Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14248 times
Been thanked: 23737 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Fuddo »

Beni wrote: 18 Mar 2021, 15:12
Fuddo wrote: 18 Mar 2021, 15:11

Ne znam, dobro si
Bas cu ga pitat :D.
opali selfie :plavi
Pa ja, uslikat i metnit
:D.
Ako mu bude velAk recu vaki je i kod mene
Ako mu bude mal, recu, sramota sta je ovo vako, nije pravi crnac
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Jbe seka, ne vadi :D.
Svi mi se morete obratit
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Taare wrote: 18 Mar 2021, 15:55
mene zanima zasto nju svi zovu Seka?? :rol

inace pricao je jednom jedan Mladi Musliman da je ona zadrto antiislamska,citav zivot je Aliju smatrala "seljakom bosanskim" radi islama(ona je inace iz sandzaka)
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Vjeruj da ne znam. Pitaj sarajlije. Seka je njihova snaha.

Ps.
brzo ti ozdravljenje želim.
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2878 times
Been thanked: 23822 times

Post by HAVANA »

bosnjakinja wrote: 18 Mar 2021, 16:04
Taare wrote: 18 Mar 2021, 15:55

mene zanima zasto nju svi zovu Seka?? :rol

inace pricao je jednom jedan Mladi Musliman da je ona zadrto antiislamska,citav zivot je Aliju smatrala "seljakom bosanskim" radi islama(ona je inace iz sandzaka)
Zajebo se neko jednom kad je bila mala i slatka pa je od milja nazvo seka.Sebija seka.I ostade. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41214 times
Been thanked: 27893 times

Post by Rum »

Kako nezvanično saznaje FACE TV, na području Kantona Sarajevo uvest će se policijski sat od 21:00 do 05:00.

Također se izvještava da će svi ugostiteljski objekti biti zatvoreni. 

Uskoro opširnije...
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je u studiju FACE TV-a potvrdio da se u Kantonu Sarajevo već od sutra uvodi policijski sat od 21:00 do 05:00 te da će od subote svi ugostiteljski objekti biti zatvoreni
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9872 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko »

Rum wrote: 18 Mar 2021, 18:53 Kako nezvanično saznaje FACE TV, na području Kantona Sarajevo uvest će se policijski sat od 21:00 do 05:00.

Uskoro opširnije...

15 dana zatvoreno.
Ojebote, ko će izdržati. Ala će prometa biti u srpskoj Dobrinji, ovih dana
XoKli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 70 times
Been thanked: 234 times

Post by XoKli »

Krokodil Behko wrote: 18 Mar 2021, 22:06
Rum wrote: 18 Mar 2021, 18:53 Kako nezvanično saznaje FACE TV, na području Kantona Sarajevo uvest će se policijski sat od 21:00 do 05:00.

Uskoro opširnije...

15 dana zatvoreno.
Ojebote, ko će izdržati. Ala će prometa biti u srpskoj Dobrinji, ovih dana
Malo morgen... Ne treba nikakav lockdown, kafići mahom pusti. Raja se baš prepala, dosta mladih umrlo ili su prošli kroz "pakao".
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Hajd kad si eto nanijetio uvesti lockdown, ali kako onda samo kafice.
Trzni centri, kladionice, teretane otvoreno sve. U kladionici korona party
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1665 times
Been thanked: 3159 times

Post by Mutevelija »

Na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Vlada TK je donijela zakljčak kojim se zabranjuje kretanje stanovništva na području Tuzlanskog kantona u periodu od 21.00 sat do 05.00 sati narednog dana, počev od 20. do 29. marta ove godine.

:obrve
:pendrek
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 243 times
Been thanked: 156 times

Post by rocko »

Kazu San Marino daje svojim drzavljanima Sputnik.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Eto i kod nas od sutra policijski u 21:00h
Samo sabura
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Potresno svjedočenje Sedine koja je već 30 dana na KCUS-u: Šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici

Image

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić odavno je osvojila srca građana širom regiona, prije svega svojom hrabrošću koju je pokazivala kroz borbe s brojnim životnim nedaćama, a sada ponovno vodi jednu od teških bitki.

Sedina je, rođena 1991. u Sarajevu, a roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu. Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu i postala magistrica i uspješna sportašica.
Od grada skijanja postali smo grad umiranja..

-Ja se nalazim na Infektivnoj klinici već mjesec dana, izolacija, pojma nemam šta je s mojom kliničkom slikom jer sam od prve zaraze (20.12. u Thalassotherapia Opatija), kad sam imala sve simptome i katastrofa prošla.. imala poslije i negativne i pozitivne testove, antitijela nemam.. i dalje imam posljedice zaraze, slabost, infekcija, visoke temperature i liječim se. Nekad sam bolje, nekad lošije.. ali imam snage viriti na prozor jer je konstantno buka. Samo se smjenjuju hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom.. Tako cijeli dan i noć.

