Zakacili se onomad. Ceko je na zicer

Nu ga sto slaze rime
Moderator: Krokodil Behko
Zakacili se onomad. Ceko je na zicer
I jedne i druge poslati, ma šta poslati.... baciti na smetljište i zagrnuti govnima i sranjima koje su napravili za sve ove godine .... sve je to u 10 dkg moj prijatelju .... svima je njima draga samo fotelja i guzovača .... ja još nisam vidio ni čuo nijednog kandidata koji je čovjek od djela a ne da šupljira po cijeli dan .....MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 09:17 SDA i SDP zajedno treba poslati na smetljište... jedina razlika je što u SDP-u ima par ljudi (mogu se nabrojati na prste jedne ruke) koji vrijede. Za SDA se ni to ne može reći - pogotovo ovu Bakirovu struju koja je nakon bolesti i smrti Tihića preuzela kormilo, a puhala mu je za vratom i dok je bio zdrav i aktivan u politici.
Nemoj zaboravit nas ''OSTALE''
Ja druze njihov kriminal gledam godinama u Tuzli, a ima ih koji vise nisu u tim strankama, ali zato i dalje sjede zajedno, piju, krkaju i sve dogovaraju kao da su i dalje iz iste stranke (recimo Enver Bijedic). Sve to treba nogom u guzicu.edo_79 wrote: 08 Mar 2021, 09:19I jedne i druge poslati, ma šta poslati.... baciti na smetljište i zagrnuti govnima i sranjima koje su napravili za sve ove godine .... sve je to u 10 dkg moj prijatelju .... svima je njima draga samo fotelja i guzovača .... ja još nisam vidio ni čuo nijednog kandidata koji je čovjek od djela a ne da šupljira po cijeli dan .....MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 09:17 SDA i SDP zajedno treba poslati na smetljište... jedina razlika je što u SDP-u ima par ljudi (mogu se nabrojati na prste jedne ruke) koji vrijede. Za SDA se ni to ne može reći - pogotovo ovu Bakirovu struju koja je nakon bolesti i smrti Tihića preuzela kormilo, a puhala mu je za vratom i dok je bio zdrav i aktivan u politici.
To je isto
Jarane gledam i ja to svaki dan po Maglaju ... svima puna usta nekih aman zaman projekata, poteza, inicijativa ..... a ovamo .... stara dobra IMT ( IMAL' MENE TU) šemaMarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 09:23Ja druze njihov kriminal gledam godinama u Tuzli, a ima ih koji vise nisu u tim strankama, ali zato i dalje sjede zajedno, piju, krkaju i sve dogovaraju kao da su i dalje iz iste stranke (recimo Enver Bijedic). Sve to treba nogom u guzicu.edo_79 wrote: 08 Mar 2021, 09:19
I jedne i druge poslati, ma šta poslati.... baciti na smetljište i zagrnuti govnima i sranjima koje su napravili za sve ove godine .... sve je to u 10 dkg moj prijatelju .... svima je njima draga samo fotelja i guzovača .... ja još nisam vidio ni čuo nijednog kandidata koji je čovjek od djela a ne da šupljira po cijeli dan .....
vidiš kako ti rezonuješ dobro.... k'o pravi Bošnjak
Budimo objektivni. Kojeg sela, kako se zove to selo? I de nabroj tu mu seosku rodbinu poimenice. A ako usput još priložiš slike dje nemaju zuba onda ću i ja zaahahaisati. De..Odraz wrote: 08 Mar 2021, 09:05Pa SDA je ofurila mnoge, evo da ih nabrojim:Melek wrote: 08 Mar 2021, 08:58 Nista. Samo cu stvoriti percepciju da nisi bas mentalno naciso s nekim stvarima. To i ispoljavas.
Zasto, to samo ti znas. Mozda te je SDA ofurila u stvarnom zivotu ili nesto trece. Ne znam sta
je iza kulisa ali ove su ti reakcije ovdje fakat za brigu. Ispadi ko u nekakvog pacijenta, gluho bilo,
ti jarca.
Sve gradjane bosnjake koji nisu u familijarnoj ili dupeljubnoj podanickoj vezi sa bakirovom krezubom sa sela dovedenom linijom.
Zato me i ne cudi sto mnogi glasaju za bilo koga osim za SDA, i ja sa njima.![]()
Prvo treba poraditi na obrazovanju i opismenjavanju. Prioritet svih prioriteta. Manjak naprijed navedenog je glavni razlog zasto je status quo godinama.arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 09:28 Svaku stranku, a posebne one koje pretenduju da su "za BiH" - dakle tu ne računam nijednu srpsku i skoro nijednu hrvatsku partiju u BiH - pa bilo da su desne ili lijeve, treba a priori i preventivno mlatiti maljem uglavu, a posebno pojačat na ovakve slučajeve kao s uvaženom analitičarkomi kandidatkinjom za mjesto dogradonačelnice Sarajeva. Jer ljudi su generalno kvarljiva roba, a unutar našeg balkanskog bazena sklonost kvarnosti je multiplicirana. Zbog toga nam treba zdravije društvo, svjesnije.
