TROSJED
Moderator: VIP
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Status: Offline
Re: Srbi u Sarajevu
Izvini samo cu jos ovo Veco u šifranma ,jeli ona sad dobro .Znas na koga mislim.
Last edited by Hurija on 21 Mar 2021, 11:39, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23945 times
- Been thanked: 6246 times
...nejma me, otisla!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8506 times
Malo mi je dosadilo zadnjih dana cistiti teme od tvog offa. Ima i ostalih, nije da nema al nekako mi ti najredovnija. Hajd to i nekako, off nije neki zločin pa je ovo vise kao molba.
Nego, ubuduce, obrati malo paznju kad se prica o necemu da se prica ne svodi na lično nivo. Bez prozivanja necije zene, djece, sta je ko i gdje bio u ratu.. Pogotovo ne u negativnom smislu.
Hvala na razumijevanju
- pizarro
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 6696 times
- Been thanked: 7899 times
- pizarro
- Forum [Bot]
- Hurija
- Pandora

Hvala pripaziću ali čististio si od drugih Duminjo koji imaju daleko vise verbalnih ispada i psovki od mene što nikad nećeš čuti.. Uglavnom dodje li do rasprave odgovoriću im a i ovo tvoje imaću na umu .Duminjo wrote: 21 Mar 2021, 15:12Malo mi je dosadilo zadnjih dana cistiti teme od tvog offa. Ima i ostalih, nije da nema al nekako mi ti najredovnija. Hajd to i nekako, off nije neki zločin pa je ovo vise kao molba.
Nego, ubuduce, obrati malo paznju kad se prica o necemu da se prica ne svodi na lično nivo. Bez prozivanja necije zene, djece, sta je ko i gdje bio u ratu.. Pogotovo ne u negativnom smislu.
Hvala na razumijevanju
Imam jos nesto u
vezi forumasa koji je dobio ban na sedam dana od strane tebe ali ti ću na PP-e jer se javno ne govori o radu adimistnstacije .
Zahvaljujem .
Ostalo je cutanje.
- pizarro
- Forum [Bot]
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14029 times
- Been thanked: 23279 times
- Status: Online
- pizarro
- Forum [Bot]
- Duminjo
- Urednik foruma

- pizarro
- Forum [Bot]
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
Re: TROSJED
ja...ubjedi to Vecu ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- pizarro
- Forum [Bot]
- Hurija
- Pandora

Bolja ili ne mislim da sam se držala pravila i poslala ti PP.Ziv mi bio .
Ostalo je cutanje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ovdje procitas par stranica
I veze nemas sta se desaJe
Turci, kolaci, pite, sex, zivi buckuris
A najvise Hurija pise na trosjedu, ne znam otkud joj ta zelja da bas na trosjedu pise...hurija statije?
I veze nemas sta se desaJe
Turci, kolaci, pite, sex, zivi buckuris
A najvise Hurija pise na trosjedu, ne znam otkud joj ta zelja da bas na trosjedu pise...hurija statije?
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Fuddo
- Maliciozni seronja

