Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Šta znaš, ako si pozitivan, možda na bosanskim testovima piše š#lj(kvžnjf, a ne positive, pa niko nije mogo odgonetnuti 

Svi mi se morete obratit
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 22944 times
- Taare
- greatest
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma ovo je otislo u 3pm.Sarajevo je u qrcu totalnom. Za druge ne znam. Par ljudi znam da nije zarazeno. Ostalo sve ima il mu je u kuci. Moj krug ljudi, znaci pometeno. Redom sve. Ovo je nevjerovatno kako se lako siri kad se uvali. A opet nekog preskoci, po 5 u familiji svi zarazeni a jedno nije. A svi skupa. Ludilo.Definitivno sad se lakse i brze siri i teze klinicke slike.Ja vise ne znam ni sta da radim ni kako sa poslom, majkom, punicom, djecom... Nisam pametan a sve moram.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Pa rekoh neki dan.HAVANA wrote: 22 Mar 2021, 12:09 Ma ovo je otislo u 3pm.Sarajevo je u qrcu totalnom. Za druge ne znam. Par ljudi znam da nije zarazeno. Ostalo sve ima il mu je u kuci. Moj krug ljudi, znaci pometeno. Redom sve. Ovo je nevjerovatno kako se lako siri kad se uvali. A opet nekog preskoci, po 5 u familiji svi zarazeni a jedno nije. A svi skupa. Ludilo.Definitivno sad se lakse i brze siri i teze klinicke slike.Ja vise ne znam ni sta da radim ni kako sa poslom, majkom, punicom, djecom... Nisam pametan a sve moram.
Neko je iz EU dosao sa britanskom varijantom, a to je ona sto se duplo brze i duplo lakse siri.
Zato je svo SA tako brzo zarazeno.
A prosirilo se do sada sigurno i u ostale kantone.
- HAVANA
- Forumaš godine
Pa oni iz belgije sto su dolazili su sa tim sojem. Radili su to... Ma ovo se sve izmijesalo. Onaj decembar, januar, februar nam je jebo znanje. Definitivno mjere imaju smisla. Evo smijem se kladit da ce zbog ovo malo mjera sad i manje cirkulacije ljudi stagnirati ili pasti broj zarazenih. Najvise me sjebaje sto mi je umrlo par dragih poznanika a par bas dobrih drugova u dobro losem stanju. A ne mogu im pomoci, ni vidjeti ih, nista. Dopisuj se i to je to. Tuga majke mi juce mi drug kaze, umro mi otac u 5 dana, da sam ga bar za ruku mogo uhvatit, uci u bolnicu, nahranit ga, nesta, sta god. Ne vidjeh ga ni ziva ni mrtva. U 5 jebenih dana.MunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:12Pa rekoh neki dan.HAVANA wrote: 22 Mar 2021, 12:09 Ma ovo je otislo u 3pm.Sarajevo je u qrcu totalnom. Za druge ne znam. Par ljudi znam da nije zarazeno. Ostalo sve ima il mu je u kuci. Moj krug ljudi, znaci pometeno. Redom sve. Ovo je nevjerovatno kako se lako siri kad se uvali. A opet nekog preskoci, po 5 u familiji svi zarazeni a jedno nije. A svi skupa. Ludilo.Definitivno sad se lakse i brze siri i teze klinicke slike.Ja vise ne znam ni sta da radim ni kako sa poslom, majkom, punicom, djecom... Nisam pametan a sve moram.
Neko je iz EU dosao sa britanskom varijantom, a to je ona sto se duplo brze i duplo lakse siri.
- MunDzi
- Svadjalica
Na zalost, mnogi ljudi ne vjeruju u mjere opreznosti, restrikcije i vakcinisanje.HAVANA wrote: 22 Mar 2021, 12:20Pa oni iz belgije sto su dolazili su sa tim sojem. Radili su to... Ma ovo se sve izmijesalo. Onaj decembar, januar, februar nam je jebo znanje. Definitivno mjere imaju smisla. Evo smijem se kladit da ce zbog ovo malo mjera sad i manje cirkulacije ljudi stagnirati ili pasti broj zarazenih. Najvise me sjebaje sto mi je umrlo par dragih poznanika a par bas dobrih drugova u dobro losem stanju. A ne mogu im pomoci, ni vidjeti ih, nista. Dopisuj se i to je to. Tuga majke mi juce mi drug kaze, umro mi otac u 5 dana, da sam ga bar za ruku mogo uhvatit, uci u bolnicu, nahranit ga, nesta, sta god. Ne vidjeh ga ni ziva ni mrtva. U 5 jebenih dana.MunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:12
Pa rekoh neki dan.
