VJERSKI SLUZBENICI
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4364 times
- Been thanked: 3292 times
- Status: Online
Re: ASTRONOMSKE PLATE lezihljebaroša u Islamskoj zajednici
Haj, ja se barem uzdam u Hižaslava da ne kara djecu i omladinu. Za ovog drugog ne garantujem 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4364 times
- Been thanked: 3292 times
hehe
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2288 times
- Been thanked: 5534 times
- Status: Offline
Allah je 1
Fuck you a friendly note to start the day
- XoKli
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 234 times
Naslov je tendeciozan.
Halo, tamo neki u vrhu hijerarhije IZ BiH ima platu 4 milje i to kao problem.
Ja sam fakat mislio da su mnogo veće plate, iznenadiše me cifre.
Eto navedoh primjer mog tetka, pa oni dok djeca nisu odrasla krpili kraj s krajem da odu na more u Ulcinj, smještaj od 5 eura dnevno po osobi. Ne liči ni našta.
Djeca odrasla, jedan mašinski inženjer,drugi u farmaciji, kćerka u prosvjeti. Šalju ih gdje im se ćefne, ha Turska ha Egipat.
Nije to neka selendra već poveće mjesto u KS.
Halo, tamo neki u vrhu hijerarhije IZ BiH ima platu 4 milje i to kao problem.
Ja sam fakat mislio da su mnogo veće plate, iznenadiše me cifre.
Eto navedoh primjer mog tetka, pa oni dok djeca nisu odrasla krpili kraj s krajem da odu na more u Ulcinj, smještaj od 5 eura dnevno po osobi. Ne liči ni našta.
Djeca odrasla, jedan mašinski inženjer,drugi u farmaciji, kćerka u prosvjeti. Šalju ih gdje im se ćefne, ha Turska ha Egipat.
Nije to neka selendra već poveće mjesto u KS.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
Ja znam da katolicki svestenici u bivsoj drzavi, nisu imali plate, vec se od
dobrovoljni priloga financirali i zivjeli su mnogo bolje od ostalog svijeta..
umjesto da pomazu sirotinji, oni su uzimali od sirotinje..
toliko o toj Bozijoj administraciji na zemlji..
dobrovoljni priloga financirali i zivjeli su mnogo bolje od ostalog svijeta..
umjesto da pomazu sirotinji, oni su uzimali od sirotinje..
toliko o toj Bozijoj administraciji na zemlji..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Matan
- Sila nečista

Ne interesuju me..
interesuje me moja plata..
imaju oni dovoljno i bez mene..
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Pa u cemu je onda tvoj problem?
Cemu srklet?
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Ne da mi se gledati video, tekst sam is preskakala samo,Rum wrote: 14 Mar 2021, 23:42 Datum objavljivanja: 14. ožu 2021.
Broj zaposlenih u Rijasetu je 216. Za njihove plate i troškove planiran je iznos u visini od 7.486.937 KM. Kad se taj iznos podijeli sa brojem zaposlenih, dobije se da su u prosjeku mjesečna primanja u visini od 2.888 KM. To znači da razni direktori i šefovi imaju i preko četiri hiljade maraka, za razliku od pomoćnog osoblja i čistačica. Praktično to izgleda ovako: Kancelarija reisa Kavazovića ima 13 zaposlenih = plate 570.306 KM = prosječna plata 3.655 KM Uprava za vjerske poslove OSAM zaposlenih = plate 399.625 KM = prosječna plata 4.163 KM Uprava za obrazovanje i nauku PET zaposlenih = plate 204.545 KM = prosječna plata 3.409 KM Uprava za ekonomske poslove DEVET zaposlenih = plate 315.295 KM = prosječna plata 2.919 KM Uprava za pravne i administrativne poslove 26 zaposlenih = plate 742.086 KM = prosječna plata 2.378 KM Uprava za vanjske poslove i dijasporu OSAM zaposlenih = plate 299.312 KM = prosječna plata 3.717 KM Ured za zekat JEDAN zaposlenik = godišnja plata 45.069 KM = prosječna plata 3.755 KM Ured za hadž i umru DVA zaposlena = plate 78.138 KM = prosječna plata 3.255 KM Ured za društvenu brigu TRI zaposlena = plate 104.707 KM = prosječna plata 2.908 KM Centar za obuku kadrova DVA zaposlena = plate 75.307 KM = prosječna plata 3.137,00KM Izdavački centar Islamske zajednice ima 12 zaposlenih, sa prosječnom platom od 2.738 KM. Fakultet islamskih nauka broji 48 zaposlenih, sa prosječnom platom od 3.990 KM. Prosječne mjesečne plate od dvije do tri hiljade maraka imaju 27 zaposlenih u Medresi, 34 zaposlena u Gazijinoj biblioteci i 17 zaposlenih u Gazijinom Vakufu. (...) Ono što bi kod Bošnjaka moralo biti svjetionik - postalo je leglo mraka. Ova priča je još jedan dokaz da se bošnjački narod mora pobuniti - da spasi i narodu vrati Islamsku zajednicu koja se odrodila i postala kartel profitera i kriminalaca. Prvi korak na tom cilju jeste da se obustave sve uplate – dokle god se ne depolitizira Sabor i dok se ne smijeni struktura koju predvodi tzv. reis Kavazović. Stoga upućujemo... Otvoreni poziv Bošnjacima Ukinimo sve uplate Islamskoj zajednici!!! ...dok se ne smijeni kriminalno rukovodstvo koje prodaje mezarja i vakufe ...dok finansijsko poslovanje ne postane javno ...dok se ne izbace stranački funkcioneri ...dok se ne smanji administracija i njihove ogromne plate ...dok ne dobijemo garancije za reformu Islamske zajednice. Lahko ćemo obnoviti i ojačati Islamsku zajednicu ...Ako obnovimo povjerenje naroda u poštenog reisu-l-ulemu i njegove poštene saradnike. Defter hefte 350, 14.03.2021.
Ovo su iznosi bruto, što znači od izračunatih prosjeka plata treba oduzeti poreze, mirovno, zdravstveno itd odnosno umanjiti za nekih 30 %, doći do neta i onda komentarisati visinu LD-a.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2288 times
- Been thanked: 5534 times
Ja da sam reis djaba bi radio zivio bi od allahove sadake
Fuck you a friendly note to start the day
- Matan
- Sila nečista

I ja..
ali ne mozes ti to objasniti, stadu..
- XoKli
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 234 times
- Matan
- Sila nečista

Istina..
da sam ja Boziji sluzbenik i glasnogovornik, ne bi mi trebala plata..
pomagao bi svima iz ubjedjenja..
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A palata i qrca 
Cijena sindikalne korpe za januar mjesec narasla i prešla 2000 maraka.
Cijena sindikalne korpe za januar mjesec narasla i prešla 2000 maraka.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9913 times
- Been thanked: 16715 times
A rucak i sve drugo sto za zivot trebas bi ti s neba padalo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 470 times
- Been thanked: 1431 times
Ma jašta ... od džemata kuća, auto, plaćeno što pojede i popije, svako malo de sergiju za ovo de sergiju za ono i još milja i po plate .... malo li je ...XoKli wrote: 15 Mar 2021, 00:05Što ne može? Mislim da je Papa više figurativa,ali plate u IZ zaista nisu bezobrazne. Sasvim normalne.animals wrote: 14 Mar 2021, 23:58
Pa curo, ne moze Papu porediti sa nekim Bosanskim Reisom..
joj, kako ti znas lupati..![]()
Tetak mi glavni imam bio u jednom većem mjestu, plata 1500 KM.
U manjim mjestima su i duplo manje.
Jedino taj nesrazmjer im zamjerim.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
pa jbg zelimo da im dajemo,sta te briga..niti si bosnjak niti si muslimanedo_79 wrote: 15 Mar 2021, 08:25Ma jašta ... od džemata kuća, auto, plaćeno što pojede i popije, svako malo de sergiju za ovo de sergiju za ono i još milja i po plate .... malo li je ...XoKli wrote: 15 Mar 2021, 00:05
Što ne može? Mislim da je Papa više figurativa,ali plate u IZ zaista nisu bezobrazne. Sasvim normalne.
Tetak mi glavni imam bio u jednom većem mjestu, plata 1500 KM.
U manjim mjestima su i duplo manje.
Jedino taj nesrazmjer im zamjerim.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
inace bilo bi ludilo da im ne osigurajemo kucu,recimo u nasem dzematu je imam dobio novu,MI zeljeli da napravimo mi dzematlije..a on je dosao iz skroz drugog djela BIH da radi kao imam kod nas....ta kuca je njegova dok radi,kad prestane ide u svoj kraj a kuca ostaje sljedecem imamu
Last edited by bosnjakinja on 15 Mar 2021, 08:28, edited 1 time in total.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
I kad izbiješ poreze i doprinose opet je previše .... samo što niko ne računa sergije, koverte i ostalo što ide uz to ....Chloe wrote: 15 Mar 2021, 00:40Ne da mi se gledati video, tekst sam is preskakala samo,Rum wrote: 14 Mar 2021, 23:42 Datum objavljivanja: 14. ožu 2021.