Eno je stegla glavu maramom
Ista jaser arafat
I sam vice aaaaa aaaaaaa
Dozvolite da se obratimo
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51509 times
- Been thanked: 9147 times
Da su bogdom oni drugih nacija sto su ostali da se bore za gradjansku drzavu brojniji pa da rahat krenemo naprijed, ha jaHurija wrote: 21 Mar 2021, 11:17
Ma znam Havana , povuci ručnu bolan . A za pisanje hmm , pisaću da se ČUJE i ZNA .ČĆemu uljepšavati neke stvari bogati . Oprosti imam obaveza .
Pozz .![]()
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18677 times
Upoznajte Muhu, novo lice bh. muzičke scene
Muha (Macha Ravel) nedavno je pjesmom "Claut" najavila novi EP, ali u razgovoru za Klix.ba ističe kako ne želi da je se zove repericom, jer još uvijek istražuje i vjeruje da može i treba uraditi još mnogo toga u muzici.
U Sarajevo je preselila iz Francuske prije dvije godine zbog studija te se tek od septembra 2020. počela baviti muzikom. Njen prvi singl i spot "Komfortzona" privukao je veliku pažnju i prikupio više od 50.000 pregleda na YouTubeu, a ranije ovog mjeseca predstavila je i "Claut" kojim najavljuje prvi EP.
"Prvi EP donosi šest traka, u pitanju su samo moji tekstovi. Za produkciju čitavog albuma pohvale idu muzičkom studiju 'Estrada' iza kojeg stoje Nikola Obućina i Amar Karahasanović. Njihov rad mi je bio vrlo inspirativan. Početnici su u produkciji kao i ja u rapu, zbog čega mi je bilo posebno lijepo raditi s njima. Kliknuli smo na poseban način, oni su zaljubljeni u muziku kao i ja i sve što rade, rade s ljubavlju i strašću", govori Muha.
Dodaje kako je u pripremi EP-a učestvovao i Toshi Domaćin (Helem Nejse), te kako je prvi EP odlučila nazvati "Identitet".
"Zašto? Zato što ako postoji jedna stvar koju ne volim, a što je pogotovo primjetno na balkanskoj sceni, to je kategorizacija umjetnika i odbijanje činjenice da oni nekad mijenjaju stilove. Mišljenja sam da su umjetnici ljudi koji se mijenjaju, pa čak i više nego ljudi koji se ne bave tim poslom. Uostalom, ukus publike se također mijenja i licemjerno je napasti umjetnika zato što se ne želi ograničiti u jednom stilu i jer ga zanimaju različite stvari", govori.
Na albumu stižu još dva spota, a svih šest pjesama koje će uskoro predstaviti javnosti su različite: "Ali sve su te trake ja, bez izuzetka. EP donosi više tema, više dubljih i površnih emocija... Opet sam sve to ja. Umjesto da pišem romane o tome kakva sam osoba, imate moje pjesme i upoznajte me kroz njih".
Osvrće se na nedavno objavljenu pjesmu "Claut", svrstavajući je u EDM/Trap. Ističe kako je ovu pjesmu napisala samo nekoliko dana nakon "Komfortzone", ali ju je odlučila predstaviti javnosti mnogo kasnije.
"'Claut' nije dobio efekat koji sam zamišljala, nije shvaćen kako treba. U spotu je predstavljena moja generacija i njihove loše navike (pušenje, droga, fotografisanje, društvene mreže...) i tekst prikazuje te poroke kroz kritiku upućenu jednoj osobi. Htjela sam koliko-toliko površnim tekstom istaknuti dublje značenje, ali da sve to ispadne apstraktno i zbuni ljude. Jer, tekst je čudan, ali je beat jako zabavan. U spotu se vidi da se u nekim kadrovima zabavljam, pa mi je loše ili svejedno. Sve to je reflekcija kontrasta koji često vidimo u ponašanju na koje upirem prstom kroz tekst. Ali isto tako znam da ljudima treba vremena da shvate, a s vremenom hoće shvatiti moj svijet i kako gledam na njega", govori.
Dodaje kako domaću scenu vrlo slabo prati, pogotovo kada je u pitanju rap, jer smatra da nema puno izbora. Ističe kako joj se ne sviđa većina trepera na Balkanu jer imaju drugačiju definiciju trepa.
"Nedavno sam otkrila Mladog Krisa iz Srbije za kojeg smatram da ima nevjerovatan potencijal, on i piše i pravi beatove. Ima malo moderniji i drugačiji pristup trapu nego većina ljudi ovdje. Nisam fan konstantnog pjevanja na iste melodije i glasne vokale, a to rade skoro svi na Balkanu. U procesu pripreme albuma slušala sam techno/tec, house/groove (Mall Grab, Folamour, Harrison DBP, FJAAK, Bostock, Black Coffee) To je muzika koja me najviše inspirisala jer nema teksta, sve postaje apstraktno, iz traka izvlačim i zaključujem ono što ja želim i to mi je najzanimljivije. Slušam i metal, jazz, soul i reggae. Možda zvuči kliše - ali nema šta ne slušam", kaže.
Muha kaže kako još uvijek ne razmišlja previše o saradnjama, mada smatra da bi mogla raditi sa hrvatskim muzičarom Z++ ili Mladim Krisom: "Moje želje za saradnjama se stalno mijenjaju, još uvijek se istražujem. Ne volim kada me nazivaju repericom, jer to nisam. Ja sam samo muzičarka koja se trenutno bavi hip hopom i piše rap, ali znam i mogu puno više od toga i sve će to doći na svoje kad za to dođe vrijeme".
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25739 times
- Been thanked: 26274 times