mislim da se necija zainteresovanost za vjeru ili znanje o istoj ne moze mjeriti jednim terminom. ali hajde de.carobnjak_iz_voza wrote:Bez uvrede ali ja koliko te poznajem ti nisi dugo u vjeri ,odnosno tek si u zrelije doba počeo učiti o islamu ,što implicira da si u djetinjstvu slabo znao o tome ,što oprt implicira da tvoji roditelji nisu bili za to zainteresovani,što opet implicira (ja ko' onaj iz filma "mrtav hladanpaparaci wrote:slazem se.mrki62 wrote:Tako je paparaci , nazvati neku ženu bula nije se moglo tek tako , ona je to morala zaslužiti, morala je biti učovna u vjeri.
Nije bilo dovoljno samo zaviti se , već je morala biti haman pa vjeroučitelj i ako je neka žena bila nazivana bulom , to je bila titula a nikako opaska il uvreda.![]()
cast je biti tako oslovljen.)da su iz neznanja prihvatali tudje nazive kao svoje ,vjerske.
kao sto vec rekoh, u mom kraju se koristi u pozitivnom smislu. nikad od nikog nisam cuo nesto drugacije. valjda bi do sad imami reagovali, da je to tako pogrdno kao sto ti tvrdis da jeste. a mozda su samo bezvoljni i/ili nezainteresovani.
iskoristicu prvu priliku, ako Bog da, pa pitati imama o ovome.
selam