Ivana Marić

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22762 times
Been thanked: 20842 times
Status: Offline

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by Masamune » 08 Mar 2021, 17:29

arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:55 Imaš pola države koja odbija da obilježi, a kamoli da slavi, dan nezavisnosti ili dan državnosti BiH. Ovo je banalan, nebitan primjer,ali dobar, dovoljno je jasan:

da bi srpski narod, a dobar dio i hrvatskog naroda u BiH obilježavao 1. mart ili 25. novembar

moraš

1) ratom ih sve razjebat, protjerat ili poraziti, pa ih natjerat da poštuju što i ti poštuješ

2) nastaviti jedni ovako pored drugih, nastaviti s optrukcijama u nedogled dok ne dođe do raspada sistema, a onda će Bošnjaci slaviti 1.mart u svom fildžanistanu, a ostali će slaviti svoje...

3) naći neki novi jezik, nove vrijednosti, novi politički narativ kojim bi se prestale stvari nametati i počeo neki novi život... ovo bi se odmah proglasilo izdajom svega...

Očekivati da će Srbi i Hrvati, snagom historijskih i pravnih činjenica, početi da vole BiH kao Bošnjaci i Bosanci, i neštoslično tome, a nako sami od sebe, jerće shavtiti neku istinu i to, to je mitomanija, budalaština... TO TEK NIJE OPCIJA...
Koja bi mogla biti posljedica "izdaje svega"?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by insomnia » 08 Mar 2021, 17:30

Taare wrote: 08 Mar 2021, 17:10
Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 16:50 Ništa.
Prvi potez naš. Presjeći Brčko i Mrkonjić, odnosno, počerati ih po Romaniji odmah.
To kad uradimo, Boli nas q, šta će Evropa reći
Ma jok, druže. Ne mislim na takav rat. Ko će se zajebavat po čukama. Nismo budale.
Ja mislim na "rat"
Za taj poduhvat, potreban ti je jedan sudija i jedan tužilac.
Onda inscenirati nešto što bi ličilo na rušenje ustava.
Rušenje ustava(aneks IV dms) je rušenje i samog dejtona.
Rušenje dejtona = povratak na ustav rbih. To kaže međunarodno pravo.
U istoj noći hapsiš vrhušku tzv rs i zaposjedaš policiju, njihov mup.
Jer ako srušimo dms, jedina legalna i legitimna vojna sila na teritoriju bih je armija bih. Jedina legitimna policija je policija rbih.
Ako bi neke srpske paramilicije(čitaj: bivši mup rs) pružile oružani otpor, iste bi se tretirale teroristima.
i to je po zakonu.
Srpske paramilicije i paravojska nemaju snage za ozbiljniji otpor.
1992-1995, također su tretirani paravojskom, ali su bili prejaki tj imali svo naoružanje bivše jna i prisilili su legitimnu vlast da sjednu za pregovarački sto.
Samo dejton i ništa drugo ne daje legitimnost rs-u.

Eto kako za 24 sata ugasiti rs. Ok, ne isključujem mogućnost da bi se nekih sedam dana puškaralo po vrletima istočne bosne.
Cuj ArBiH. Zar to postoji?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal » 08 Mar 2021, 17:31

Melek wrote: 08 Mar 2021, 16:56 A gdje se žuriš?
Možemo i tome govoriti, kojom brzinom se BiH uništava, ali to nije bila moja poenta. Ja sam govorio o - bezidejnosti. Ozbiljna država, kao i ozbiljne politike, partije, pojedinci - imaju plan koji nastoje da ostavre a plan mora biti realan, imaju ciljeve koje planiraju daostavre u nekom vremenu, imaju dugoročne strategije. Zapadne zemlje, USA, Izrael itd. nam pokazuju kako se planira i djeluje kratkoročno, srednjorično i dugoročno.

Toga, osim nekakvih deklaracija, kod naših politika i partija - nema. Mi se lilamo na moru.

Zato sam naveo tri realne opcije i smjera u kojem se ova država može kretati i pitao: kojiod ova tri? Ako ćemo rat - de nas naoružavajte i obučavajte. Kada je onaj rat počeo, naši ljudi su odmah znali rukovati haubicom 155mm, dobro ga obučilo u JNA. Služila se vojska. Ko danas zna rukovati ičim? Navodim bezveze primjere. Za to vrijeme Srbija kupuje dronove, borbene helikoptere, protuzračne sisteme i sl. Za NATO?

