Ivana Marić
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
- Status: Offline
Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime
S trenutnom bosanskom/bošnjačkom politikom, oslobođene bilo kakve vizije i dugoročne strategije, 2) je najizvjesnija opcija.
Za opciju 1) niti BiH kao država niti Bošnjaci kao narod se ne pripremaju. Svjesni su koliko je bitno imati vojnu snagu, ali je realno nemaju. Za razliku od BiH i Bošnjaka, Srbija se itekako naoružava a RS je dio njenog interesa kojeg će braniti, postoji Strategija.
Za 3) nema dovoljno pameti, mudrosti, snage, volje... Jer i ne može biti kadaje to dugotrajan proces, a naši etno-karteli hoće odmah zaradu i da uživaju dok su oni živi...
Za opciju 1) niti BiH kao država niti Bošnjaci kao narod se ne pripremaju. Svjesni su koliko je bitno imati vojnu snagu, ali je realno nemaju. Za razliku od BiH i Bošnjaka, Srbija se itekako naoružava a RS je dio njenog interesa kojeg će braniti, postoji Strategija.
Za 3) nema dovoljno pameti, mudrosti, snage, volje... Jer i ne može biti kadaje to dugotrajan proces, a naši etno-karteli hoće odmah zaradu i da uživaju dok su oni živi...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3424 times
Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime
Iznenadjuje me da i ti sad zagovaraš podjelu. Nisi valjda fildžanistanac? Pa to ste vi prišivali SDA, otkud sad tebi to?arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:38 S trenutnom bosanskom/bošnjačkom politikom, oslobođene bilo kakve vizije i dugoročne strategije, 2) je najizvjesnija opcija.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

A trenutna politika je da vaše stranke kolo vode 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- arzuhal
- Forum [Bot]
To je uvijek najneizvjesnija avantura. EU je, kada je bila na političkom i ekonomskom vrhuncu, odnosno kada je sva pucala od priče o zaštiti ljudskih prava, dala odriješene ruke Miloševiću i Karadžiću da riješe "muslimansko pitanje".
Šta bi nam uradili tek sad, nakon al-Kaide, ISIL-a, Charlie Hebdoa, itd.? Došli pa nas sami, lično, zgazili na bosanskoj zemlji, na baštini tuždi?
Bakir može poručiti: spavajte, rata neće biti... Ili Nikšić, Peđa, svako...
- arzuhal
- Forum [Bot]
Iznenađuje me da ti moram crtati i da ne razumiješ malo složenije koncepte od botovskog dobacivanja. Ja samo navodim moguće opcije smjera kretanja politikai budućnosti BiH , ne za koje se ja zalažem.Melek wrote: 08 Mar 2021, 16:40Iznenadjuje me da i ti sad zagovaraš podjelu. Nisi valjda fildžanistanac? Pa to ste vi prišivali SDA, otkud sad tebi to?arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:38 S trenutnom bosanskom/bošnjačkom politikom, oslobođene bilo kakve vizije i dugoročne strategije, 2) je najizvjesnija opcija.
Gledajući sadašnju situaciju i Bakirovo slaganje s ostala dva etnička tabora, te bezidejnost o budućnosti BiH, podjela je najizvjesnija... Tako će Bakir postati mali sultan u bošnjačkom komadu...
- Melek
- Deer Hunter

Boli me što ti ovo moram reći ali lupaš cinične gluposti.arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:46Iznenađuje me da ti moram crtati i da ne razumiješ malo složenije koncepte od botovskog dobacivanja. Ja samo navodim moguće opcije smjera kretanja politikai budućnosti BiH , ne za koje se ja zalažem.Melek wrote: 08 Mar 2021, 16:40
Iznenadjuje me da i ti sad zagovaraš podjelu. Nisi valjda fildžanistanac? Pa to ste vi prišivali SDA, otkud sad tebi to?
Gledajući sadašnju situaciju i Bakirovo slaganje s ostala dva etnička tabora, te bezidejnost o budućnosti BiH, podjela je najizvjesnija... Tako će Bakir postati mali sultan u bošnjačkom komadu...
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Haj objasni...Melek wrote: 08 Mar 2021, 16:48Boli me što ti ovo moram reći ali lupaš cinične gluposti.arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:46
Iznenađuje me da ti moram crtati i da ne razumiješ malo složenije koncepte od botovskog dobacivanja. Ja samo navodim moguće opcije smjera kretanja politikai budućnosti BiH , ne za koje se ja zalažem.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Naravno. Pogotovo što bi to bio "rat" koji ne možemo izgubiti.
Samo izazvati srbe da povuku prvi potez. ili to, ili im dati neki ultimatum koji neće ili ne mogu ispuniti.
Sjebali bismo ih za hevtu dana.
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9990 times
- Been thanked: 11866 times
arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:43To je uvijek najneizvjesnija avantura. EU je, kada je bila na političkom i ekonomskom vrhuncu, odnosno kada je sva pucala od priče o zaštiti ljudskih prava, dala odriješene ruke Miloševiću i Karadžiću da riješe "muslimansko pitanje".
Šta bi nam uradili tek sad, nakon al-Kaide, ISIL-a, Charlie Hebdoa, itd.? Došli pa nas sami, lično, zgazili na bosanskoj zemlji, na baštini tuždi?
Bakir može poručiti: spavajte, rata neće biti... Ili Nikšić, Peđa, svako...
Evropa neće poslati svoju vojsku, da gine po Bosni. Nije nikada.
Hrvatska se ne može upetljati, jer je u NATO. Ko jebe Srbiju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9990 times
- Been thanked: 11866 times
Taare wrote: 08 Mar 2021, 16:48Naravno. Pogotovo što bi to bio "rat" koji ne možemo izgubiti.
Samo izazvati srbe da povuku prvi potez. ili to, ili im dati neki ultimatum koji neće ili ne mogu ispuniti.
Sjebali bismo ih za hevtu dana.
Ništa.
Prvi potez naš. Presjeći Brčko i Mrkonjić, odnosno, počerati ih po Romaniji odmah.
To kad uradimo, Boli nas q, šta će Evropa reći
- Melek
- Deer Hunter

Bezobrazno ti je to što čovjeku pakuješ masu stvari što nidje veze nemaju. Opet ti velim, impulsivan si ki horoz, samo je to ništa drugo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

Ako i dodje do kojekakve (nove) podjele ja računam na barem 55%. S tim što tu opet nema podjele zemlje već samo reorganizacija.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Imaš pola države koja odbija da obilježi, a kamoli da slavi, dan nezavisnosti ili dan državnosti BiH. Ovo je banalan, nebitan primjer,ali dobar, dovoljno je jasan:
da bi srpski narod, a dobar dio i hrvatskog naroda u BiH obilježavao 1. mart ili 25. novembar
moraš
1) ratom ih sve razjebat, protjerat ili poraziti, pa ih natjerat da poštuju što i ti poštuješ
2) nastaviti jedni ovako pored drugih, nastaviti s optrukcijama u nedogled dok ne dođe do raspada sistema, a onda će Bošnjaci slaviti 1.mart u svom fildžanistanu, a ostali će slaviti svoje...
3) naći neki novi jezik, nove vrijednosti, novi politički narativ kojim bi se prestale stvari nametati i počeo neki novi život... ovo bi se odmah proglasilo izdajom svega...
Očekivati da će Srbi i Hrvati, snagom historijskih i pravnih činjenica, početi da vole BiH kao Bošnjaci i Bosanci, i neštoslično tome, a nako sami od sebe, jerće shavtiti neku istinu i to, to je mitomanija, budalaština... TO TEK NIJE OPCIJA...
da bi srpski narod, a dobar dio i hrvatskog naroda u BiH obilježavao 1. mart ili 25. novembar
moraš
1) ratom ih sve razjebat, protjerat ili poraziti, pa ih natjerat da poštuju što i ti poštuješ
2) nastaviti jedni ovako pored drugih, nastaviti s optrukcijama u nedogled dok ne dođe do raspada sistema, a onda će Bošnjaci slaviti 1.mart u svom fildžanistanu, a ostali će slaviti svoje...
3) naći neki novi jezik, nove vrijednosti, novi politički narativ kojim bi se prestale stvari nametati i počeo neki novi život... ovo bi se odmah proglasilo izdajom svega...
Očekivati da će Srbi i Hrvati, snagom historijskih i pravnih činjenica, početi da vole BiH kao Bošnjaci i Bosanci, i neštoslično tome, a nako sami od sebe, jerće shavtiti neku istinu i to, to je mitomanija, budalaština... TO TEK NIJE OPCIJA...
- Melek
- Deer Hunter

A gdje se žuriš?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
ovo je malo nedorecenoMelek wrote: 08 Mar 2021, 16:52 Ako i dodje do kojekakve (nove) podjele ja računam na barem 55%. S tim što tu opet nema podjele zemlje već samo reorganizacija.
cek ... ako je moje i tvoje,onda...i to tvoje je moje ....
valjda je tako postenije
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

