Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2723 times
Been thanked: 8505 times
Status: Online

Re: Korona virus

Post by Duminjo »

U italiji opet belaj. Nije jos ko prosle godine a nisu ni daleko.

Zadnja 24 sata, 502 mrtvih
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Post by Taare »

MunDzi wrote: 17 Mar 2021, 00:13 Kad budu 100% sigurni da se mogu izboriti i da joj ima "lijeka", tek ce se tad oni baviti Kinom u pravom smislu te rijeci.
Ma neće. I sama živiš na zapadu i vjerovatno vidiš da su zapadnjacima pare ustvari jedini bog.
Tako je barem u njemačkoj.
Nema šanse da bi nijemac pokvario poslove sa kinom vrijedne stotine milijardi.
Tako i druge zemlje.
Ovo što fudo lupeta kako će amerika zbombati kinu, nije ništa do glupost.
Kina je nuklearna, vojna i ekonomska sila.
Osim toga, ogromno tržište za strane firme.
Tako da, ništa od kažnjavanja kine.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Duminjo wrote: 17 Mar 2021, 00:49 U italiji opet belaj. Nije jos ko prosle godine a nisu ni daleko.

Tako je kod njih haman pa svake godine. Gledali smo slike uz talijanskih bolnica iz vremena prije korone tj u vaktu kada ih je pogodila jača sezona gripe.
I tad su imali kamaru mrtvih.
stara nacija. Sve ih satare :(
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Taare wrote: 17 Mar 2021, 01:08
Duminjo wrote: 17 Mar 2021, 00:49 U italiji opet belaj. Nije jos ko prosle godine a nisu ni daleko.

Tako je kod njih haman pa svake godine. Gledali smo slike uz talijanskih bolnica iz vremena prije korone tj u vaktu kada ih je pogodila jača sezona gripe.
I tad su imali kamaru mrtvih.
stara nacija. Sve ih satare :(

Prema podacima Zavod za statistiku ISTAT, ukupan broj preminulih u Italiji prošle godine bio je 746.146, što je povećanje od 100.525, ili 15,6 procenata u poređenju sa prosekom u periodu 2015-2019
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Italija je registrovala više smrtnih slučajeva 2020. godine nego bilo koje druge godine od Drugog svetskog rata.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Od početka pandemije u Italiji je potvrđeno više od 3,2 miliona inficiranih koronavirusom i 103.001 smrtni ishod među kovid pacijentima
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Duminjo wrote: 17 Mar 2021, 01:11 Italija je registrovala više smrtnih slučajeva 2020. godine nego bilo koje druge godine od Drugog svetskog rata.
Više je faktora koji su uticali na tu ogromnu smrtnost. Ima dovoljno istraživanja u vezi toga.
Inače, zdravstvo u italiji je na vrlo niskim granama u poređenju sa drugim eu državama.
Svi mi se morete obratit
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Taare wrote: 17 Mar 2021, 01:05
MunDzi wrote: 17 Mar 2021, 00:13 Kad budu 100% sigurni da se mogu izboriti i da joj ima "lijeka", tek ce se tad oni baviti Kinom u pravom smislu te rijeci.
Ma neće. I sama živiš na zapadu i vjerovatno vidiš da su zapadnjacima pare ustvari jedini bog.
Tako je barem u njemačkoj.
Nema šanse da bi nijemac pokvario poslove sa kinom vrijedne stotine milijardi.
Tako i druge zemlje.
Ovo što fudo lupeta kako će amerika zbombati kinu, nije ništa do glupost.
Kina je nuklearna, vojna i ekonomska sila.
Osim toga, ogromno tržište za strane firme.
Tako da, ništa od kažnjavanja kine.
Pa nije nikom u cilju da Kina preuzme 1. mjesto u svijetu.
Sta ono bi sa Huawei kad je u pitanju eto npr USA i UK?
Svabe ce naravno uvijek gledati da budu tu negdje u sredini sto duze mogu.
Itd
Itd

Nemamo mi pojma kakve se igre igraju iza kulisa.
Za sada.
Covid19 nije obicna gripa.
Zafrkana bolest od koje se itekako umire.

