Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
uvijek_kontra wrote: 23 Apr 2020, 14:37
Sve polako otvaraju, samo biblioteke ne. Pfuj.
Kod nas nije ni prestajala s radom, gradska...
Imali su ta neka dežurstva, do skora su radili i sa čitateljima, a nedavno su iznijeli ispred biblioteke stol sa knjigama koje su davali na poklon, mogao je uzeti ko je htio...
Mada, scribd mislim sada daje prva dva mjeseca besplatno, mislim da će mi moći biti dok se ovo ne normalizuje...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Planiram "rascistiti" svoju kucnu biblioteku malo, te neke od knjiga pokloniti gradskoj biblioteci. Ima tu i lekrita, beletristike, svega sto mi vise nije potrebno.
Ono sto volim i cemu se uvijek vracam ostaje uz mene
Mutevelija wrote: 23 Apr 2020, 14:38
Ne, zasad nisam zatvoreno
A volim gledati one police i nisam neki citaoc vrijedan ceprkam oko svih knjiga a nijednu da procitam i jos nesto nikad nisam podigao knjigu.
Citam onde ne cita mi se kod kuce, izgubim volju.
Kako ti zavrsi skolu? Niste imali lektiru?
Jesmo imali lektiru pozajmljivali knjige u roku od 30 dana vratis ali sad pricam nakon skole, a i to je u sklopu skole bilo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
rima wrote: 23 Apr 2020, 14:50
U biblioteci nema literature za koju sam ja vezan tako da neodlazim. Cujem da se tamo okupljaju fine dame. Moram da poradim na svome bontonu da bih bio prihvacen u drustvo dama. Treba vremena.
Ne znam od kog to cujes, ja radim u knjiznici i "dame" koje se tamo okupljaju su uglavnom sredovjecne zene i penzionerke koje citaju ljubavne romane
rima wrote: 23 Apr 2020, 14:50
U biblioteci nema literature za koju sam ja vezan tako da neodlazim. Cujem da se tamo okupljaju fine dame. Moram da poradim na svome bontonu da bih bio prihvacen u drustvo dama. Treba vremena.
Ne znam od kog to cujes, ja radim u knjiznici i "dame" koje se tamo okupljaju su uglavnom sredovjecne zene i penzionerke koje citaju ljubavne romane
Te su najzesce Na tom sam znru i ja. Tamo sam da im citam slikovito Upravo zavrsavamo E.K. Zavodjenje 3 dio i lagano ulazimo u uvod 4 dijela
Većinom kupim na sajmu to mi je gušt ili čitam u pdf mada nije isti merak.
Ali imam namjeru da se učlanim, nisam od djetinjstva, i sad se sjećam onog mirisa...