Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pa vidi, sta je kvalitetno zivljenje? Nije za svakog isto, jel...
Ako postoji neki balans izmedju slobodnog vremena i plate onda ok, a ovako, biram slobodno vrijeme, iz cisto hedonistickih razloga
Julia-Klara wrote: 05 Mar 2021, 11:20
Naucila sam da je najbitnije slobodno vrijeme.
Plata je ok, i ako cemo iskreno, i da dobijam pola od odovog sto imam bilo bi mi dovoljno za normalan zivot.
Ovako poprilicna suma ostaje sa strane, sto opet nije lose.
Medjutim, kada nemas vremena za sebe, porodicu, koji ce ti djavo pare? Ne mogu razumijeti ljude koji su uvijek dostupni, rade, imam osjecaj da uopste nemaju privatni zivot, ni hobije, da prvenstveno ne postuju sebe. Razumijem da postoje poslovi koje volimo raditi, ali robovati i poslu i parama - ne hvala.
vidis nisu svi u tako povlastenoj situaciji da bi im mogla i polovina plate biti...jako ufurano razmisljanje,jer neko se bori za zivot i svaka para mu znaci
Za tvoju informaciju - ni meni nije bilo uvijek sjajno, plata nije uvijek bila ovolika.
Ufurano ili ne, ja trenutno govorim iz svoje perspektive, naucena svojim iskustvima, o kojima vjerovatno ne znas nista, a i ne moras.
Nikoga ne treba zanimati kako sam zivjela prije 10-20 godina, ne interesuje vise ni mene, ponavljam, sadasnja i MOJA perspektiva i nacin zivota.
I da, moje iskustvo kaze da je bitnije slobodno vrijeme od para.
Julia-Klara wrote: 05 Mar 2021, 11:40
Za tvoju informaciju - ni meni nije bilo uvijek sjajno, plata nije uvijek bila ovolika.
Ufurano ili ne, ja trenutno govorim iz svoje perspektive, naucena svojim iskustvima, o kojima vjerovatno ne znas nista, a i ne moras.
Nikoga ne treba zanimati kako sam zivjela prije 10-20 godina, ne interesuje vise ni mene, ponavljam, sadasnja i MOJA perspektiva i nacin zivota.
ja imam malu platu i nemam nesto slobodnog vremena salji tu polovicu preko westerna
Kako nije kad mozes puno vise od plate uzet, bar u mojoj firmi, ja ne pamtim kad sam platu s kratice digo, sve cash koji zaradim od provizije
Gledaj nezgodno je malo ako se radi o neooporezovanii iznosima ,gledam masu privatnika šta rade ide minimalac normalno ,ostalo je isplata u kešu na ruke i crno .
Julia-Klara wrote: 05 Mar 2021, 11:40
ja imam malu platu i nemam nesto slobodnog vremena salji tu polovicu preko westerna
Ne moze sve tebi - pola tebi, pola Tricku, za topli (obrok)
Kako nije kad mozes puno vise od plate uzet, bar u mojoj firmi, ja ne pamtim kad sam platu s kratice digo, sve cash koji zaradim od provizije
Gledaj nezgodno je malo ako se radi o neooporezovanii iznosima ,gledam masu privatnika šta rade ide minimalac normalno ,ostalo je isplata u kešu na ruke i crno .
Da tako je bilo kad nas u firmi pa je pitao na kolko ko hoce da bude prijavljen. A provizija ide u koverti