Nebitno je, ali nemaju plana nizašta. To je ova pandemija najbolje razotkrila, o kakvoj nesposobnosti se kod nas radi. Mi nemamo plana o kupovini vakcini a kamoli dapričamo i izgradnji države.

Dakle, čemu žurim ako nemam nikakvog cilja? Samo sjedi, oguli mandarin...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 831 times
Been thanked: 1235 times

Post by tuzlak1212 » 08 Mar 2021, 17:31

Taare wrote: 08 Mar 2021, 17:10
Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 16:50 Ništa.
Prvi potez naš. Presjeći Brčko i Mrkonjić, odnosno, počerati ih po Romaniji odmah.
To kad uradimo, Boli nas q, šta će Evropa reći
Ma jok, druže. Ne mislim na takav rat. Ko će se zajebavat po čukama. Nismo budale.
Ja mislim na "rat"
Za taj poduhvat, potreban ti je jedan sudija i jedan tužilac.
Onda inscenirati nešto što bi ličilo na rušenje ustava.
Rušenje ustava(aneks IV dms) je rušenje i samog dejtona.
Rušenje dejtona = povratak na ustav rbih. To kaže međunarodno pravo.
U istoj noći hapsiš vrhušku tzv rs i zaposjedaš policiju, njihov mup.
Jer ako srušimo dms, jedina legalna i legitimna vojna sila na teritoriju bih je armija bih. Jedina legitimna policija je policija rbih.
Ako bi neke srpske paramilicije(čitaj: bivši mup rs) pružile oružani otpor, iste bi se tretirale teroristima.
i to je po zakonu.
Srpske paramilicije i paravojska nemaju snage za ozbiljniji otpor.
1992-1995, također su tretirani paravojskom, ali su bili prejaki tj imali svo naoružanje bivše jna i prisilili su legitimnu vlast da sjednu za pregovarački sto.
Samo dejton i ništa drugo ne daje legitimnost rs-u.

Eto kako za 24 sata ugasiti rs. Ok, ne isključujem mogućnost da bi se nekih sedam dana puškaralo po vrletima istočne bosne.
Jos da su predstavnici RS-a toliko glupi pa pa da se radujemo do petka :jupi

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga » 08 Mar 2021, 17:36

vrancuz,bez pretjerivanja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal » 08 Mar 2021, 17:37

MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 17:29
arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 16:55 Imaš pola države koja odbija da obilježi, a kamoli da slavi, dan nezavisnosti ili dan državnosti BiH. Ovo je banalan, nebitan primjer,ali dobar, dovoljno je jasan:

da bi srpski narod, a dobar dio i hrvatskog naroda u BiH obilježavao 1. mart ili 25. novembar

moraš

1) ratom ih sve razjebat, protjerat ili poraziti, pa ih natjerat da poštuju što i ti poštuješ

2) nastaviti jedni ovako pored drugih, nastaviti s optrukcijama u nedogled dok ne dođe do raspada sistema, a onda će Bošnjaci slaviti 1.mart u svom fildžanistanu, a ostali će slaviti svoje...

3) naći neki novi jezik, nove vrijednosti, novi politički narativ kojim bi se prestale stvari nametati i počeo neki novi život... ovo bi se odmah proglasilo izdajom svega...

Očekivati da će Srbi i Hrvati, snagom historijskih i pravnih činjenica, početi da vole BiH kao Bošnjaci i Bosanci, i neštoslično tome, a nako sami od sebe, jerće shavtiti neku istinu i to, to je mitomanija, budalaština... TO TEK NIJE OPCIJA...
O tome se ne smije pričati. A to je ono što je Dodik konto, dok je još bio "normalan" - da se možemo mi sami dogovarat. I ono što Dodik kaže je sama istina (ta mu je k'o vladičina), ma šta ko od Bošnjaka mislio: Bošnjaci (kao većinski narod) u BiH prave slične greške koje su radili Srbi u Jugoslaviji, pa su je ogadili ostalim narodima.

Za tu treću opciju bilo bi puno ideja, kompromisa, dogovora, bolnih za sve strane, ali to je jedini način ako se ne misli u rat i misli se nešto napraviti - dogovor, ane čekanje da stranci naćeraju Srbe da poštuju BiH...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 831 times
Been thanked: 1235 times

Post by tuzlak1212 » 08 Mar 2021, 17:39

Prvi korak za trecu opciju je radit na medjusobnom povjerenju, od tog u startu nema nista dok se izglasavaju nacionalisticke politicke figure ciji je cilj obrnuto, hraniti nepovjerenje i sijati mrznju.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 08 Mar 2021, 17:39

Arzo,drzava se postuje,ili je nema,nestane
neka opcija mora preuzeti,vrlo brzo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 08 Mar 2021, 17:46

arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 17:37
MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 17:29
O tome se ne smije pričati. A to je ono što je Dodik konto, dok je još bio "normalan" - da se možemo mi sami dogovarat. I ono što Dodik kaže je sama istina (ta mu je k'o vladičina), ma šta ko od Bošnjaka mislio: Bošnjaci (kao većinski narod) u BiH prave slične greške koje su radili Srbi u Jugoslaviji, pa su je ogadili ostalim narodima.

Za tu treću opciju bilo bi puno ideja, kompromisa, dogovora, bolnih za sve strane, ali to je jedini način ako se ne misli u rat i misli se nešto napraviti - dogovor, ane čekanje da stranci naćeraju Srbe da poštuju BiH...
Ja opet ne vidim da Bošnjaci Srbima mogu nešto nametati osim po pitanju pritiska međunarodne zajednice. Jesi li ti povukao paralelu između Srba za vrijeme Juge kad su se koristili cjelokupnim aparatom bivše države u odnosu prema drugim narodima spram današnjih Bošnjaka i djelovanja međunarodne zajednice? Ili si mislio na nešto skroz drugo? Jer kao što rekoh... realno kako Bošnjaci Srbima išta nameću? Već Hrvati su druga priča.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 08 Mar 2021, 17:52

Naša stranka: Ivana Marić tek jedan od prijedloga kandidata za dogradonačelnika
U javnost je procurilo ime jednog od četiri moguća za prijedloga kandidata za dogradonačelnika ističu iz Naše stranke

Cisto ko suza ..
Stranka KOS-a
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem » 08 Mar 2021, 17:53

Krokodil Behko wrote: 08 Mar 2021, 16:24
Totem wrote: 08 Mar 2021, 13:37 Svaka zemlja u Evropi se bszira na konstitutivnost. Tesko je to izbeci.

De, nabroj makar dvije takve države.

Pa pošto ćeš ti reći Belgija i Švicarska (ni nema drugih), njihove kon/federalne jedinice, takođe su uređene građanski. U večinskom francuskom kantonu, u Švicarskoj, niko neće reći za nekog Francuza, da je nelegitiman jer su za njega glasali i Nijemci iz tog kantona.

To što uzepeovci hoće, nema nigdje u Evropi.
Naravno, vidim da si bot i revno se trudiš, da na svakoj političkoj temi, tvoj post bude zadnji, pa ćeš sad razvući u deset postova, s nešto znanja koje si 100% pokupio s nekih portala. Nisam primjetio da si napisao i jednu jedinu rečenicu, koja ne upućuje na portalsku pamet.

arzuhal wrote: 08 Mar 2021, 14:00 Bošnjaci, koji bi najviše (pored Ostalih, pa i onih Zaostalih) voljeli građansku državu, po uzoru na evropske demokratije, gdje vrijedi jedan čovjek - jedan glas, najmanje imaju prava da prigovaraju ljudima koji se ne žele izjasniti etnički.
Naprotiv, oni su u pravu što tako rade, jer baš kao što nismo nacionalno emancipovani, nismo ni građanski, pa su ti takvi likovi nedorečeni i bez vlastitog plana o bilo čemu, pa makar trebalo pokupiti malo lišća u parku.
Kakve li slučajnosti, iste su im takve i stranke. Bakir je u pravu, za građansku državu (makar neiskreno) bori se samo SDA. Ovo ostalo, sve sami gola ubleha.

