AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 243 times
Been thanked: 156 times
Status: Offline

Re: AMERIKA

Post by rocko »

Fuddo wrote: 19 Mar 2021, 20:32
rocko wrote: 19 Mar 2021, 20:15

Image
Pune celije po pogranicnom pojasu djece ,drzi ih Biden ko logorase. Kakva ba Linkon taj je bio diktator , suspendovo Ustav, napal bijeda sa Sjevera da pljacka po Jugu ono ko nasa komsije "dobrovoljci" od preko Drine, dosli da oslobode Bosnu od Bosnjaka,zlata,maraka, bijele tehnike .
Samo slabo ce da pobijedi onaj sto ga trigger Dr.Seus
Cuj sve sto se trazi je da bi osoba glasala je da : bude ziva, ima osobnu iskaznicu i da je drzavljani USA. nije j... ga to tako tesko skontat.
Danas mozda dobar sutra krahira,a vec je bio ofalio dobro kad je Biden poceo da vodi ekonomiju . A znas kako se za Trumpa to govorilo jebo Dow Jones to nema nikakvog efekta na onog radnika u fabrici i onog sto sjedi kuci bez posla.
Za razliku od voljenog ti presidenta, ne odvaja roditelje od djece. To sto prikazivas su napustena djeca, sama dosla, mora ih nedje smjestiti.
I sta kazes, sirotinja sa sjevera krenila u hajduciju ko nase komsije preko Drine?
Mislim, ima smisla.
Mi komsije drzali u ropstvu, okopavali nam krompir za dzaba, i jos ih kandzijali.
Ojebote :D.
Pratis li kako ih hapse, sve jednog po jednog? :oo
Doce i Donald na red.
Nisu napustena isto djeca dolaze sama ko i za Trumpa i Obame ako su bez roditelja dosli nemozes ih ni odvojit od roditelja vec su odvojena a nije njih niko odvajo nego da utvrdi se cija su , jer tamo u Gvatemali kupis djete za puta u Ameriku ko kofer, ono ako dodjes sa maksumom dobijes azil.

Upravo u hajduciju i u 4-oj godina rata diktator se sjetio da mu fali vojske pa poso o oslobadjanu robova a do tad ni mukajet. ono nestalo imigranata iz Irske sto su ih drito sa brodova u uniformu i pusku u ruke i pravac pljackat silovat po jugu, reko bi cojek na jugu svako imo roba a rob vrijedio ko ferrari .
Koga ba hapse , ono uhapse pa izvini te , puste ili ko onaj mali grk sto je kuho kafe dobijo 7 dana zatvora,
Vidim samo sto ga nisu uhapsili samo moraj pozurit, ode kongres i senat slijedece godine Republikancima a Trump se vraca ko Predsjednik 2024.

Oni sto su upali u Kongress ispade plati novcanu kaznu a 11% ljekari , advokati, generalni direktori,44 % upper midle class.
Vraca se predsjednik.
Eric Swalwell sto je najvise pricao protiv predsjednika ispade Kineski Spijun, Cumo silovatelj jos ce u tvorza, svaki dan se sve vise otkriva o Demokratima.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

Yup yup

FBI Asks Public For Help Identifying Capitol Riot Suspects Seen Attacking Police

Ryan Lucas
Updated March 18, 20212:34 PM ET

Rioters clash with police and security forces as people try to storm the U.S. Capitol on Jan. 6. The FBI is undertaking an extensive investigation to identify and charge hundreds of individuals.
Brent Stirton/Getty Images
The FBI released a series of videos Thursday that show 10 people suspected of some of the most violent attacks on police officers during the Jan. 6 insurrection at the U.S. Capitol and asked the public for help identifying the assailants.

In the videos, individuals in the mob of Trump supporters can be seen punching officers, beating them with what appear to be batons or baseball bats, and dousing them with chemical sprays.

"These individuals are seen on video committing egregious crimes against those who have devoted their lives to protecting the American people," said Steven D'Antuono, the head of the FBI's Washington Field Office. He asked the public for any information that would help identify the suspects.

FBI
The appeal comes more than two months after the insurrectionists stormed the Capitol to try to disrupt Congress' certification of the Electoral College vote. Federal investigators have arrested and charged more than 300 so far, including at least 65 who are suspected of assaulting police.

"However, some of the most violent offenders have yet to be identified, including the 10 seen assaulting officers in the video footage we are releasing today," the FBI's Washington Field Office said in a statement.

Over the past two months, the public has played a critical role in helping identify the Capitol rioters. Court documents from many of the cases include references to family, friends, co-workers or acquaintances who have contacted the bureau with information about individuals seen on wanted posters or in videos and photos.