Dakle, samo mlatiti, sve i uvijek, kao preduvjet za neku buduću, istinsku profilaciju bh. političke scene, odnosno suštinsku reformu postojećih i stasavanje neki novih, zrelijih političkih organizacija.
Nema svetih stranaka, nema svetih pojedinaca, statuta, naziva, ideologija, političkih programa i sl. I nema nesmjenjivih i nezamjenjivih.
Nikoga ne treba mlatiti maljem u glavu a naročito ne sve to javno zagovarati jer je to ispod srednjeg vijeka i kažnjivo. Dobro, mnogi ste se zaebali i zglasali ovaj KOS, UZP i šta ti ja znam, u smislu - kad Bake ne da nafake daće ovi i sad vidimo kako sve to izgleda. Ovo nije ništa drugo do jedna poskupa lekcija. A ako se ponovi, onda i dijagnoza.arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 09:28 Svaku stranku, a posebne one koje pretenduju da su "za BiH" - dakle tu ne računam nijednu srpsku i skoro nijednu hrvatsku partiju u BiH - pa bilo da su desne ili lijeve, treba a priori i preventivno mlatiti maljem uglavu, a posebno pojačat na ovakve slučajeve kao s uvaženom analitičarkomi kandidatkinjom za mjesto dogradonačelnice Sarajeva. Jer ljudi su generalno kvarljiva roba, a unutar našeg balkanskog bazena sklonost kvarnosti je multiplicirana. Zbog toga nam treba zdravije društvo, svjesnije.
Dakle, samo mlatiti, sve i uvijek, kao preduvjet za neku buduću, istinsku profilaciju bh. političke scene, odnosno suštinsku reformu postojećih i stasavanje neki novih, zrelijih političkih organizacija.
Nema svetih stranaka, nema svetih pojedinaca, statuta, naziva, ideologija, političkih programa i sl. I nema nesmjenjivih i nezamjenjivih.
Ne do Bog da zaglave u liftu negdje zajedno ..insomnia wrote: 08 Mar 2021, 08:41 Joj al brat Nurkic se iz daleke USA svadja s ovom na tviteru
Zahaterio joj od onda sa vjecnicom samo je ceko
"Udaranje maljem" je metafora, nije stvarno udaranje. Misli se na stalni monitoring, prozivanje, kritiku i sl. A bezveze pretpostavljaš, ja sam u životu najviše puta glasao za SDA na svim nivoima, po jednom za Harisa i Mirsada za Predsjedništvo BiH, par puta za BPS, za DF i SDP na lokalnom nivou... Nikad nisam glasao za Našu stranku dosad.Melek wrote: 08 Mar 2021, 09:36Nikoga ne treba mlatiti maljem u glavu a naročito ne sve to javno zagovarati jer je to ispod srednjeg vijeka i kažnjivo. Dobro, mnogi ste se zaebali i zglasali ovaj KOS, UZP i šta ti ja znam, u smislu - kad Bake ne da nafake daće ovi i sad vidimo kako sve to izgleda. Ovo nije ništa drugo do jedna poskupa lekcija. A ako se ponovi, onda i dijagnoza.arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 09:28 Svaku stranku, a posebne one koje pretenduju da su "za BiH" - dakle tu ne računam nijednu srpsku i skoro nijednu hrvatsku partiju u BiH - pa bilo da su desne ili lijeve, treba a priori i preventivno mlatiti maljem uglavu, a posebno pojačat na ovakve slučajeve kao s uvaženom analitičarkomi kandidatkinjom za mjesto dogradonačelnice Sarajeva. Jer ljudi su generalno kvarljiva roba, a unutar našeg balkanskog bazena sklonost kvarnosti je multiplicirana. Zbog toga nam treba zdravije društvo, svjesnije.
arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 09:43"Udaranje maljem" je metafora, nije stvarno udaranje. Misli se na stalni monitoring, prozivanje, kritiku i sl. A bezveze pretpostavljaš, ja sam u životu najviše puta glasao za SDA na svim nivoima, po jednom za Harisa i Mirsada za Predsjedništvo BiH, par puta za BPS, za DF i SDP na lokalnom nivou... Nikad nisam glasao za Našu stranku dosad.Melek wrote: 08 Mar 2021, 09:36
Nikoga ne treba mlatiti maljem u glavu a naročito ne sve to javno zagovarati jer je to ispod srednjeg vijeka i kažnjivo. Dobro, mnogi ste se zaebali i zglasali ovaj KOS, UZP i šta ti ja znam, u smislu - kad Bake ne da nafake daće ovi i sad vidimo kako sve to izgleda. Ovo nije ništa drugo do jedna poskupa lekcija. A ako se ponovi, onda i dijagnoza.
A ti uspostavljaj dijagnozu, kosaj, uzapuj, štaš... I slavi i veličaj Baketa i tu vašu religiju...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests