Ivana Marić

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8904 times
Been thanked: 5654 times
Status: Offline

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by Mister No » 09 Mar 2021, 08:54

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:51
Mister No wrote: 09 Mar 2021, 08:48

Mozes ti zelit - ne zelit ali su te "oni" odavno strpali u tor obrezanih.
Ja znam šta sam i ko sam ja .... a jezik u mokru drug .... mogu ''oni'' laprdat do mile volje ....
Ja sam neoprijedeljenimultikultibosanacjugosloven.

Skini gaće!
Mars u Keraterem. E, tako je to islo i opet bi.
The Dark Side Of The Forum...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by Krokodil Behko » 09 Mar 2021, 08:56

Image

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Mar 2021, 08:59

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:49 Nemogu da živim od svog rada normalno, pristojno i mirno kao građanin ove države ....
Pa dobro brate, to nema veze sa ustavom, nego sa ekonomijom koju vode nesposobni.
To je prvo. Drugo, moramo priznati da dobar majstor u bih zarađuje finu cifru.
Programeri također. U kapitalizmu je tako da su određene branše slabo plaćene, pa imaš to da 60% nijemaca živi od prvog do prvog i nemaju nikakvu ušteđevinu.
Ovo je oficijelni podatak.
To je do sistema kojeg smo uveli, a ne do ustava.
Koliko mi je poznato, ono što ti kao osoba iz reda ostalih ne možeš jeste kandidatura na izborima.
Sad, ako će te utješiti, ne mogu ni ja u njemačkoj :ooo
Svi mi se morete obratit

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1431 times

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 08:59

Mister No wrote: 09 Mar 2021, 08:54
edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:51

Ja znam šta sam i ko sam ja .... a jezik u mokru drug .... mogu ''oni'' laprdat do mile volje ....
Ja sam neoprijedeljenimultikultibosanacjugosloven.

Skini gaće!
Mars u Keraterem. E, tako je to islo i opet bi.
Jah ....
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 09:00

Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:59
edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:49 Nemogu da živim od svog rada normalno, pristojno i mirno kao građanin ove države ....
Pa dobro brate, to nema veze sa ustavom, nego sa ekonomijom koju vode nesposobni.
Programeri također. U kapitalizmu je tako da su određene branše slabo plaćene, pa imaš to da 60% nijemaca živi od prvog do prvog i nemaju nikakvu ušteđevinu.
Koliko mi je poznato, ono što ti kao osoba iz reda ostalih ne možeš jeste kandidatura na izborima.
Dobro ...

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4357 times
Been thanked: 3290 times

Post by Melek » 09 Mar 2021, 09:02

Krokodil Behko wrote: 09 Mar 2021, 08:56 Image
Jel to priznaje da je vještica il se ponovo nespretno izrazila? :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 267 times

Post by Odraz » 09 Mar 2021, 09:02

Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:59
Dobro zboris ... zenska je nesposobna da zaradi sebi platu i hoce da bude predsjednica??? :lup

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2831 times
Been thanked: 23347 times

Post by HAVANA » 09 Mar 2021, 09:03

Taare wrote: 09 Mar 2021, 08:31
HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 07:08 Glupa rasprava. Moj izbor i osjecam se tako. Bosanac sam vazda bio i bicu. Tako se osjecam i to jesam. Za sve drugo me boli qrac. Pogotovo za gomilom i uputama vlastodrzaca. Grozim se gomile i nametanja nacina zivota, vjere, izjasnjavanja... I u onom sistemu sam bio mimosvijeta i u ovom sam. Sto se sistema tice i zivota najbolje mi je bilo u belgiji. Nit me ko sta tjero, pritisko, peglo, ispitivo... Zivi, postuj zakon i red, zivis u belgiji i belgijanac si sa svim pravima i obavezama. Sto se toga tice divno mi je bilo tamo. Jel sam ovde dosao neki je diktat, smjernice, moranje, kritike... A sve mogu osim prisile. Mater mi nije mogla rec kako cu da zivim i sta a ne ovi retardi. Mi smo njima samo broj i sredstvo za doci do para i moci. Bosanac i umrijecu ko bosanac sarajlija. Moj izbor. Ne treba mi niko nista objasnjavati.
Znamo tvoju biografiju i blago rečeno nestašluke koje si imao u mladosti. Ok, pregrmio i izrastao u ozbiljnog, poslovnog čovjeka. Otišao iz jedne krajnosti u drugu.
Al nemoj mi patetike, hljeba ti.
Aman, belgija med i mlijeko, sloboda za poželjeti, a u bosni te neko tjera na nešto, diktira i postavlja smjernice.
džaba izmišljaš i od muhe praviš medvjeda. Čitav život zapadnog čovjeka je izdefinisan, il kako ti reče, diktiran.
Eto, tebi u bosni neko nešto nameće i tjera te na nešto. Ne mogu da vjerujem šta čitam :grana
Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem » 09 Mar 2021, 09:03

Ova ako je normalna...
Jedna lasta....men'scini prolijece

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Mar 2021, 09:05

Neka se tuka zahvali Bogu što su bošnje tolerantan narod. Da živi negdje drugo, recimo na zapadu, davno bi joj cigla završila na tintari, ili bi dobila optužnicu za nešto. Sad, da l bi to bila tužba za rušenje ustava, izazivanje međunacionalne mržnje, ili samo prekršaj, to nećemo saznati. Ono što znamo jeste to da u tužilaštvu rade vrlo maštoviti ljudi.
Svi mi se morete obratit

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3876 times

Post by Laser » 09 Mar 2021, 09:07

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:13
Laser wrote: 09 Mar 2021, 08:11

A zašto tor, Edo nesrećo? Svi koji osjećeju pripadnost nekom narodu su stoka u toru, a ti nisi?
Pa nisam ja kriv što ih njihove vođe takvima smatraju .... i ja sam isto stoka .... ali na ledini .... nisam u ogradi ... trčiiim, lijepo mi, nemam priuzu za vratom, pasem travu, pijem vodu :D. :D. :D. :D. :D. :D. :D.
Ne spominji "njihove" vođe.

Ti si rekao da ja pripadam toru Bošnjaka, zato jer jesam Bošnjak. Sam sebe smatram Bošnjakom, pa sam zato stoka iz tora.

Ti nisi stoka, samo zato jer si ovdje napisao da nisi ni Bošnjak ni Srbin ni Hrvat?

Po tvojim razmišljanjima, svaki Nijemac, Francuz, Mađar... je stoka iz tora, samo zato što osjeća pripadnost nekom narodu.

Mene su rodili Bošnjaci i tako me odgojili, pa sam automatski nekvalitetan, stoka sam?

Ti se izjašnjavaš kao ostali pa tako nisi stoka i kvalitetan si?

Tvoja razmišljanja govore da nisi ni milimetar udaljeni od nacionalista, čak si i gori jer naginješ ka šovinizmu.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 09 Mar 2021, 09:12

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 08:04

Zeničko - dobojski kanton, opština Maglaj .... za mene ljudi mogu biti dobri i loši, i pošto ja nikog ne trpam u torove po principu ''Srbin, Hrvat, Bošnjak'' ne želim da bilo ko drugi mene trpa u bilo koji tor .....
A zašto tor, Edo nesrećo? Svi koji osjećeju pripadnost nekom narodu su stoka u toru, a ti nisi?
Ja ovo nikada nisam ni pomislio. Postujem svaciji izbor i osjecaje. Meni jednostavno ne predstavlja nikakvu smjernicu i pretpostavke kvaliteta osobe to kome i cemu pripada. Iskljucivo posmatram osobu kao pojedinca i njegove kvalitete kao covjeka. Zivot me tako naucio i ja ne mogu drugacije. Tako da ne mogu ni suditi nekome po tome a u gomili se sudi, i puno je tu ljudi poganog jezika i predrasuda za moj ukus. Ne osjecam se dobro u takvoj sredini.Od svih tih iz svake proberem ko mi pase. I tako zivim.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Mar 2021, 09:13

HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:03 Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?
De ba havana, idi spavaj. Sit sam svoje lafine i patetike, ne treba mi i tvoja.
Svi mi se morete obratit

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 09:17

Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:07

Pa nisam ja kriv što ih njihove vođe takvima smatraju .... i ja sam isto stoka .... ali na ledini .... nisam u ogradi ... trčiiim, lijepo mi, nemam priuzu za vratom, pasem travu, pijem vodu :D. :D. :D. :D. :D. :D. :D.

Ti si rekao da ja pripadam toru Bošnjaka, zato jer jesam Bošnjak. Sam sebe smatram Bošnjakom, pa sam zato stoka iz tora.

Ti nisi stoka, samo zato jer si ovdje napisao da nisi ni Bošnjak ni Srbin ni Hrvat?