In one of the Jan. 6 videos the FBI posted Thursday, a rioter can be seen trying to rip the gas mask off an officer dressed in riot gear who is trying to block a door. In another, a man can be seen spraying what appears to be a chemical irritant at a line of officers. In a third, a man in a red MAGA hat swings a baseball bat at a line of officers protecting an entrance.

D'Antuono said the tips from the public so far have been a "tremendous help" in the FBI's investigation, and he appealed once again for assistance identifying the suspects in the videos.

The investigation into the Capitol riot is one of the largest in American history.

The defendants come from more than 40 states. Some of them have ties to extremist groups such as the Proud Boys or the Oath Keepers.

The breadth and scope of the investigation is stunning, and investigators are dealing with mountains of evidence.

Prosecutors have gathered more than 15,000 hours of surveillance and body camera footage; some 1,600 electronic devices; more than 210,000 tips, many of which include digital photos or videos; more than 80,000 reports and 93,000 attachments related to interviews of suspects and witnesses.

The pace of new cases has slowed since the days immediately after the attack, but more people are being charged each week and prosecutors said last week that at least 100 more people could face charges in connection with the insurrection.

On Thursday, the Justice Department announced that Julian Khater and George Tanios have been indicted; the two men are accused of assaulting Capitol Police Officer Brian Sicknick, who later died.

Tanios and Khater, who had already been charged by criminal complaint, face 10 counts in all, including conspiracy to injure an officer and assaulting a federal officer with a dangerous weapon.

According to the indictment, Khater and Tanios planned and discussed using a chemical spray against police on Jan. 6 at the Capitol, and then Khater sprayed officers, including Sicknick, guarding the west terrace of the building.

Khater and Tanios are both in federal custody.
Platis kaznu, ko kroz crveno kad prodjes, i nista nikom.
Aha
Dozvolite da se obratimo
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Fudo, kakvi su vam to sistemi da ako imaš crveno na semaforu opet smiješ skretati desno na raskršću, u nekim situacijama?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times

Post by Pasaga »

Melek wrote: 20 Mar 2021, 08:19 Fudo, kakvi su vam to sistemi da ako imaš crveno na semaforu opet smiješ skretati desno na raskršću, u nekim situacijama?
ima toga,u pojedinim zemljama....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41213 times
Been thanked: 27885 times
Status: Online

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

Melek wrote: 20 Mar 2021, 08:19 Fudo, kakvi su vam to sistemi da ako imaš crveno na semaforu opet smiješ skretati desno na raskršću, u nekim situacijama?
Smijes vazda skretati desno na crveno ako ti ne dolazi saobracaj sa lijeve strane, ili ako neko skrece lijevo sa suprotne strane...sem ako nema znak dje pise nema skretanja na crveno.
Dobar sistem.
Mozes i lijevo na crveno ako izlazis iz jednosmjerne u jednosmjernu, s tim da ti niko ne dolazi sa desne strane.
Maga :D.
Dozvolite da se obratimo
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Fuddo wrote: 20 Mar 2021, 18:06
Smijes vazda skretati desno na crveno ako ti ne dolazi saobracaj sa lijeve strane, ili ako neko skrece lijevo sa suprotne strane...sem ako nema znak dje pise nema skretanja na crveno.
Dobar sistem.
Mozes i lijevo na crveno ako izlazis iz jednosmjerne u jednosmjernu, s tim da ti niko ne dolazi sa desne strane.
Maga :D.
To je dobro. Ovdje kod nas, mislim, hamman pa smrtna kazna za prolazak kroz crveno :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

2 masovna ubistva u 7 dana u USA

Post by The 51st State »

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Re: 2 masovna ubistva u 7 dana u USA

Post by Masamune »

Dobro je pa ga bar nazivaju teroristom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9993 times
Been thanked: 16873 times

Post by spacebound »

Mene asocira na ono Veljacino, a sto nam je Marlboro prenio "bijeli muskarci na pozicijama moci" :D. Mada nit je smijesno, nit ima veze s temom, samo ovo navodjenje rase me podsjetilo.
Zna li se sta je okidac? Sta bi?
Kad stavljas vijest treba se nesto i napisat, a ne da mi sad moramo po googlu rovit :cudi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27974 times
Been thanked: 31948 times

Post by Zanki »

eno na u toplesu ga vodaju, bice ugrijalo u Colorado
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

spacebound wrote: 23 Mar 2021, 12:18 Mene asocira na ono Veljacino, a sto nam je Marlboro prenio "bijeli muskarci na pozicijama moci" :D. Mada nit je smijesno, nit ima veze s temom, samo ovo navodjenje rase me podsjetilo.
Kad stavljas vijest treba se nesto i napisat, a ne da mi sad moramo po googlu rovit :cudi
friska je vijest, praticu razvoj situacije.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

vidis da su uhapsili Fuddu
nadrogiro se
nema sta drugo bit'
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 23803 times

Post by HAVANA »

