Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 806 times
- Been thanked: 1216 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Normala, zatucanost u nauci nema veze s religijama
Hebo majku svaki iole bitan i znacajan hodza, sejh, imam, vodja islama po znanju je rekao da se muslimani moraju vakcinisati i da se doktori pitaju o borbi protiv korone a ne vjerski poglavari. Jedino su dodali da se treba bojati Boga a ne korone i ti vec tu nemos ti nasem bajri objasnit osnove osnova zivota.
Hebo majku svaki iole bitan i znacajan hodza, sejh, imam, vodja islama po znanju je rekao da se muslimani moraju vakcinisati i da se doktori pitaju o borbi protiv korone a ne vjerski poglavari. Jedino su dodali da se treba bojati Boga a ne korone i ti vec tu nemos ti nasem bajri objasnit osnove osnova zivota.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2898 times
- Been thanked: 24057 times
Jel to ni na hadz ne mogu? 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1460 times
Bezbel' da nemereš .... e jedino ako neamaš onaj PCR test .... i ako si negativan .... e onda morebit bidne da moreš
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3929 times
- Been thanked: 2962 times
samo preko sda ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 806 times
- Been thanked: 1216 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9941 times
- Been thanked: 11791 times
- Status: Online
SEJO BRAJLOVIĆ DONIRA 100.000 KM ZA VAKCINE ZA STANOVNIKE ILIDŽE

Vakcine su prijeko potrebne svim Bosancima i Hercegovcima. Zbog toga sam odlučio da Općini Ilidža doniram 100.000 KM za kupovinu vakcina. Nadam se da će Općina Ilidža preko viših nivoa vlasti vakcine nabaviti u što kraćem roku. Svaka općina ima uspješne biznismene i privatnike i nadam se da će i oni slijediti moj primjer i uraditi isto za svoje okruženje – kaže Sejo Brajlović za faktor.
Napomenut ćemo da je na početku pandemije koronavirusa donirao po 10.000 KM Domu zdravlja Ilidža i Policijskoj Upravi Ilidža.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41389 times
- Been thanked: 28161 times
UŠLI SU U HISTORIJU / A u BiH nema vakcina ni za građane
Zoološki vrt u SAD vakcinisao devet majmuna protiv korone, nijedan nije imao lošu reakciju
Devet majmuna u zoološkom vrtu u San Dijegu - četiri orangutana i pet bonoba - vakcinisano je protiv covida-19, čime su ušli u historiju medicine, rekli su zvaničnici zoološkog vrta u četvrtak.
Jedna od primateljica cjepiva je i 28-godišnja ženka orangutana Karen koja 1994. bila prvi čovjekoliki majmun koji je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu. Svaka od devet životinja dobila je po dvije doze eksperimentalnog cjepiva originalno namijenjenog psima i mačkama. Nijedan od majmuna nije imao lošu reakciju na vakcinu i svi su dobro, rekla je glasnogovornica zoološkog vrta Darla Dejvis (Davis) za Reuters.
Zvaničnici su odlučili vakcinisati majmune nakon što su u januaru gorile u San Dijego Safari Parku oboljele od koronavirusa, u prvoj poznatoj transmisiji koronavirusa na čovjekolike majmune. Osam gorila se od tada oporavilo i na putu su punog ozdravljenja, rekla je Dejvis.
Gorile sada nisu vakcinisane jer su veterinari ocijenili da je njihov imunosni sistem već razvio antitijela za borbu protiv virusa. Pretpostavlja se da je gorile zarazio asimptomatični uposlenik u parku.Orangutani i bonobi izabrani su za vakcinisanje jer je ocijenjeno da su u najrizičnijoj grupi, prenosi Hina.
Zoološki vrt u SAD vakcinisao devet majmuna protiv korone, nijedan nije imao lošu reakciju
Devet majmuna u zoološkom vrtu u San Dijegu - četiri orangutana i pet bonoba - vakcinisano je protiv covida-19, čime su ušli u historiju medicine, rekli su zvaničnici zoološkog vrta u četvrtak.
Jedna od primateljica cjepiva je i 28-godišnja ženka orangutana Karen koja 1994. bila prvi čovjekoliki majmun koji je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu. Svaka od devet životinja dobila je po dvije doze eksperimentalnog cjepiva originalno namijenjenog psima i mačkama. Nijedan od majmuna nije imao lošu reakciju na vakcinu i svi su dobro, rekla je glasnogovornica zoološkog vrta Darla Dejvis (Davis) za Reuters.
Zvaničnici su odlučili vakcinisati majmune nakon što su u januaru gorile u San Dijego Safari Parku oboljele od koronavirusa, u prvoj poznatoj transmisiji koronavirusa na čovjekolike majmune. Osam gorila se od tada oporavilo i na putu su punog ozdravljenja, rekla je Dejvis.
Gorile sada nisu vakcinisane jer su veterinari ocijenili da je njihov imunosni sistem već razvio antitijela za borbu protiv virusa. Pretpostavlja se da je gorile zarazio asimptomatični uposlenik u parku.Orangutani i bonobi izabrani su za vakcinisanje jer je ocijenjeno da su u najrizičnijoj grupi, prenosi Hina.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kako je krenulo moracemo vakcinisati voce i povrce. Majku li im j....
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Jao kako nam pamet razvlace svaka im cast
Ova Astra Zenica totalno nepouzdana. Forsiraju je najvise jer je dostupna i da mogu reci da su vakcinisali narod. Medicinari u Fr odbili da je prime. Kaze sindikat da nije dovoljno “jaka” za ljude koji su izlozeni
Ova Astra Zenica totalno nepouzdana. Forsiraju je najvise jer je dostupna i da mogu reci da su vakcinisali narod. Medicinari u Fr odbili da je prime. Kaze sindikat da nije dovoljno “jaka” za ljude koji su izlozeni
- insomnia
- Rđav kurac

Osim toga nezeljeni efekti kidaju. Ima par bolnica koje su izbacene iz igre. Ljudi na bolovanju. Nema ko raditi. Kazu ovi iz sindikata od 50-70% ljudi ima nezeljene efekte. Po deklaraciji 10%
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2898 times
- Been thanked: 24057 times
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3096 times
Gle ovo; od smrti, preko trajnih posljedica do pozitivnih testova na koronu nakon primljene vakcine. Imas materijala za citati minimum 10 dana.insomnia wrote: 05 Mar 2021, 12:29 Kako je krenulo moracemo vakcinisati voce i povrce. Majku li im j....
https://uploads-ssl.webflow.com/5fa5866 ... -03-21.pdf
La vita e bella.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5216 times
- Been thanked: 6723 times
Ma hocu, sta cu, jer u suprotnom necu moci nista, kako javljaju. E kao da sam negdje procitala, navodno, ko je imao koronu prima samo jednu dozu vakcine. Hajde makar da mi koji smo bolovali imamo neku "privilegiju" 
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3929 times
- Been thanked: 2962 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9941 times
- Been thanked: 11791 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2781 times
- Been thanked: 8717 times
Jutros primio drugu. Nista jos, nema ni druge cune ni trece sise.
Jedino me malo zeza malaksolst. Spavo sinoc od 4 do 7
Jedino me malo zeza malaksolst. Spavo sinoc od 4 do 7
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54367 times
- Been thanked: 9669 times
Jesil mjerio pajdo?Duminjo wrote: 07 Mar 2021, 13:52 Jutros primio drugu. Nista jos, nema ni druge cune ni trece sise.
Jedino me malo zeza malaksolst. Spavo sinoc od 4 do 7![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2781 times
- Been thanked: 8717 times