Ivana Marić

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4356 times
Been thanked: 3290 times
Status: Offline

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by Melek » 09 Mar 2021, 09:41

Il možda Ivana hoće da kaže: “kad su me za ono malo satanizovali, šta će tek da slijedi ako ja...”

Koliko se taj šovinizam ukotvio, čak se ni ne smatra šovinizmom već floskulom “dobar dan” :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 3876 times

Re: Ivana Marić na udaru javnosti zbog videosnimka u kojem kaže da su Bošnjaci izmislili ime

Post by Laser » 09 Mar 2021, 09:50

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 09:17
Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:07

Ne spominji "njihove" vođe.

Ti si rekao da ja pripadam toru Bošnjaka, zato jer jesam Bošnjak. Sam sebe smatram Bošnjakom, pa sam zato stoka iz tora.

Ti nisi stoka, samo zato jer si ovdje napisao da nisi ni Bošnjak ni Srbin ni Hrvat?

Po tvojim razmišljanjima, svaki Nijemac, Francuz, Mađar... je stoka iz tora, samo zato što osjeća pripadnost nekom narodu.

Mene su rodili Bošnjaci i tako me odgojili, pa sam automatski nekvalitetan, stoka sam?

Ti se izjašnjavaš kao ostali pa tako nisi stoka i kvalitetan si?

Tvoja razmišljanja govore da nisi ni milimetar udaljeni od nacionalista, čak si i gori jer naginješ ka šovinizmu.
Drug sve ovo što si ti napisao su tvoji stavovi o meni ....
Tako si se izjasnio. :cudi

Oko 90% ljudi u BiH se izjasnilo da pripadaju jednom od tri naroda.

Za tebe je to sve stoka u toru. Ja za tebe nikada ne bih rekao da si u toru "Ostalih".

Nije lijepo ponižavati drugog i drugačijeg, a glupo je misliti da time veličaš svoje.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 09 Mar 2021, 09:53

Melek wrote: 09 Mar 2021, 09:41 Il možda Ivana hoće da kaže: “kad su me za ono malo satanizovali, šta će tek da slijedi ako ja...”

Koliko se taj šovinizam ukotvio, čak se ni ne smatra šovinizmom već floskulom “dobar dan” :hm
da ove komunjare imaju moc oni bi odobrili i negiranje genocida u srebrenici zaradi "suzivota i tolerancije :rol :bua

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 09 Mar 2021, 09:54

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 Mar 2021, 09:55

Krokodil Behko wrote: 09 Mar 2021, 09:54
sad bi joj nesto lanula..ali ne znam jel protiv pravila foruma :oo

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22202 times
Been thanked: 20287 times

Post by Masamune » 09 Mar 2021, 09:56

Damage control.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1430 times

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 09:59

Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:50
edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 09:17

Drug sve ovo što si ti napisao su tvoji stavovi o meni ....

Za tebe je to sve stoka u toru. Ja za tebe nikada ne bih rekao da si u toru "Ostalih".

Nije lijepo ponižavati drugog i drugačijeg, a glupo je misliti da time veličaš svoje.
Ja nisam jedan od 90% ... eto da nebi ljudi bili stoka ... ja ne želim biti član jednog od tri naroda jer Bosnu i Hercegovinu ne čine samo tri naroda ... ako se po Ustavu BiH smatra građanskom državom, zašto je su onda samo 3 naroda KONSTITUTIVNA a ostali nisu .... Ustav sam po sebi je diskriminirajući za građane BiH koji ne žele da budu dio jednog od tri naroda .... Ja ništa ne veličam, samo iznosim svoje mišljenje, kome paše dobro i jeste, a kome ne ... pa šta ću sad ja .... tako je kako je
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post by Totem » 09 Mar 2021, 10:00

Jasno se cuje sta je rekla...sada se kaje, otisla fotelja...jbg, Ivana...probaj sada u HDZ.
Jedna lasta....men'scini prolijece