Nije nas fuddo takav. On se u kafani pobije, ko coek.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14601 times
Been thanked: 10087 times

Post by Julia-Klara »

doduse ...
izvini FUddo sto posumLJah
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

The 51st State wrote: 23 Mar 2021, 12:20
spacebound wrote: 23 Mar 2021, 12:18 Mene asocira na ono Veljacino, a sto nam je Marlboro prenio "bijeli muskarci na pozicijama moci" :D. Mada nit je smijesno, nit ima veze s temom, samo ovo navodjenje rase me podsjetilo.
Pa bije bas toliko ni friska
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

MarlboroGold wrote: 23 Mar 2021, 12:16 Dobro je pa ga bar nazivaju teroristom.
Niko ga zvanicno nije tako nazvao. Svi govore o pucnjavi. Za sada Deset mrtvih od kojih je jedan policajac
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

insomnia wrote: 23 Mar 2021, 12:30
The 51st State wrote: 23 Mar 2021, 12:20

Pa bije bas toliko ni friska
friska u smislu detalja koje ce prodati pucanstvu, doduse ova u atlanti je vec sazvakana trebo sam malo uvoda kroz nju napraviti.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20614 times

Post by Masamune »

Eto vidiš kako lijepo rezonuješ, a ja volim sve ljude koji ispravno rezonuju. Ostale manje više :kafa

A sad esej o ovome i tim pokušajima, pa ću povezati i sa feminizmom jer nema znatnih razlika i sve je po sličnom i isprobanom šablonu.

Pa prvo o modernom feminizmu kad je u pitanju Amerika. On je odavno postao samom sebi svrha. Borba je davno završena i sad se samo traže i izmišljaju razlozi da isti opstane. Moderni feminizam trenutno nije ništa drugo pokušaj jednog broja ljudi da se dokopaju moći, a u tom procesu će svim drugim ljudima, a u ovom slučaju ženama, prodavati maglu o super karijerama, životu na visokoj nozi itd. a realnost je ta da će 90% žena završiti na istom mjestu gdje je 90% muškaraca na svijetu. U istom mulju kao robovi kapitalista, a pored toga će umirati i kod kuće oko djece itd. Što bi jedan rekao zato bi se ipak trebali vratiti onom tradicionalnom marksizmu bar da se to sačuva u ovoj domeni i da se zaustavi ovo ideološko srljanje i autoviktimiziranje.

To je ono ukratko sročen problem kojeg ja imam sa feminizmom koji postoji tamo i koji je anomalija kao takav, a koji se polako preslikava i na Evropu - primjer Jelene Veljače. Nemam nikakav problem sa drugim oblicima feminizma, a feminizama ima više. Nikad nije bio samo jedan.

Sad s druge strane imamo problem rasizma u Americi. Ovo nije ni prva ni posljednja situacija gdje se koristi "white" na ovakav način. Kad bi koristio "black" u slučaju crnca svijet bi poludio. I rasizam sve više igra na sličnu kartu kao i feminizam, a to je borba i galama nekoliko njih da se dočepaju pozicija moći uz autoviktimizaciju, dok će ostale samo koristiti kao sredstvo da to dostignu. Većina neće ništa sa time dobiti osim što će jedan dio postati radikalan i praviti probleme policiji i drugim ljudima, a što je već bilo viđeno nebrojeno puta.

Da li postoji mizoginija? Naravno da postoji. Pa samo u BiH feminizam nije završio posao. Nije ni blizu završetka. Dakle govorimo o onom koji nije samo svrha sebi.
Da li postoji rasizam? Naravno da postoji i uvijek će ga biti. Treba se boriti protiv istog, ali treba biti skeptičan po pitanju metoda koje se koriste. Ono gore nije dobra metoda.

Problem je što se u Americi preskaču institucije i djeluje vaninstitucionalno na sve sfere društva i gdje se ljudi nekad po defaultu osude za jedno ili drugo ili nešto treće prije nego što slučaj uopšte završi na sudu. Izgube poslove, budu "canceled" kako se to sad moderno kaže, dobiju prijetnje, ostanu bez žene i djece i budu na marginama društva... i onda se ispostavi da je to laž ili se ne može dokazati. Presumpcija nevinosti uopšte ne postoji u ovakvom ludilu, a što je apsurd. Kriv si tek ako sud odluči da si kriv i nikako drugačije. Tačka. Aus. Ende. Sve ostalo je van svake pameti.

Politike identiteta u Americi sve više koriste staljinističke mehanizme djelujući vanistitucionalno i na korporativnom nivou i to je trenutno najveći problem Amerike pored Trumpovih radikalnih desničara. Zato i jesu bure baruta i pred građanskim ratom.

Eh eto... sorry na dugom postu :kafa
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Ipak ja religija mira u akciji
Image
Post Reply

Return to “Svijet”