Ja sam neoprijedeljenimultikultibosanacjugosloven.
Skini gaće!
Mars u Keraterem. E, tako je to islo i opet bi.
Moderator: Krokodil Behko

Ja sam neoprijedeljenimultikultibosanacjugosloven.

Pa dobro brate, to nema veze sa ustavom, nego sa ekonomijom koju vode nesposobni.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:49 Nemogu da živim od svog rada normalno, pristojno i mirno kao građanin ove države ....

Jah ....

Dobro ...Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:59Pa dobro brate, to nema veze sa ustavom, nego sa ekonomijom koju vode nesposobni.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:49 Nemogu da živim od svog rada normalno, pristojno i mirno kao građanin ove države ....
To je prvo. Drugo, moramo priznati da dobar majstor u bih zarađuje finu cifru.
Programeri također. U kapitalizmu je tako da su određene branše slabo plaćene, pa imaš to da 60% nijemaca živi od prvog do prvog i nemaju nikakvu ušteđevinu.
Ovo je oficijelni podatak.
To je do sistema kojeg smo uveli, a ne do ustava.
Koliko mi je poznato, ono što ti kao osoba iz reda ostalih ne možeš jeste kandidatura na izborima.
Sad, ako će te utješiti, ne mogu ni ja u njemačkoj![]()

Jel to priznaje da je vještica il se ponovo nespretno izrazila?

Dobro zboris ... zenska je nesposobna da zaradi sebi platu i hoce da bude predsjednica???Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:59Pa dobro brate, to nema veze sa ustavom, nego sa ekonomijom koju vode nesposobni.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:49 Nemogu da živim od svog rada normalno, pristojno i mirno kao građanin ove države ....
To je prvo. Drugo, moramo priznati da dobar majstor u bih zarađuje finu cifru.
Programeri također. U kapitalizmu je tako da su određene branše slabo plaćene, pa imaš to da 60% nijemaca živi od prvog do prvog i nemaju nikakvu ušteđevinu.
Ovo je oficijelni podatak.
To je do sistema kojeg smo uveli, a ne do ustava.
Koliko mi je poznato, ono što ti kao osoba iz reda ostalih ne možeš jeste kandidatura na izborima.
Sad, ako će te utješiti, ne mogu ni ja u njemačkoj![]()

Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:31Znamo tvoju biografiju i blago rečeno nestašluke koje si imao u mladosti. Ok, pregrmio i izrastao u ozbiljnog, poslovnog čovjeka. Otišao iz jedne krajnosti u drugu.HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 07:08 Glupa rasprava. Moj izbor i osjecam se tako. Bosanac sam vazda bio i bicu. Tako se osjecam i to jesam. Za sve drugo me boli qrac. Pogotovo za gomilom i uputama vlastodrzaca. Grozim se gomile i nametanja nacina zivota, vjere, izjasnjavanja... I u onom sistemu sam bio mimosvijeta i u ovom sam. Sto se sistema tice i zivota najbolje mi je bilo u belgiji. Nit me ko sta tjero, pritisko, peglo, ispitivo... Zivi, postuj zakon i red, zivis u belgiji i belgijanac si sa svim pravima i obavezama. Sto se toga tice divno mi je bilo tamo. Jel sam ovde dosao neki je diktat, smjernice, moranje, kritike... A sve mogu osim prisile. Mater mi nije mogla rec kako cu da zivim i sta a ne ovi retardi. Mi smo njima samo broj i sredstvo za doci do para i moci. Bosanac i umrijecu ko bosanac sarajlija. Moj izbor. Ne treba mi niko nista objasnjavati.
Al nemoj mi patetike, hljeba ti.
Aman, belgija med i mlijeko, sloboda za poželjeti, a u bosni te neko tjera na nešto, diktira i postavlja smjernice.
džaba izmišljaš i od muhe praviš medvjeda. Čitav život zapadnog čovjeka je izdefinisan, il kako ti reče, diktiran.
Eto, tebi u bosni neko nešto nameće i tjera te na nešto. Ne mogu da vjerujem šta čitam![]()

Neka se tuka zahvali Bogu što su bošnje tolerantan narod. Da živi negdje drugo, recimo na zapadu, davno bi joj cigla završila na tintari, ili bi dobila optužnicu za nešto. Sad, da l bi to bila tužba za rušenje ustava, izazivanje međunacionalne mržnje, ili samo prekršaj, to nećemo saznati. Ono što znamo jeste to da u tužilaštvu rade vrlo maštoviti ljudi.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ne spominji "njihove" vođe.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:13Pa nisam ja kriv što ih njihove vođe takvima smatraju .... i ja sam isto stoka .... ali na ledini .... nisam u ogradi ... trčiiim, lijepo mi, nemam priuzu za vratom, pasem travu, pijem voduLaser wrote: 09 Mar 2021, 08:11
A zašto tor, Edo nesrećo? Svi koji osjećeju pripadnost nekom narodu su stoka u toru, a ti nisi?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ja ovo nikada nisam ni pomislio. Postujem svaciji izbor i osjecaje. Meni jednostavno ne predstavlja nikakvu smjernicu i pretpostavke kvaliteta osobe to kome i cemu pripada. Iskljucivo posmatram osobu kao pojedinca i njegove kvalitete kao covjeka. Zivot me tako naucio i ja ne mogu drugacije. Tako da ne mogu ni suditi nekome po tome a u gomili se sudi, i puno je tu ljudi poganog jezika i predrasuda za moj ukus. Ne osjecam se dobro u takvoj sredini.Od svih tih iz svake proberem ko mi pase. I tako zivim.Laser wrote: 09 Mar 2021, 08:11A zašto tor, Edo nesrećo? Svi koji osjećeju pripadnost nekom narodu su stoka u toru, a ti nisi?edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:04
Zeničko - dobojski kanton, opština Maglaj .... za mene ljudi mogu biti dobri i loši, i pošto ja nikog ne trpam u torove po principu ''Srbin, Hrvat, Bošnjak'' ne želim da bilo ko drugi mene trpa u bilo koji tor .....

