se što češće ići u džamiju kako 1996. tako i 2020. od Tešnja, Doboja, Sarajeva pa do Beča, Minhena i Frankfurta sa braćom svih boja i iz svih kontinenata, doduše nisam zadnjih mjeseci bio u džamiji zbog Corone.
Nisam ja ni zbog jedne stranke krenuo u džamiju nego zbog srušenih džamija od strane HVOa i vrs i razbijene iluzuje bratstva i jedinstva.
A pojedini nikako ne mogu shvatiti da 1990. nije sve krenulo osnivanjem SDA nego je se bošnjački narod počeo buditi a SDA je samo bila posljedica. Tako da, čak i kada bi kompletan bošnjački narod se odselio za Njemačku ili zamrzio SDA to opet ne mijenja oslobođeni bošnjački mentalitet probuđen prije 30+ godina i neće se to više nikada ugušiti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Prof. dr. Mirsad Hadžikadić je jedan veliki gospodin i ponosan Bošnjak i musliman, to dokazuju mnoge fotografije i dokumenti.MarlboroGold wrote: 27 Feb 2021, 20:13 Nisu oni moji. Moj glas je otišao Hadžikadiću i njegovoj stranci.
I vidi iznenađenja, Bošnjaku. Ali eto ja sam protiv Bošnjaka ako sam protiv SDA. Jaka vam ta logika![]()
Siguran sam da nikada u životu nije rekao sahrana nego uvijek dženaza (osim naravno kada su u pitanju ne-muslimani), to što nikada u javnosti nije koristio izraze koji si tipično bošnjački i muslimanski nije što se on toga stidi ili negira nego jednostavno nije došao u priliku da to koristi.
Znači to što si glasao za Bošnjaka ne znači ništa jer je sa takvim neutralnim stavom mogao biti Hrvat, Jevrej, Talijan ili Albanac.
Sada je pitanje kako će se reagovati kada počne koristiti tradicionalne izjave?
Ja se sjećam dosta negativnih komentara kada je se prof. dr. Hadžikadić slikao sa Reisu-l-ulemom, kada je rahmetli prof. Nijazu Durakoviću klanjana dženaza ili kada je prof. Lagumdžija obavio umru od istih onih koji su isto tako pisali da glasaju za Bošnjake sve dok ti političari nisu pokazali "mračnu" stranu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 28546 times
- Been thanked: 7685 times
tuzlak1212 wrote: 27 Feb 2021, 19:00Ako nekog sahranjujes onda ides na sahranu, nema glagola od rijeci dzenaza. Dzenaza je samo namaz, nije i ukop.bosnjakinja wrote: 27 Feb 2021, 18:43 Ovo je dublje nego sto se ovdje zeli priznati,sve dakle sto je tradicionalno Dio nas se
izbacujee,rijecnik fraze itd..a vecina smo pa i eto dio konstitutivnog naroda
...ma suti, izmislice esdeaovci i rijec dzenaziranje!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Cak im dzenaza Durakovica smetalaNaseef Mushroom wrote: 27 Feb 2021, 23:16Prof. dr. Mirsad Hadžikadić je jedan veliki gospodin i ponosan Bošnjak i musliman, to dokazuju mnoge fotografije i dokumenti.MarlboroGold wrote: 27 Feb 2021, 20:13 Nisu oni moji. Moj glas je otišao Hadžikadiću i njegovoj stranci.
I vidi iznenađenja, Bošnjaku. Ali eto ja sam protiv Bošnjaka ako sam protiv SDA. Jaka vam ta logika![]()
Siguran sam da nikada u životu nije rekao sahrana nego uvijek dženaza (osim naravno kada su u pitanju ne-muslimani), to što nikada u javnosti nije koristio izraze koji si tipično bošnjački i muslimanski nije što se on toga stidi ili negira nego jednostavno nije došao u priliku da to koristi.
Znači to što si glasao za Bošnjaka ne znači ništa jer je sa takvim neutralnim stavom mogao biti Hrvat, Jevrej, Talijan ili Albanac.
