Teorija je da su od straha pobegli, tacno, obezbedili ih stanbeno, a i povratnici nisu prvih godina primljeni sa radoscu.
HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Totem
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Teorija je da su od straha pobegli, tacno, obezbedili ih stanbeno, a i povratnici nisu prvih godina primljeni sa radoscu.
Jedna lasta....men'scini prolijece
- Totem
- Aktivni forumaš

Da su zrtvovani gola istina.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10078 times
- Been thanked: 17075 times
Htio svak' medj' svojim da zivi + sto mnogi Bosnjaci imaju strasne uspomene na svoje kuce, stanove i ulice grada iz ratnih godina. Ne moze to svako svarit i vratiti se da zivi tu.Totem wrote: 09 Mar 2021, 13:41spacebound wrote: 09 Mar 2021, 13:39 Kakav trol
Sila svijeta nije htjela da se vrati kuci, ja pricam o Srbima i Bosnjacima, u mom gradu se masovno stanovi i kuce mijenjali. Srbi iz Federacije sa Bosnjacima iz RS- a.
Jel to od zelje ili od straha?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Totem
- Aktivni forumaš

spacebound wrote: 09 Mar 2021, 13:44Htio svak' medj' svojim da zivi + sto mnogi Bosnjaci imaju strasne uspomene na svoje kuce, stanove i ulice grada iz ratnih godina. Ne moze to svako svarit i vratiti se da zivi tu.
O tome i govorim. Mislis da su Hrvati imuni na te uspomene?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8225 times
- Been thanked: 19373 times
A otkud ti to znas? Ako su vlasti pristale na povratak, ne znaci da nije bilo zastrasivanja i pokusaja da se to sprijeci.Totem wrote: 09 Mar 2021, 13:40 I cinjenica je da su Hrvsti pravili najmanje opstrukcija pri povratku drugih.
Prvo su nam pravili barikade na Buni da autobusi s povratnicima za Stolac ne mogu proci. Kamenovali iste autobuse, sukobili se s ljudima.
Kad smo se vratili, minirali su i palili okolne bosnjacke kuce. Ako treba stavicu ti popis cije su sve kuce minirane ili upaljene nakon povratka. Pucali su iznad nasih sela, policija ili stranci se malo provozaju i nikom nista. Ostali smo samo zato sto smo dovoljno ludi.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10078 times
- Been thanked: 17075 times
O tome ti pise Maja.Totem wrote: 09 Mar 2021, 13:45spacebound wrote: 09 Mar 2021, 13:44
Htio svak' medj' svojim da zivi + sto mnogi Bosnjaci imaju strasne uspomene na svoje kuce, stanove i ulice grada iz ratnih godina. Ne moze to svako svarit i vratiti se da zivi tu.
O tome i govorim. Mislis da su Hrvati imuni na te uspomene?
A tvoja teze je bila da bi se svako vratio na svoje ako mu dopuste, sad izvrces.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9181 times
- Been thanked: 5868 times
On ih je najvise i raselio.
The Dark Side Of The Forum...
- Totem
- Aktivni forumaš

Znam sve o povratku Bosnjaka u Hercegovini.
Ne moras mi objasnjavati.
A kako su precekivani Hrvati povratnici? I ja mogu ti nabrajati iste slucajeve.
A sto se nisu vratili u RS, kao u podrucja po HVO?
Ne moras mi objasnjavati.
A kako su precekivani Hrvati povratnici? I ja mogu ti nabrajati iste slucajeve.
A sto se nisu vratili u RS, kao u podrucja po HVO?
- Totem
- Aktivni forumaš

spacebound wrote: 09 Mar 2021, 13:48O tome ti pise Maja.
A tvoja teze je bila da bi se svako vratio na svoje ako mu dopuste, sad izvrces.
Pomesali se pojmovi. O nacinu prognanja, presli smo na posleratni period. Procita gore sta sam napisao, da pisem za vreme rata.
- Totem
- Aktivni forumaš