Po tvojim razmišljanjima, svaki Nijemac, Francuz, Mađar... je stoka iz tora, samo zato što osjeća pripadnost nekom narodu.

Mene su rodili Bošnjaci i tako me odgojili, pa sam automatski nekvalitetan, stoka sam?

Tvoja razmišljanja govore da nisi ni milimetar udaljeni od nacionalista, čak si i gori jer naginješ ka šovinizmu.
Drug sve ovo što si ti napisao su tvoji stavovi o meni ....

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 09 Mar 2021, 09:18

Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:13
HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:03 Fufe, ja napisah ne treba mi niko objasnjavati. Ja sam covjek koji voli sve probati i iz iskustva donijeti sud. Zasto mi to pricas? Zasto zivis tamo a ne ovde?
Fufe. Od svih tvojih prica od ekonomije do ratne strategije, najbolji nacin da doprineses ovoj zemlji je da se vratis i zivis ovde, rodis i odgajas djecu. Kod mene nema lafine. Ja zivim kako zelim i gdje zelim. Da mi se zivi u belgiji zivio bi. Ovo je moja zemlja i tu zivio, borio se za nju, tu zivim, radim, placam poreze i podizem djecu koja ce nadam se roditi jos par bosanaca. :srce

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 09:19

HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:12

Ja ovo nikada nisam ni pomislio. Postujem svaciji izbor i osjecaje. Meni jednostavno ne predstavlja nikakvu smjernicu i pretpostavke kvaliteta osobe to kome i cemu pripada. Iskljucivo posmatram osobu kao pojedinca i njegove kvalitete kao covjeka. Zivot me tako naucio i ja ne mogu drugacije. Tako da ne mogu ni suditi nekome po tome a u gomili se sudi, i puno je tu ljudi poganog jezika i predrasuda za moj ukus. Ne osjecam se dobro u takvoj sredini.Od svih tih iz svake proberem ko mi pase. I tako zivim.
HAVANA .... i ja sam na isti način odgojen .... ali kako god okreneš nemožeš ovim ljudima to da objasniš .... jel moguće da njihov mentalni sklop nemože da prihvati to da hoću da budem to što jesam, ne želim da budem dio nikakvog nacionalnog i etničkog kolektiva ... meni stvarno ovi ljudi nisu jasni .... :cudi

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 09 Mar 2021, 09:21

Ma ne zelim uopste da objasnjavam svoje stavove i to sam napisao. Ja zivim po svom izboru. Nek svak tako.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Mar 2021, 09:24

Što se tiče druga ede, potpuno ga razumijem. Ima moju podršku i gledano iz njegovog ugla, čovjek je u pravu.
Zamislimo situaciju u kojoj se nalazi. Zamislimo da svaki dan ustane i ode na posao kojeg pretpostavljam voli, radi i muči se, a ne zaradi dovoljno za normalan život.
Istovremeno gleda oko sebe. Jer, mora se priznati da edo nije glup momak.
Dakle, gleda oko sebe i vidi kriminal.
Taj kriminal ne samo da ima ime i prezime tj da je djelo pojedinca ili grupice, nego je ušao u institucije.
Najgore u svemu je to što se ti krimosi busaju u prsa i da su najveći bošnjaci. Ali, ne samo to, nego su uzeli za pravo da budu zaštitnici bošnjaka. Ako nisi u njihovom kolu, ne možeš biti bošnjak.
I logično je da pošten i radan insan kaže da ne želi da bude to što su oni.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 09 Mar 2021, 09:26

HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:18
Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:13
Fufe. Od svih tvojih prica od ekonomije do ratne strategije, najbolji nacin da doprineses ovoj zemlji je da se vratis i zivis ovde, rodis i odgajas djecu. Kod mene nema lafine. Ja zivim kako zelim i gdje zelim. Da mi se zivi u belgiji zivio bi. Ovo je moja zemlja i tu zivio, borio se za nju, tu zivim, radim, placam poreze i podizem djecu koja ce nadam se roditi jos par bosanaca. :srce
Ma zaboli me čovječe kako živiš. To mi je nebitno. Osvrnuo sam se na dio u kojem tvrdiš kako si u belgiji bio slobodan, a u bosni ti tobože daju smjernice i nameću nešto.
To je lafina.
Svi mi se morete obratit

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4357 times
Been thanked: 3290 times

Post by Melek » 09 Mar 2021, 09:27

Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:07

Znači, to je recept uspjeha! Negirati da si Bošnjak :hm :valja
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Mediji”