Price tipa,
mene nije zakacila i oborila jer se cuvam :cudi i zato nije ni opasna pa cu da se zalazem za dole maske i dole mjere zastite :cudi i slicne blah, blah price koje cesto mozemo naci na internetu su jednostavno zesce nebuloze.
Ljudi pisu svakakve gluposti.

Ne znam kakve su trenutne statistike, ali ovaj Covid19 definitivno izludjuje narod. Ne bih se iznenadila ako postoji porast pacijenata sa problemima mentalne prirode. Jer sve ovo pravi strasan pritisak na ljudsku psihu.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Taare wrote: 17 Mar 2021, 01:26
Duminjo wrote: 17 Mar 2021, 01:11 Italija je registrovala više smrtnih slučajeva 2020. godine nego bilo koje druge godine od Drugog svetskog rata.
Više je faktora koji su uticali na tu ogromnu smrtnost. Ima dovoljno istraživanja u vezi toga.
Inače, zdravstvo u italiji je na vrlo niskim granama u poređenju sa drugim eu državama.
Ma losa organizacija...primali sve i svakog direktno u bolnicu i smjestali covid19 pacijente po svim mogucim bolnickim krilima. U prevodu, sami medicinari rasirili koronu po citavim bolnicama u rekordnom vremenu.
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli »

Samo ću reći da je isto tako i mnogo više smrtin od korone nego što piše jer dosta ljudi preboli i umre negativan par sedmica/mjeseci poslije od srcanog udara i sl.
Imao u daljoj familiji slučaj takav,a mnogi muku muče sa post covid oporavkom, neki će imati posljedice kao npr. drug sa termina kojeg sam spominjao na "korona virus" temi.
Pogledaj broj smrti u novembruni decembru u jeku drugog vala pa pogledaj broj smrti između "valova" pa te iste mjesece iz 2020te paralelno uporedi sa mjesecima u prethodnim godinama.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

XoKli wrote: 17 Mar 2021, 01:37

Samo ću reći da je isto tako i mnogo više smrtin od korone nego što piše jer dosta ljudi preboli i umre negativan par sedmica/mjeseci poslije od srcanog udara i sl.
Imao u daljoj familiji slučaj takav,a mnogi muku muče sa post covid oporavkom, neki će imati posljedice kao npr. drug sa termina kojeg sam spominjao na "korona virus" temi.
Pogledaj broj smrti u novembruni decembru u jeku drugog vala pa pogledaj broj smrti između "valova" pa te iste mjesece iz 2020te paralelno uporedi sa mjesecima u prethodnim godinama.
O posljedicama prelezane bolesti rijetko ko prica.
Sve koje znam a koji su je prelezali, ni dan danas nisu u formi u kakvoj su prije bili.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

MunDzi wrote: 17 Mar 2021, 01:34

Ma losa organizacija...primali sve i svakog direktno u bolnicu i smjestali covid19 pacijente po svim mogucim bolnickim krilima. U prevodu, sami medicinari rasirili koronu po citavim bolnicama u rekordnom vremenu.
Tako je. Osim toga, kad pogledaš kako su doktori u italiji liječili ljude, shvatiš da su bili u strahu i zbog toga davali tj testirali razne metode i koktele.
Istraživanje koje sam čitao kaže da su te metode krive za nekih 30% smrti.
Ali šta da se radi, niko nije znao šta nas je pogodilo.
ok, znali smo da je iz porodice korona virusa, ali je mutirao pa niko nije znao kakve će posljedice ostaviti na pacijentima.
Najgore je što je prošla godina pa čak i više, a struka još uvijek uči o virusu.
Jer kako to da mi sjebe jednog rođaka koji je sad u bolnici i na kisiku, a njegov brat blizanac prođe haman bez ikakvih simptoma.
Svi mi se morete obratit
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Kako god, ovo sto hiljada bode oci i tacno se poklapa sa njihovim izvještajima od prosle godine. A bilo je priče kako muljaju sa brojevima.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