Da
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
dok se god nebude tako igralo,uvjek cemo biti dojnji
samo prgavo,max zahtjeva
to sto smo okruzeni njima,ko ih jebe .....
pa...ev ...kad su izsarajva poceli upucivat malo otrovnije strelice,poce se nesto i desavat
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ma jok, druže. Ne mislim na takav rat. Ko će se zajebavat po čukama. Nismo budale.Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 16:50 Ništa.
Prvi potez naš. Presjeći Brčko i Mrkonjić, odnosno, počerati ih po Romaniji odmah.
To kad uradimo, Boli nas q, šta će Evropa reći
Ja mislim na "rat"
Za taj poduhvat, potreban ti je jedan sudija i jedan tužilac.
Onda inscenirati nešto što bi ličilo na rušenje ustava.
Rušenje ustava(aneks IV dms) je rušenje i samog dejtona.
Rušenje dejtona = povratak na ustav rbih. To kaže međunarodno pravo.
U istoj noći hapsiš vrhušku tzv rs i zaposjedaš policiju, njihov mup.
Jer ako srušimo dms, jedina legalna i legitimna vojna sila na teritoriju bih je armija bih. Jedina legitimna policija je policija rbih.
Ako bi neke srpske paramilicije(čitaj: bivši mup rs) pružile oružani otpor, iste bi se tretirale teroristima.
i to je po zakonu.
Srpske paramilicije i paravojska nemaju snage za ozbiljniji otpor.
1992-1995, također su tretirani paravojskom, ali su bili prejaki tj imali svo naoružanje bivše jna i prisilili su legitimnu vlast da sjednu za pregovarački sto.
Samo dejton i ništa drugo ne daje legitimnost rs-u.
Eto kako za 24 sata ugasiti rs. Ok, ne isključujem mogućnost da bi se nekih sedam dana puškaralo po vrletima istočne bosne.
Svi mi se morete obratit
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 843 times
- Been thanked: 1274 times
Realno, kojom brzinom ljudi bjeze iz drzave i koliko je slab natalitet, postat cemo Mongolija za 25 godina, tj. 1.73 osobe na km2
ovo je cetvrti scenarij i najvjerovatniji, kakvi ratovi kakvi raspadi drzave, kakva sloga i mir i slicne bajke i price za malu djecu
Lahko je meni iz Tuzle mlatit mudima o jedinstvu, idi u Podrinje ili Mostar gdje su jedni drugima ulazili u susjedne kuce i stanove i pobili sve... Nema tu mira kad to jednom bude, nema ni zajednickog jezika i volje za zivotom/suzivotom.
ovo je cetvrti scenarij i najvjerovatniji, kakvi ratovi kakvi raspadi drzave, kakva sloga i mir i slicne bajke i price za malu djecu
Lahko je meni iz Tuzle mlatit mudima o jedinstvu, idi u Podrinje ili Mostar gdje su jedni drugima ulazili u susjedne kuce i stanove i pobili sve... Nema tu mira kad to jednom bude, nema ni zajednickog jezika i volje za zivotom/suzivotom.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 843 times
- Been thanked: 1274 times
Kakve veze ima zelena boja i sa cim? Zelena boja nije boja ni neke vjere ni nacije...bosnjakinja wrote: 08 Mar 2021, 15:25Tihic kao bivsi komunjara je prvi bio na celu stranke iz nemladomuslimanskog miljea,prvo je promjenio simbol sda u ovo zeleno,crveno plavu ,,a ovo je izvorna Alijina SDA:tuzlak1212 wrote: 08 Mar 2021, 15:17
Alija je drzao stvari poput diktatora pod kontrolom, niko nije pricao o nacionalizmu osim kroz salu dok je on bio tu, zalagao se za svacija prava, omogucio je pun qrac beneficija i srbima i hrvatima da se oni sto bolje osjecaju kao u svojoj drzavi, ponajvise se pobrinuo za izbjeglice, borce i sl. Drzao je svim silama najvece akademike drzave u SDA stranci i SDP mu je bila samo ispomoc u pravljenju svijesti male jugoslavije.
Tihic je vec imao znacajne greske i indirektno je pravio prve korake nacionalisticke stranke koje su dale zeleno svijetlo RS-u i HDZ-u da pobudale u punoj snazi.
Tihic je zastavu promjenio u ovo:
od tada postoje 2 struje u SDA,mislim postojale su ...Alija nie htio da vidi na vlasti Bakira,i tu je ispravno postupio ali to sto je dao moc Sulejmanu Tihicu tu se zafrkao dobro
Alija kad je pozivao na referendum on je iskljucivo pozivao na ono sto je Jugoslavija bila po svom nastanku, ustavu i zakonu i borio se protiv ideje Srboslavije, ideje jednoumlja i sl. Alija je veci komunjara od citavog danasnjeg SDP kadra, al on je bio prava komunjara sa obrazom i karakterom. Danas u SDP-u samo gledaju na gluposti tipa "jesil ateista?", "jel mrzis SDA?", "onda si nas". Primitivna stranka primitivnih mozgova