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 10:05

Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:24 Što se tiče druga ede, potpuno ga razumijem. Ima moju podršku i gledano iz njegovog ugla, čovjek je u pravu.
Zamislimo situaciju u kojoj se nalazi. Zamislimo da svaki dan ustane i ode na posao kojeg pretpostavljam voli, radi i muči se, a ne zaradi dovoljno za normalan život.
Istovremeno gleda oko sebe. Jer, mora se priznati da edo nije glup momak.
Dakle, gleda oko sebe i vidi kriminal.
Taj kriminal ne samo da ima ime i prezime tj da je djelo pojedinca ili grupice, nego je ušao u institucije.
Najgore u svemu je to što se ti krimosi busaju u prsa i da su najveći bošnjaci. Ali, ne samo to, nego su uzeli za pravo da budu zaštitnici bošnjaka. Ako nisi u njihovom kolu, ne možeš biti bošnjak.
I logično je da pošten i radan insan kaže da ne želi da bude to što su oni.
Hvala ti Taare što me bar ti razumiješ ... nema ovo veze sa vrijeđanjem drugih i drugačijih, ali ima sa njihovim neprihvatanjem da mogu postojati drugi i drugačiji ... ja ne volim ništa u imperativu, ne volim da mi drugi govore šta ja treba da mislim, nisam moron.... Mislim svojomj glavom, i imam svoje mišljenje o svemu .... svi se nešto busaju u prsa fol demokratija, a kad neko iznese mišljenje koje odudara od uvriježenog mišljenja većine, odmah je izrod, fgr, izdajnik ovo ono .... Sve što ja hoću je da živim od svog rada, bez bilo kakvih štela, što stranačkih, što rodbinskih, što nacionalnih i da mi se ne nameću neki postulati poštenja, zamazivanja očiju kao mi vas štitimo, a ustvari vi ste naši hamali, mi jedemo meso a vi ćete ponekad dobiti poneku kost i ima da se udarate nogama u guzicu od veselja jer je veliki vođa odabrao baš VAS da vam baci kost ..... Neka hvala .... Bez mene .....
Last edited by edo_79 on 09 Mar 2021, 10:06, edited 1 time in total.

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Totem » 09 Mar 2021, 10:06

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 09:59
Laser wrote: 09 Mar 2021, 09:50

Ja nisam jedan od 90% ... eto da nebi ljudi bili stoka ... ja ne želim biti član jednog od tri naroda jer Bosnu i Hercegovinu ne čine samo tri naroda ... ako se po Ustavu BiH smatra građanskom državom, zašto je su onda samo 3 naroda KONSTITUTIVNA a ostali nisu .... Ustav sam po sebi je diskriminirajući za građane BiH koji ne žele da budu dio jednog od tri naroda .... Ja ništa ne veličam, samo iznosim svoje mišljenje, kome paše dobro i jeste, a kome ne ... pa šta ću sad ja .... tako je kako je

Tako je kako je....povratka nema. A i oni koji su potpisali Deyton su pokojni. Nema ko ni da povuce potpise😁

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 10:07

Totem wrote: 09 Mar 2021, 10:06
edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 09:59

Tako je kako je....povratka nema. A i oni koji su potpisali Deyton su pokojni. Nema ko ni da povuce potpise😁
Nebih rekao da je baš to nema povratka ... prije ili poslije će se Dejton morati revidirati, ukoliko planiramo doći tobe i biti iole normalna država ...

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Totem » 09 Mar 2021, 10:11

Ne verujem u revidiranje Deytona...trebaju se sve strane sloziti
Last edited by Totem on 09 Mar 2021, 10:12, edited 1 time in total.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 Mar 2021, 10:12

edo_79 wrote: 09 Mar 2021, 10:07
Totem wrote: 09 Mar 2021, 10:06

Nebih rekao da je baš to nema povratka ... prije ili poslije će se Dejton morati revidirati, ukoliko planiramo doći tobe i biti iole normalna država ...
To se nece desiti bar dok si ti ziv,a i ja

jer vidis jedni zele u srbiju,drugi zele u hrvatsi,treci zele bosnu sa 3 naroda,a cetvrti zele da nas sve protiv nase volje spoje u jedan narod...haos,raspad :sjedi

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 10:15

Totem wrote: 09 Mar 2021, 10:11 Ne verujem u revidiranje Deytona...trebaju se sve strane sloziti
Ja ipak mislim da, kad dođemo u tu situaciju da više nemamo šta založit kao kolateral za abnormano zaduživanje, onda će po istom principu kako je potpisan Dayton biti i revizija .... biće ono ... sjedi ovdje, potpiši i nijedne da nisi zucn'o .... A što se tiče strana imaju samo dvije strane, oni koji dižu kredite kako bi živjeli na visokoj nozi (predstavnici sva 3 konstitutivna naroda iliti sve 3 strane) i oni koji će to plaćati radom, znojem, krvlju do smrti (čitaj opet predstavnici sva 3 konstitutivna naroda iliti sve 3 strane + ostali) koji za prvu grupu predstavljaju samo žirante koji će plaćati kredite ....

Totem
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Totem » 09 Mar 2021, 10:19

Shvatam te, ali to trebaju stranci inicirati. Ko sto su ih za uho povukli u Deytonu, mogu i sada. Ali dali zele?

