pokusat cu napravit ,ako ispadnu dobre slikat culilith1 wrote: 10 Mar 2021, 11:30Mislim da smo ja i space gledale isti recept
Samo malo sa maslacom istopljenim sam ja prešla ne znam za space![]()
Jednostavno ih je napraviti a ukusne su pravo.

pokusat cu napravit ,ako ispadnu dobre slikat culilith1 wrote: 10 Mar 2021, 11:30Mislim da smo ja i space gledale isti recept
Samo malo sa maslacom istopljenim sam ja prešla ne znam za space![]()
Jednostavno ih je napraviti a ukusne su pravo.
Ali bit i jeste u tome da preklapas jufke jedne preko drugih i da rezes kockice, pa zatvaras i slazes. To su mantije.Vidjela sam taj recept s razvijanjem kao burek, to onda i jeste burek, samo ne u zvrcicima.lilith1 wrote: 10 Mar 2021, 11:40 Bihin sahan ja mislim..i ja sam taj gledala al mi komplikovano bilo svaku razvij pa preklopi jednu preko druge..na kockice..
Ja sam vidjela neki jedostavan napravis ko za burek ono normalno i kad uvijes ono samo umjesto da umotas u burek isjecas na kratke djelove , uzmes coskice savijes i eto ga.
Ja sam te pravila ii ekstraaa su bili. Ako probam naci recept.. stavicu ga
Ja nisam imala vremena bila sam i gladna vala..spacebound wrote: 10 Mar 2021, 11:44Ali bit i jeste u tome da preklapas jufke jedne preko drugih i da rezes kockice, pa zatvaras i slazes. To su mantije.Vidjela sam taj recept s razvijanjem kao burek, to onda i jeste burek, samo ne u zvrcicima.lilith1 wrote: 10 Mar 2021, 11:40 Bihin sahan ja mislim..i ja sam taj gledala al mi komplikovano bilo svaku razvij pa preklopi jednu preko druge..na kockice..
Ja sam vidjela neki jedostavan napravis ko za burek ono normalno i kad uvijes ono samo umjesto da umotas u burek isjecas na kratke djelove , uzmes coskice savijes i eto ga.
Ja sam te pravila ii ekstraaa su bili. Ako probam naci recept.. stavicu ga
Jesam, 5 - 6 jufki, ne mogu se sjetit tacno koliko. Pa sjekla na kocke, ali su mi s krajeva bile pretanke, eto vidi se na slikama. Drugi put necu toliko tanjit jufku.lilith1 wrote: 10 Mar 2021, 11:45Ja nisam imala vremena bila sam i gladna vala..spacebound wrote: 10 Mar 2021, 11:44
Ali bit i jeste u tome da preklapas jufke jedne preko drugih i da rezes kockice, pa zatvaras i slazes. To su mantije.Vidjela sam taj recept s razvijanjem kao burek, to onda i jeste burek, samo ne u zvrcicima.
Al probam. Tebi su ispalee odlične
Jesi ti tako preklapala ko ona?
ja volim kad je malo zaljeveno ,ne puno,samo maloMarlboroGold wrote: 10 Mar 2021, 11:56 Grijeh je mantije, bureke, pite itd. poljevati vodom. Kad neko polije ja počnem plakati... samo suho i kore![]()
ma nikako babosnjakinja wrote: 10 Mar 2021, 12:07ja volim kad je malo zaljeveno ,ne puno,samo maloMarlboroGold wrote: 10 Mar 2021, 11:56 Grijeh je mantije, bureke, pite itd. poljevati vodom. Kad neko polije ja počnem plakati... samo suho i kore![]()
Koja je razlika od tijesta za mantije i lisnatog?Julia-Klara wrote: 10 Mar 2021, 12:07 Lisnato tijesto je nesto drugo
@marlboro - ista stvar - kad mama pravi pitu meni se izvadi prije zaljevanjada hrska