XoKli wrote: 17 Mar 2021, 01:37

Danas mi je ovaj moj rođak ispričao nešto što još uvijek ne mogu da provarim.
Kaže, sjedi u kući, uzme i izmjeri pritisak, bude 170(zaboravih sa koliko)
Onda ustane, ode na traku da trči, i pritisak spadne na 140. Doktor, mlad, sportaš koji nikad nije zapalio niti je probao alkohol.
fin momak. Nije od onih koji izmišljaju priče. A koronu je prebolovao na nogama tj nije imao ozbiljnijih simptoma.
Svi mi se morete obratit
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Taare wrote: 17 Mar 2021, 01:56
MunDzi wrote: 17 Mar 2021, 01:34

Tako je. Osim toga, kad pogledaš kako su doktori u italiji liječili ljude, shvatiš da su bili u strahu i zbog toga davali tj testirali razne metode i koktele.
Istraživanje koje sam čitao kaže da su te metode krive za nekih 30% smrti.
Ali šta da se radi, niko nije znao šta nas je pogodilo.
ok, znali smo da je iz porodice korona virusa, ali je mutirao pa niko nije znao kakve će posljedice ostaviti na pacijentima.
Najgore je što je prošla godina pa čak i više, a struka još uvijek uči o virusu.
Jer kako to da mi sjebe jednog rođaka koji je sad u bolnici i na kisiku, a njegov brat blizanac prođe haman bez ikakvih simptoma.
Zog panike su trpali svakog na respiratore i samim time ih i ubili jer su pumpali previse kisika. Covid pravi u plucima ljepljivu masu koja kod teskih slucajeva drasticno smanjuje prenos kisika iz pluca u krv.
I kad takve ljude prikopcas na respirator, prevelika kolicina kisika koja nema gdje ici sprzi pluca tj ubije pacijenta.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9906 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound »

Vrag wrote: 16 Mar 2021, 21:10 Dali mi onu pidzamu umrlo 300 ljudi u njoj
kad je obuces nemas nafake vise
😂😂😂😂😂
Jesi to u bolnici?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2829 times
Been thanked: 23341 times

Post by HAVANA »

spacebound wrote: 17 Mar 2021, 06:08
Vrag wrote: 16 Mar 2021, 21:10 Dali mi onu pidzamu umrlo 300 ljudi u njoj
kad je obuces nemas nafake vise
😂😂😂😂😂
Jesi to u bolnici?
Nije bona, sluso onaj klip sto sam stavio zizijevo iskustvo sa koronom. :ha
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ove moje dobre. Mala i izasla, prosetala. Gotovo. Zena 3 dan od nalaza nista. U kuci cisti, pere, ludi od spricanja, skini rukavice, stavi, ganja mene po kuci s onim prskalom... Valjda ce se na ovome zavrsiti, nadam se. Ja opet nista. :ha Kad bi znao da nece bit tezi oblik, tacno bi je zazvaljio sad, na spavanju. Lako je vama, ja na trosjedu spavam s dekicom, sam. :plavi
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9906 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound »

HAVANA wrote: 17 Mar 2021, 06:45
spacebound wrote: 17 Mar 2021, 06:08

Jesi to u bolnici?
Nije bona, sluso onaj klip sto sam stavio zizijevo iskustvo sa koronom. :ha
Ebse, havana, ja se prepadoh :852
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Moze li ovo biti taj neki soj ili kolicina virusa, nesta... Mala je donijela od drugarice, taj krug pozitivnih od jedno 15 ljudi svi blazi oblik? Opet vamo kod raje il je takav krug blazi il je jeben krug, svi najebali zestoko. Ja cudne baje u pm.
Post Reply

Return to “Zdravlje”