Nećeš ti živ dočekati, emanciopovani građan ski kadar :jok

Danska, UK, Francuska, Nemacka, Austrija...plus ove sto si ih naveo .
Jedna lasta....men'scini prolijece

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 08 Mar 2021, 17:53

insomnia wrote: 08 Mar 2021, 17:30 Cuj ArBiH. Zar to postoji?
Naravno. Kao što rekoh, rušenjem dejtonskog mirovnog sporazuma a samim tim i ustava kojeg crpimo iz istog tog sporazuma, vraćamo se na stanje prije potpisivanja dejtona i na ustav rezolucijom 755 vijeća sigurnosti un-a međunarodno priznate rbih.
ponavljam, međunarodno pravo kaže da je do potpisivanja dejtona jedina legalna i legitimna vojna sila na cijelom teritoriju rbih bila armija bosne i hercegovine.
tuzlak1212 wrote: 08 Mar 2021, 17:31 Jos da su predstavnici RS-a toliko glupi pa pa da se radujemo do petka
Gluplji su nego što misliš.
Pa, nema dana u kojem jbni dodik ne krši ustav i prijetnjama secesijom ruši dejton.
Svaki tužilac bi na osnovu toga mogao podići tužbu, a kamoli kad bismo i mi malo progurali.
Svi mi se morete obratit

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 08 Mar 2021, 17:54

TOTI...
jebes li ista osim nas.majketi ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 08 Mar 2021, 17:57

Taare wrote: 08 Mar 2021, 17:53 Gluplji su nego što misliš.
Pa, nema dana u kojem jbni dodik ne krši ustav i prijetnjama secesijom ruši dejton.
Svaki tužilac bi na osnovu toga mogao podići tužbu, a kamoli kad bismo i mi malo progurali.
Misliš li da se vojska Srbije ne bi mogla pojaviti u BiH na istoku? Jer znaš ono... potpisnici su Daytona, a kad isti padne u vodu onda je sve moguće.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 08 Mar 2021, 18:03

pa,cuj,ta mogucnost naravno postoji,i bilo bi za ocekivat
takticari,i operativci,to najprije razradjuju ....
tako,ti budi miran .... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 08 Mar 2021, 18:06

MarlboroGold wrote: 08 Mar 2021, 17:57
Misliš li da se vojska Srbije ne bi mogla pojaviti u BiH na istoku? Jer znaš ono... potpisnici su Daytona, a kad isti padne u vodu onda je sve moguće.
Realno i Hrvati bi mogli djelovati dole od Kupresa i Grahova recimo pa sve do LIvna .
Ostalo je cutanje.

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Totem » 08 Mar 2021, 18:07

Paki, postigne se, multi praktic...😁

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Totem » 08 Mar 2021, 18:07

Hurija wrote: 08 Mar 2021, 18:06
Realno i Hrvati bi mogli djelovati dole od Kupresa i Grahova recimo pa sve do LIvna .

Vi ovo zapoceli ratne pripreme?

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 08 Mar 2021, 18:09

Nisu ti oni nikakvi garanti, nego strane u sukobu. Strane koje su pomagale u izvršenju genocida i uzp-a.
Srbi ne smiju pogledati preko drine. Satrao bi ih nato. Svakako ih čekaju da im se najebu mile mamice zbog šurovanja sa rusima i kinezima.
Drugo, REPUBLIKA bih - namjerno veliko jer se rušenjem dms-a vraćamo na to uređenje- ne bi prekršila nijedan jedini zakon niti neko pravo.
Ako srbija krene na bih, izvršila bi agresiju. Onda idu sankcije, naoružanje iz turske kojoj ne treba dozvola nato saveza da dopremi oružje, plus što vjerujem da bi biden imo jarku želju da ispendreči srbe. Nije baš da ih voli, jelte.
Zato treba iskoristiti momentum.
Ako ovo što sam nabrojao i nabrajam nisu jaki argumenti, onda stvarno ne znam.
Svi mi se morete obratit

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 08 Mar 2021, 18:09

Govorimo o realnom scenariju rubna područja posebno Federacije BIH koja graniče sa Enitetom bi bila posebno na udaru .
Ostalo je cutanje.

Post Reply

Return to “Mediji”