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 » 09 Mar 2021, 10:21

Totem wrote: 09 Mar 2021, 10:19 Shvatam te, ali to trebaju stranci inicirati. Ko sto su ih za uho povukli u Deytonu, mogu i sada. Ali dali zele?
Ne žele, doklegod mi predstavljamo oazu za jeftinu radnu snagu i ogromno nalazište čistih prirodnih resursa, plasiranje kredita po kamatnoj stopi kako njima paše .... zato nam i nedaju da stanemo na svoje noge ...

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2829 times
Been thanked: 23341 times

Post by HAVANA » 09 Mar 2021, 10:24

Taare wrote: 09 Mar 2021, 09:26
HAVANA wrote: 09 Mar 2021, 09:18

Fufe. Od svih tvojih prica od ekonomije do ratne strategije, najbolji nacin da doprineses ovoj zemlji je da se vratis i zivis ovde, rodis i odgajas djecu. Kod mene nema lafine. Ja zivim kako zelim i gdje zelim. Da mi se zivi u belgiji zivio bi. Ovo je moja zemlja i tu zivio, borio se za nju, tu zivim, radim, placam poreze i podizem djecu koja ce nadam se roditi jos par bosanaca. :srce
Ma zaboli me čovječe kako živiš. To mi je nebitno. Osvrnuo sam se na dio u kojem tvrdiš kako si u belgiji bio slobodan, a u bosni ti tobože daju smjernice i nameću nešto.
To je lafina.
Slobodan sam bio u smislu da me apsolutno niko nije peglao ni gnjavio. Osnovno i glavno je bilo da si normalan clan drustva koji zivi i radi. Nije mi trebala veza da zavrsim nekretninu, otvorim firmu, kupim ili prodam robu, upisem dijete u vrtic, operisem se, zenu da operisu, lijece, sve sam znao kako mogu i sta, koja su moja prava i obaveze... U tom smislu. Nisam ni rekao da je sve bajno i da je to to sto zelim od zivota. Sabrao, oduzeo i vratio se. Ovde me jebe ovo prvo a drugo mi potaman. Ne moze sve ni biti potaman. Mora nesta zuljati.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Mar 2021, 10:27

Gledaj ti lajkova na izjavu ove džukele.
Niko tebe ne napada zbog toga, nego zbog izjave o bošnjacima.
Svi mi se morete obratit

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 09 Mar 2021, 10:44

Taare wrote: 09 Mar 2021, 10:27
Gledaj ti lajkova na izjavu ove džukele.
Niko tebe ne napada zbog toga, nego zbog izjave o bošnjacima.
citam komentare ima dosta kritike ali je zanimljivo od ovih sto je brane vecina su stariji ljudi

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 09 Mar 2021, 10:51

E sad da napišem gdje se ne slažem sa edom.
recimo da u svakoj porodici ima neko đubre, pokvarenjak zbog kojeg cijela porodica koluta očima.
Uzmimo za primjer porodicu mehić i njenog člana mehu.
Meho je đubre i lopov. Nema kome nije ukrao i koga nije prevario.
I šta sad, treba li da se cijela porodica mehić zbog tog mehe odrekne prezimena? Naravno da ne treba.
Ne možeš se odreći onoga što jesi.
Ali, ono što mogu jeste to da se odreknu mehe. Ukazuj na njega. Kaži ljudima da se čuvaju jer u porodici ima to đubre.

Isto je u slučaju našeg zajedničkog imena. Ne možeš se ti zbog lopova asima i kriminalne hobotnice sda odreći onoga što jesi.
Do sredine XIX stoljeća, u bosni je živio samo jedan narod - bošnjaci, a bili su islamske, pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti. To je činjenica.
Odakle naziv? Pa po državi? Zašto nije onaj drevni - dobri bošnjanin? Samo zbog izgovora.
Osmanlije su naše ime prilagodili svom govoru.
Isto u slučaju tuzle.
Došli i pitali kako se zove to mjesto. I onda, karikiram, bilo je salin...what? Onda su im pojasnili da je to ustvari tuz(so). Aha, tuzla :oo
Dakle, obično prilagođavanje.
ioonda, htio ti ili ne, ako su ti korijeni u bih, ti pripadaš tom narodu.
Nažalost, od sredine 19. stoljeća, ili malo kasnije, komšije i susjedi su zaveli dio populacije i zbog vjeroispovijest ih proglasili svojima.
Zato danas imaš tri naroda koji tvrde da su starosjedioci.
E sad, ako ne pripadaš jednom od tri naroda, logično je da si došljak.
Ako si došljak, imat ćeš zagarantovana ljudska prava, ali ne i pravo da odlučuješ o sudbini domicilnog stanovništva.
Isto je u njemačkoj. Ako nisi nijemac, ne možeš biti predsjednik.
Ne znam za zemlju u kojoj nije tako.
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Mediji”