De ba havana, idi spavaj. Sit sam svoje lafine i patetike, ne treba mi i tvoja.HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:03 Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?

Drug sve ovo što si ti napisao su tvoji stavovi o meni ....Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:07Ne spominji "njihove" vođe.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:13
Pa nisam ja kriv što ih njihove vođe takvima smatraju .... i ja sam isto stoka .... ali na ledini .... nisam u ogradi ... trčiiim, lijepo mi, nemam priuzu za vratom, pasem travu, pijem vodu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si rekao da ja pripadam toru Bošnjaka, zato jer jesam Bošnjak. Sam sebe smatram Bošnjakom, pa sam zato stoka iz tora.
Ti nisi stoka, samo zato jer si ovdje napisao da nisi ni Bošnjak ni Srbin ni Hrvat?
Po tvojim razmišljanjima, svaki Nijemac, Francuz, Mađar... je stoka iz tora, samo zato što osjeća pripadnost nekom narodu.
Mene su rodili Bošnjaci i tako me odgojili, pa sam automatski nekvalitetan, stoka sam?
Ti se izjašnjavaš kao ostali pa tako nisi stoka i kvalitetan si?
Tvoja razmišljanja govore da nisi ni milimetar udaljeni od nacionalista, čak si i gori jer naginješ ka šovinizmu.

Fufe. Od svih tvojih prica od ekonomije do ratne strategije, najbolji nacin da doprineses ovoj zemlji je da se vratis i zivis ovde, rodis i odgajas djecu. Kod mene nema lafine. Ja zivim kako zelim i gdje zelim. Da mi se zivi u belgiji zivio bi. Ovo je moja zemlja i tu zivio, borio se za nju, tu zivim, radim, placam poreze i podizem djecu koja ce nadam se roditi jos par bosanaca.Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:13De ba havana, idi spavaj. Sit sam svoje lafine i patetike, ne treba mi i tvoja.HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:03 Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?

HAVANA .... i ja sam na isti način odgojen .... ali kako god okreneš nemožeš ovim ljudima to da objasniš .... jel moguće da njihov mentalni sklop nemože da prihvati to da hoću da budem to što jesam, ne želim da budem dio nikakvog nacionalnog i etničkog kolektiva ... meni stvarno ovi ljudi nisu jasni ....HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:12Ja ovo nikada nisam ni pomislio. Postujem svaciji izbor i osjecaje. Meni jednostavno ne predstavlja nikakvu smjernicu i pretpostavke kvaliteta osobe to kome i cemu pripada. Iskljucivo posmatram osobu kao pojedinca i njegove kvalitete kao covjeka. Zivot me tako naucio i ja ne mogu drugacije. Tako da ne mogu ni suditi nekome po tome a u gomili se sudi, i puno je tu ljudi poganog jezika i predrasuda za moj ukus. Ne osjecam se dobro u takvoj sredini.Od svih tih iz svake proberem ko mi pase. I tako zivim.Laser wrote: 09 Mar 2021, 08:11
A zašto tor, Edo nesrećo? Svi koji osjećeju pripadnost nekom narodu su stoka u toru, a ti nisi?

Ma zaboli me čovječe kako živiš. To mi je nebitno. Osvrnuo sam se na dio u kojem tvrdiš kako si u belgiji bio slobodan, a u bosni ti tobože daju smjernice i nameću nešto.HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:18Fufe. Od svih tvojih prica od ekonomije do ratne strategije, najbolji nacin da doprineses ovoj zemlji je da se vratis i zivis ovde, rodis i odgajas djecu. Kod mene nema lafine. Ja zivim kako zelim i gdje zelim. Da mi se zivi u belgiji zivio bi. Ovo je moja zemlja i tu zivio, borio se za nju, tu zivim, radim, placam poreze i podizem djecu koja ce nadam se roditi jos par bosanaca.Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:13
De ba havana, idi spavaj. Sit sam svoje lafine i patetike, ne treba mi i tvoja.![]()

Znači, to je recept uspjeha! Negirati da si BošnjakLaser wrote: 09 Mar 2021, 09:07Ne spominji "njihove" vođe.edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:13
Pa nisam ja kriv što ih njihove vođe takvima smatraju .... i ja sam isto stoka .... ali na ledini .... nisam u ogradi ... trčiiim, lijepo mi, nemam priuzu za vratom, pasem travu, pijem vodu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si rekao da ja pripadam toru Bošnjaka, zato jer jesam Bošnjak. Sam sebe smatram Bošnjakom, pa sam zato stoka iz tora.
Ti nisi stoka, samo zato jer si ovdje napisao da nisi ni Bošnjak ni Srbin ni Hrvat?
Po tvojim razmišljanjima, svaki Nijemac, Francuz, Mađar... je stoka iz tora, samo zato što osjeća pripadnost nekom narodu.
Mene su rodili Bošnjaci i tako me odgojili, pa sam automatski nekvalitetan, stoka sam?
Ti se izjašnjavaš kao ostali pa tako nisi stoka i kvalitetan si?
Tvoja razmišljanja govore da nisi ni milimetar udaljeni od nacionalista, čak si i gori jer naginješ ka šovinizmu.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests