Treba imati jajca za promjeniti nešto u životu
Naši u SAD i Kanadi najviše kukaju jer ne žive negdje u EU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ja nikad nisam pisala da mi se život u SAD dopadao, čak sam otvoreno izjavljivala nezadovoljstvo, zato sam se pokrenula. Naši bi se rado vratili , neki su uspjeli u EU , ali se mnogim teško vratiti u BiH, to razumijem.

Fudo, pa nije narod u BiH glup, ima rodbinu vani , pričaju im da bi se vratili, ali nemaju izbora, nemam razloga lagati.

Pa o tome pišem , većina nemaju takvu opciju, ali ih ima koji već godinama rade , konkretno u Sarajevu. Jedan dio je otišao u EU.

Ne znam ja s kim se ti druzis, ja ti ne znam nikog da kuka, pogotovo za EU.

Fudo , već na ovoj temi i vise puta pišeš da sam stuha ! Zašto ? Da li se ja tako tebi obraćam ?Fuddo wrote: 01 Mar 2021, 18:51Ne znam ja s kim se ti druzis, ja ti ne znam nikog da kuka, pogotovo za EU.Venera wrote: 01 Mar 2021, 18:46
Pa o tome pišem , većina nemaju takvu opciju, ali ih ima koji već godinama rade , konkretno u Sarajevu. Jedan dio je otišao u EU.
Nisam nikad čula kuknjavu EU dijaspore.
Cuj vratice se, podici djecu iz skole, i odvesti ih nedje gdje su veci stranci nego sto sam ja bio kad sam dosao u Ameriku.
Sta, to je jednostavno, sam sjednes na avion i hajmo.
I zasto bi neko iz Amerike selio u Njemacku?
Taman sebi sredio zivot, i haj sad nedje tamo iz pocetka nesta, ko da ima pedeset zivota, nije to ko daljinski, upali, ugasi.
Ti sve gledas kroz svoj primjer, lokalna stuha kojoj puse tristo na sat kroz glavu, i sad to uzimas za nesta relevantno?
De, uozbilji se.

Da, to je znak da nisu zadovoljni životom u SAD, ali nisu dobro isplanirali.koteljubi_kadnisamtu wrote: 01 Mar 2021, 18:50 Znam neke sto su se dva puta vracali u Bosnu pa opet dosli nazad u Ameriku. To je samo uludo potroseno vrijeme, izgubis kontinuited da koracas naprijed, jer si onda uvijek na pocetku. Ako se vracas trebas imati "biznis plan" prije svega; gdje zivit, radit, sta sa djecom, prilagodjavanje sredini itd.

Sto ljud sto cudi. Trista odluka. I razloga. Nije to bas tako jednostavno, pogotovo kad imas sigurnost, djecu... i narastu tamo negdje. Ja sam pobjegao kad su male bile. 3 mjeseca i 5 godina. Da su narasle ne bi se ni mi vratili.Venera wrote: 01 Mar 2021, 18:37 U Sarajevo sam upoznala povratnike porodice iz SAD i Kanade , svi su zadovoljni
Naši u SAD i Kanadi najviše kukaju jer ne žive negdje u EU![]()

Ma u pravu si,Venera wrote: 01 Mar 2021, 18:54Fudo , već na ovoj temi i vise puta pišeš da sam druga ! Zašto ? Da li se ja tako tebi obraćam ?Fuddo wrote: 01 Mar 2021, 18:51
Ne znam ja s kim se ti druzis, ja ti ne znam nikog da kuka, pogotovo za EU.
Cuj vratice se, podici djecu iz skole, i odvesti ih nedje gdje su veci stranci nego sto sam ja bio kad sam dosao u Ameriku.
Sta, to je jednostavno, sam sjednes na avion i hajmo.
I zasto bi neko iz Amerike selio u Njemacku?
Taman sebi sredio zivot, i haj sad nedje tamo iz pocetka nesta, ko da ima pedeset zivota, nije to ko daljinski, upali, ugasi.
Ti sve gledas kroz svoj primjer, lokalna stuha kojoj puse tristo na sat kroz glavu, i sad to uzimas za nesta relevantno?
De, uozbilji se.
Ti jesi isfrustriran , ali nema potrebe lagati, jer ima odličnog uspješnih primjera koji su otišli iz SAD. Većina ne želi rizikirati , jer nema uslove , ali su nezadovoljni.

Razumijem , ali pišem kako se naši osjećaju nezadovoljno u SAD, a imaju odlične poslove.HAVANA wrote: 01 Mar 2021, 18:57Sto ljud sto cudi. Trista odluka. I razloga. Nije to bas tako jednostavno, pogotovo kad imas sigurnost, djecu... i narastu tamo negdje. Ja sam pobjegao kad su male bile. 3 mjeseca i 5 godina. Da su narasle ne bi se ni mi vratili.Venera wrote: 01 Mar 2021, 18:37 U Sarajevo sam upoznala povratnike porodice iz SAD i Kanade , svi su zadovoljni
Naši u SAD i Kanadi najviše kukaju jer ne žive negdje u EU![]()

Iskreno od mojih najmanje su nezadovoljni ovi u americi i kanadi.Venera wrote: 01 Mar 2021, 19:00Razumijem , ali pišem kako se naši osjećaju nezadovoljno u SAD, a imaju odlične poslove.HAVANA wrote: 01 Mar 2021, 18:57
Sto ljud sto cudi. Trista odluka. I razloga. Nije to bas tako jednostavno, pogotovo kad imas sigurnost, djecu... i narastu tamo negdje. Ja sam pobjegao kad su male bile. 3 mjeseca i 5 godina. Da su narasle ne bi se ni mi vratili.

pa probaj, vratio bi se naredni danHAVANA wrote: 01 Mar 2021, 19:01 Evo ja da hocu negdje da odem, otisao bi u ameriku. Djeluje mi interesantno i izazovno.

Kod mene obratno , a SAD dijaspora često prečuti , sujeta
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)