Tacno. Hrvatska ko ste ih je prodala trampom, sa pasosima ih ne zeleci jos vise sje...la
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Zasto bi zavrsili u logoru u Bugojnu? Kao drugi hrvati koji su ratovali uz mene obuku uniformu svoje zemlje, na rame grb kralja Tvrtka i brane svoju zemlju, ko ce ih dirati?Totem wrote: 09 Mar 2021, 13:22 Zasto su pobegli. Sigurno ne svojom voljom. Kao sto sigurno ni Bosnjaci sto nisu.
Kojom svojom krivicom? Da su ostali zavrsili bi u logoru u Bugojnu. Ne mozes tako pristrasno gledati.
Jedino neprijatelji njihove zemlje, ali tu smo onda svi da ih stitimo.
- Totem
- Aktivni forumaš

Odraz wrote: 09 Mar 2021, 14:01Zasto bi zavrsili u logoru u Bugojnu? Kao drugi hrvati koji su ratovali uz mene obuku uniformu svoje zemlje, na rame grb kralja Tvrtka i brane svoju zemlju, ko ce ih dirati?Totem wrote: 09 Mar 2021, 13:22 Zasto su pobegli. Sigurno ne svojom voljom. Kao sto sigurno ni Bosnjaci sto nisu.
Kojom svojom krivicom? Da su ostali zavrsili bi u logoru u Bugojnu. Ne mozes tako pristrasno gledati.![]()
Jedino neprijatelji njihove zemlje, ali tu smo onda svi da ih stitimo.![]()
Eto, zavrsili u logoru. Pitaj ih zasto, i objasni im ako nesto im nije jasno
- Maja
- Administrator

Zasto se nisu vratili na svoje a zasto su se Bosnjaci vratili na svoje. Koje je tvoje objasnjenje?
- Totem
- Aktivni forumaš

Podsecanje na ratne strahote, nikakva suradnja vlasti sa povratnicima, pretnje...i pasos.
A Bosnjaci nemaju rezervnu opciju, a i bolji odnos vlasti sto se tice povratka. Daleko da je idealan, nego bolji.
Da nije tako, vratili bi se Bosnjaci i u RS.
A Bosnjaci nemaju rezervnu opciju, a i bolji odnos vlasti sto se tice povratka. Daleko da je idealan, nego bolji.
- Totem
- Aktivni forumaš

Hrvati su se kako god zelis shvstiti, najpozitivnije poneli po tom pitanju. Evo, ne samo prema Bosnjacima. Uzmi DGG region...
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Ja koliko se sjecam bosnjaci su zaustavljali hrvate da ne napustaju Vares, a HDZ im je naredio da ga napuste ...
Sa mnom je bilo mnogo hrvata i srba, tacnije bosnjaka jer oni sebe smatraju bosnjacima.
Cijela brigada HVO-a Kralj Tvrtko u Sarajevu nikad nije ni pogledana poprijeko. Imali su zonu odgovornosti do kraja rata. I svi koje znam i sad zive u Sarajevu, zasto oni nisu zavrsili u logoru?
Sva ova prica je oko jedne stvari - da li si poslusao jednu politiku koja je protiv tvoje zemlje i njenog ustavnog poretka, ili si stao u odbranu svoje zemlje. Rodjen si u Bosni, imas njeno drzavljanstvo, imas obavezu da je branis. Za vlastite greske sam si kriv ako si postupio protiv zakona.
Aha, sad dodjosmo do podjele putovnica i razloga za isto ...
Sa mnom je bilo mnogo hrvata i srba, tacnije bosnjaka jer oni sebe smatraju bosnjacima.
Cijela brigada HVO-a Kralj Tvrtko u Sarajevu nikad nije ni pogledana poprijeko. Imali su zonu odgovornosti do kraja rata. I svi koje znam i sad zive u Sarajevu, zasto oni nisu zavrsili u logoru?
Sva ova prica je oko jedne stvari - da li si poslusao jednu politiku koja je protiv tvoje zemlje i njenog ustavnog poretka, ili si stao u odbranu svoje zemlje. Rodjen si u Bosni, imas njeno drzavljanstvo, imas obavezu da je branis. Za vlastite greske sam si kriv ako si postupio protiv zakona.
Aha, sad dodjosmo do podjele putovnica i razloga za isto ...
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Eki ratne strahote.. Koji ce djavo u srednjoj bosni sijeno kosit i orat oranice kad moze bez po muke sisat njemačku socijalu
- Maja
- Administrator

Totem wrote: 09 Mar 2021, 14:12 Podsecanje na ratne strahote, nikakva suradnja vlasti sa povratnicima, pretnje...i pasos.