Sada je pitanje kako će se reagovati kada počne koristiti tradicionalne izjave?
Ja se sjećam dosta negativnih komentara kada je se prof. dr. Hadžikadić slikao sa Reisu-l-ulemom, kada je rahmetli prof. Nijazu Durakoviću klanjana dženaza ili kada je prof. Lagumdžija obavio umru od istih onih koji su isto tako pisali da glasaju za Bošnjake sve dok ti političari nisu pokazali "mračnu" stranu.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1052 times
Cuj crvenog još koristi Marksističke izraze .MarlboroGold wrote: 27 Feb 2021, 20:05Samo u glavama turbo bošnjaka poput tebe, Nazifa, Hurije i sličnih.
Ostalo je cutanje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
SDAovci i turbo Bošnjaci (pretpostavljam da se na to misli svi Bošnjaci koji kažu sahrana umjesto dženaza pred Srbima i Hrvatima jer se boje da će misliti o njima da su papci, nacionalisti i vehabije, ti isti koji piju sarajevsko ili tuzlansko a kada su sa jaranima Hrvatima onda naručuju karlovačko ili ožujsko)
ne traže nikakvo dženaziranje ili slične izraze nego da se ne ukida onaj izraz što već postoji.
ne traže nikakvo dženaziranje ili slične izraze nego da se ne ukida onaj izraz što već postoji.
Generalno, NIP ima najveći rast u BiH, najviše štete nanosi direktno SDA samoj i njihovoj politici. SDA mora da konsolidira svoje redove ili će iz dana u dan biti uskraćeni za glasove, mandate, vijećnike, načelnik, ministre... Bahatost i samovolja Izetbegovića (množina i BAkira i SEbije posebno) došla je na naplatu. Čim to prije shvate, lakše će se održati na vodi u čamcu koji je već do pola pun.bosnjakinja wrote: 27 Feb 2021, 20:28Ja Sam za NIP no sve mi se cini da stara ljubav zaborava nemabolji i oni nego vi
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1058 times
- Been thanked: 1614 times
A brate ja ne znam o cemu pricate, uglavnom na posmrtnicama bude informacija:Naseef Mushroom wrote: 28 Feb 2021, 08:38 SDAovci i turbo Bošnjaci (pretpostavljam da se na to misli svi Bošnjaci koji kažu sahrana umjesto dženaza pred Srbima i Hrvatima jer se boje da će misliti o njima da su papci, nacionalisti i vehabije, ti isti koji piju sarajevsko ili tuzlansko a kada su sa jaranima Hrvatima onda naručuju karlovačko ili ožujsko)
Znaci Dzenaza je samo namaz, nema sta dalje ici s tom pricom.Dzenaza namaz se klanja ispred te i te dzamije u toliko sati.
Ukop ce biti na tom i tom mezaru u toliko sati.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1052 times
Ne možemo reći za sprovod ili sahranu da su dzenaze ali treba težiti svim,nizašta na svijetu nebih rekla da idem na sahranu Bošnjaku i Muslimanu pardon zene idu samo na ispraćaj ispred kuće .

Ostalo je cutanje.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14889 times
- Been thanked: 10436 times
A sta ako pokusavas reci da ides na dzenazu nekome ko taj termin nikad nije cuo?
Kako onda?
Za SDA - kad su pocetkom 90ih osnovani znala sam da su govna, i decenijama to i dokazuju.
NiP ista govna
Kako onda?
Za SDA - kad su pocetkom 90ih osnovani znala sam da su govna, i decenijama to i dokazuju.
NiP ista govna
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ja sam već napisao na ovoj temi da je ispravno da je sahrana ili ukop ali da je se dženaza urodilo na našim prostorima i postalo je muslimanski naziv za sahrane.tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2021, 13:00A brate ja ne znam o cemu pricate, uglavnom na posmrtnicama bude informacija:Naseef Mushroom wrote: 28 Feb 2021, 08:38 SDAovci i turbo Bošnjaci (pretpostavljam da se na to misli svi Bošnjaci koji kažu sahrana umjesto dženaza pred Srbima i Hrvatima jer se boje da će misliti o njima da su papci, nacionalisti i vehabije, ti isti koji piju sarajevsko ili tuzlansko a kada su sa jaranima Hrvatima onda naručuju karlovačko ili ožujsko)
ne traže nikakvo dženaziranje ili slične izraze nego da se ne ukida onaj izraz što već postoji.Znaci Dzenaza je samo namaz, nema sta dalje ici s tom pricom.Dzenaza namaz se klanja ispred te i te dzamije u toliko sati.