Broj zaposlenih u Rijasetu je 216. Za njihove plate i troškove planiran je iznos u visini od 7.486.937 KM. Kad se taj iznos podijeli sa brojem zaposlenih, dobije se da su u prosjeku mjesečna primanja u visini od 2.888 KM. To znači da razni direktori i šefovi imaju i preko četiri hiljade maraka, za razliku od pomoćnog osoblja i čistačica. Praktično to izgleda ovako: Kancelarija reisa Kavazovića ima 13 zaposlenih = plate 570.306 KM = prosječna plata 3.655 KM Uprava za vjerske poslove OSAM zaposlenih = plate 399.625 KM = prosječna plata 4.163 KM Uprava za obrazovanje i nauku PET zaposlenih = plate 204.545 KM = prosječna plata 3.409 KM Uprava za ekonomske poslove DEVET zaposlenih = plate 315.295 KM = prosječna plata 2.919 KM Uprava za pravne i administrativne poslove 26 zaposlenih = plate 742.086 KM = prosječna plata 2.378 KM Uprava za vanjske poslove i dijasporu OSAM zaposlenih = plate 299.312 KM = prosječna plata 3.717 KM Ured za zekat JEDAN zaposlenik = godišnja plata 45.069 KM = prosječna plata 3.755 KM Ured za hadž i umru DVA zaposlena = plate 78.138 KM = prosječna plata 3.255 KM Ured za društvenu brigu TRI zaposlena = plate 104.707 KM = prosječna plata 2.908 KM Centar za obuku kadrova DVA zaposlena = plate 75.307 KM = prosječna plata 3.137,00KM Izdavački centar Islamske zajednice ima 12 zaposlenih, sa prosječnom platom od 2.738 KM. Fakultet islamskih nauka broji 48 zaposlenih, sa prosječnom platom od 3.990 KM. Prosječne mjesečne plate od dvije do tri hiljade maraka imaju 27 zaposlenih u Medresi, 34 zaposlena u Gazijinoj biblioteci i 17 zaposlenih u Gazijinom Vakufu. (...) Ono što bi kod Bošnjaka moralo biti svjetionik - postalo je leglo mraka. Ova priča je još jedan dokaz da se bošnjački narod mora pobuniti - da spasi i narodu vrati Islamsku zajednicu koja se odrodila i postala kartel profitera i kriminalaca. Prvi korak na tom cilju jeste da se obustave sve uplate – dokle god se ne depolitizira Sabor i dok se ne smijeni struktura koju predvodi tzv. reis Kavazović. Stoga upućujemo... Otvoreni poziv Bošnjacima Ukinimo sve uplate Islamskoj zajednici!!! ...dok se ne smijeni kriminalno rukovodstvo koje prodaje mezarja i vakufe ...dok finansijsko poslovanje ne postane javno ...dok se ne izbace stranački funkcioneri ...dok se ne smanji administracija i njihove ogromne plate ...dok ne dobijemo garancije za reformu Islamske zajednice. Lahko ćemo obnoviti i ojačati Islamsku zajednicu ...Ako obnovimo povjerenje naroda u poštenog reisu-l-ulemu i njegove poštene saradnike. Defter hefte 350, 14.03.2021.
Ovo su iznosi bruto, što znači od izračunatih prosjeka plata treba oduzeti poreze, mirovno, zdravstveno itd odnosno umanjiti za nekih 30 %, doći do neta i onda komentarisati visinu LD-a.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
Ja sam ono što jesam .... samo vi njima dajite ...bosnjakinja wrote: 15 Mar 2021, 08:27pa jbg zelimo da im dajemo,sta te briga..niti si bosnjak niti si muslimanedo_79 wrote: 15 Mar 2021, 08:25
Ma jašta ... od džemata kuća, auto, plaćeno što pojede i popije, svako malo de sergiju za ovo de sergiju za ono i još milja i po plate .... malo li je ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
naravn da hocemo,eto ide ramazan opet se spremam za vitre i zekjat..crkniteedo_79 wrote: 15 Mar 2021, 08:28Ja sam ono što jesam .... samo vi njima dajite ...bosnjakinja wrote: 15 Mar 2021, 08:27
pa jbg zelimo da im dajemo,sta te briga..niti si bosnjak niti si musliman![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()