A s lijeve strane na recepciji neprestano zvone telefoni jer se svi raspituju za svoje, a sad je već preko 500 pacijenata na KCUS. Sestre i doktori su u trku i neprestano rade, padaju s nogu… razgovaraju o pacijentima, bore se da svakog spase.. Kad ujutro čujem da je sprat niže na intenzivnoj za noć 16 umrlo, jednostavno nevjerovatnoo.. samo pomislim kako je njihovim bližnjima koji su tu noć zvali za informacije i šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici.., ispričala je Sedina.
“Kasno je sad kajati se zbog skijanja”

Sedina je nakon ove objave naišla na ogromnu podršku da ustraje i izađe pobjednik i iz ove borbe, ali brojne osude i negativni komentari su je šokirali.

Image

Nakon sat vremena od objave, nevjerovatno je koliko poruka i komentara osude dobijam za ovu objavu, kojom želim samo prenijeti realnost koju danima gledam, ako ne vjerujete blokirajte me, skratite meni muke da vas ja blokiram i ide život dalje.. valjda jer zbog takvih koji negiraju i jeste ovako stanje u svijetu!!

I da.. Niko me nije mogao vidjeti kako skijam usred pandemije jer sam bila mjesecima u bolnici Thalassotherapia Opatija, gdje su me spasili kad sam se tek zarazila Covidom, napisala je Sedina koja iza sebe ima niz operacija zbog povreda, a nažalost, zadnjih mjesec dana Sedina se liječi i na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Kakve osude ,žena vjerovatno piše onako kako jeste .

Voljela bih neke virtualne ratnike i pametnjjakoviće da vidim u stvarnosti .

Zanimljivo bi bilo utvrditi od čega su.

:D
Ostalo je cutanje.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

greeneyes wrote: 19 Mar 2021, 18:05 Eto i kod nas od sutra policijski u 21:00h
Prepisali od nas :ljut
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Rum wrote: 19 Mar 2021, 18:07 Potresno svjedočenje Sedine koja je već 30 dana na KCUS-u: Šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici

Image

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić odavno je osvojila srca građana širom regiona, prije svega svojom hrabrošću koju je pokazivala kroz borbe s brojnim životnim nedaćama, a sada ponovno vodi jednu od teških bitki.

Sedina je, rođena 1991. u Sarajevu, a roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu. Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu i postala magistrica i uspješna sportašica.
Od grada skijanja postali smo grad umiranja..

-Ja se nalazim na Infektivnoj klinici već mjesec dana, izolacija, pojma nemam šta je s mojom kliničkom slikom jer sam od prve zaraze (20.12. u Thalassotherapia Opatija), kad sam imala sve simptome i katastrofa prošla.. imala poslije i negativne i pozitivne testove, antitijela nemam.. i dalje imam posljedice zaraze, slabost, infekcija, visoke temperature i liječim se. Nekad sam bolje, nekad lošije.. ali imam snage viriti na prozor jer je konstantno buka. Samo se smjenjuju hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom.. Tako cijeli dan i noć.

A s lijeve strane na recepciji neprestano zvone telefoni jer se svi raspituju za svoje, a sad je već preko 500 pacijenata na KCUS. Sestre i doktori su u trku i neprestano rade, padaju s nogu… razgovaraju o pacijentima, bore se da svakog spase.. Kad ujutro čujem da je sprat niže na intenzivnoj za noć 16 umrlo, jednostavno nevjerovatnoo.. samo pomislim kako je njihovim bližnjima koji su tu noć zvali za informacije i šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici.., ispričala je Sedina.
“Kasno je sad kajati se zbog skijanja”

Sedina je nakon ove objave naišla na ogromnu podršku da ustraje i izađe pobjednik i iz ove borbe, ali brojne osude i negativni komentari su je šokirali.

Image

Nakon sat vremena od objave, nevjerovatno je koliko poruka i komentara osude dobijam za ovu objavu, kojom želim samo prenijeti realnost koju danima gledam, ako ne vjerujete blokirajte me, skratite meni muke da vas ja blokiram i ide život dalje.. valjda jer zbog takvih koji negiraju i jeste ovako stanje u svijetu!!

I da.. Niko me nije mogao vidjeti kako skijam usred pandemije jer sam bila mjesecima u bolnici Thalassotherapia Opatija, gdje su me spasili kad sam se tek zarazila Covidom, napisala je Sedina koja iza sebe ima niz operacija zbog povreda, a nažalost, zadnjih mjesec dana Sedina se liječi i na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Nego koronu na stranu dobra ta riba vidi je :o
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9872 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko »

Ludilo. Tačno na cijeloj planeti, ne možete naći dobar savjet.
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9392 times
Been thanked: 10162 times

Post by Koraci_u_noci »

Ja dilbera u ZDK, uveli policijski sat i zabranili rad obdanistima, dok sve ostalo nastavlja normalno raditi. Ispadose obdanista i mala djeca jezgro korone
Pobjeci sad od svega zelim
Post Reply

Return to “Zdravlje”