Ukop ce biti na tom i tom mezaru u toliko sati.
Čak i ako ćemo biti picajzle i gledati baš kako piše, dženaza namaz se obavlja za preko 80% stanovnika Kantona Sarajevo (po popisu 2013) i zašto se nije navelo da je za klanjanje dženaze isto samo dozvoljeno do 25 osoba?
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4414 times
Al šta znači riječ dženaza? Zar nije preče naći domaći ekvivalent? Zar to nije riječ sahrana ili ispraćaj?Naseef Mushroom wrote: 28 Feb 2021, 08:38 SDAovci i turbo Bošnjaci (pretpostavljam da se na to misli svi Bošnjaci koji kažu sahrana umjesto dženaza pred Srbima i Hrvatima jer se boje da će misliti o njima da su papci, nacionalisti i vehabije, ti isti koji piju sarajevsko ili tuzlansko a kada su sa jaranima Hrvatima onda naručuju karlovačko ili ožujsko)
Dosta više tih tuđica
šalim se. Fgr-ovci izbjegavaju termin dzenaza. Mi sigurno nećemo.
Svi mi se morete obratit
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1058 times
- Been thanked: 1614 times
Nezz ja prvi bojkotujem IZ i njena jeftina prodavanja vjere, previse toga ima sto je van ikakvih pravila Kur'ana i sunneta, ne vrijedi se nervirat.Naseef Mushroom wrote: 28 Feb 2021, 13:09Ja sam već napisao na ovoj temi da je ispravno da je sahrana ili ukop ali da je se dženaza urodilo na našim prostorima i postalo je muslimanski naziv za sahrane.tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2021, 13:00
A brate ja ne znam o cemu pricate, uglavnom na posmrtnicama bude informacija:
Znaci Dzenaza je samo namaz, nema sta dalje ici s tom pricom.
Čak i ako ćemo biti picajzle i gledati baš kako piše, dženaza namaz se obavlja za preko 80% stanovnika Kantona Sarajevo (po popisu 2013) i zašto se nije navelo da je za klanjanje dženaze isto samo dozvoljeno do 25 osoba?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
A šta si očekivala? Da će padom komunizma i pojavom demokratije i višestranačkih izbora jedan mnogobrojan narod poput bošnjačkog biti bez svoje stranke? Već sam napisao, SDA je bila samo logična posljedica promjene sistema a nikako pokretač lavine.Julia-Klara wrote: 28 Feb 2021, 13:07 A sta ako pokusavas reci da ides na dzenazu nekome ko taj termin nikad nije cuo?
Kako onda?
NiP ista govna![]()
SDA je bio skup poznatih doktora, profesora, biznismena i umjetnika. Kako ih to čini po definiciji govnima?
Govna možda što se nisu priključili pokretu, stranci i ideologiji koja je već propala par godina prije u Rumuniji, Sovjetskom savezu, Čehoslovačkoj i Istočnoj Njemačkoj?
Ili su govna zbog "đe će Bošnjo glasat"?
Sličan razlog je i ta odbojnost prema Narodu i Pravdi.
SDP a kasnije i Njihova Stranka sa njima, stranke koje trebaju po definiciji biti pro-BiH građanske, multietničke i ljevičarske se 25 godina vrte samo po određenoj teritoriji gdje je većinski samo 1/3 naroda, kritikuju samo jednu stranu i izjednačavaju žrtvu i zločinca, to je u Daytonskoj BiH propala ideja pa je Narod i Pravda ili bilo koja druga bošnjačka stranka kao alternativa SDAu samo logična posljedica.