U zadnih 7 dana, samo dobijam viber poruke ko je sve zarazen u sa. I u mojoj rodbini ima zarazenih. Jedino jedan stariji par nije, ali oni su se bukvalno svo vrijeme cuvali. Ni sa kim se nisu nalazili, ni sastajali.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2696 times
- Been thanked: 8348 times
Isto vako bilo i prosle godine. Ovi prvi otisli, raspuhali maslačak, mi kasnije ispušili

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa dje vi je ti britanski soj? Kako se dokazuje? Ako je 70 puta zarazniji zar onda ne bi trebo prevladati u ovih 3-4 mjeseca?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica
Laboratorijski se dokazuje.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:47 Pa dje vi je ti britanski soj? Kako se dokazuje? Ako je 70 puta zarazniji zar onda ne bi trebo prevladati u ovih 3-4 mjeseca?
Ah da. Ne postoji. To je samo jedan mali dio nebuloznih prica svjetskih vladara koji drze narodne mase u mraku i strahu.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Postoji naravno. I sedamdeset puta je zarazniji. Toliko je zarazan da je Havana pio svu noc s njima u kafani i nije se zarazioMunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:50Laboratorijski se dokazuje.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:47 Pa dje vi je ti britanski soj? Kako se dokazuje? Ako je 70 puta zarazniji zar onda ne bi trebo prevladati u ovih 3-4 mjeseca?
Ah da. Ne postoji. To je samo jedan mali dio nebuloznih prica svjetskih vladara koji drze narodne mase u mraku i strahu.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- HAVANA
- Forumaš godine
Radili jednom od njih u belgiji kad je dosao. A onaj sto je zaglavio bolnice i jedva ziv ostao je i dosao sa virusom. Imao je kontakt sa holandjaninom, on ga nazvao sutradan i rekao da je pozitivan. Oni uradili test, negativan i isti dan za sarajevo... Ocito prerano, za par dana je pocelo ludilo. Oni pa drugi, treci, cetvrti... Nemam ja pojma sta je nit me interesuje al sad je skroz druga prica od proslogodisnje... Vidim, gledam, osjetim...insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:47 Pa dje vi je ti britanski soj? Kako se dokazuje? Ako je 70 puta zarazniji zar onda ne bi trebo prevladati u ovih 3-4 mjeseca?
Last edited by HAVANA on 22 Mar 2021, 13:11, edited 1 time in total.
- MunDzi
- Svadjalica
Ali zato su se svi ostali zarazili.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:57Postoji naravno. I sedamdeset puta je zarazniji. Toliko je zarazan da je Havana pio svu noc s njima u kafani i nije se zarazioMunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:50
Laboratorijski se dokazuje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13896 times
- Been thanked: 22850 times
- Status: Online
Popusta li bar malo?HAVANA wrote: 22 Mar 2021, 12:09 Ma ovo je otislo u 3pm.Sarajevo je u qrcu totalnom. Za druge ne znam. Par ljudi znam da nije zarazeno. Ostalo sve ima il mu je u kuci. Moj krug ljudi, znaci pometeno. Redom sve. Ovo je nevjerovatno kako se lako siri kad se uvali. A opet nekog preskoci, po 5 u familiji svi zarazeni a jedno nije. A svi skupa. Ludilo.Definitivno sad se lakse i brze siri i teze klinicke slike.Ja vise ne znam ni sta da radim ni kako sa poslom, majkom, punicom, djecom... Nisam pametan a sve moram.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest
Pričao sam o rođaku koji je fasovo obični, vuhanski soj, i o njegovom radnom kolegi koji je dobio taj britanski. Rođak završio u bolnici, a kolega sa britanskim sojem samo triput kihnuo.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:57Postoji naravno. I sedamdeset puta je zarazniji. Toliko je zarazan da je Havana pio svu noc s njima u kafani i nije se zarazioMunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:50
Svi mi se morete obratit
- MunDzi
- Svadjalica
Britanski soj nije jaci niti je ubitacniji od ostalih, samo se siri brze i lakse.Taare wrote: 22 Mar 2021, 13:08Pričao sam o rođaku koji je fasovo obični, vuhanski soj, i o njegovom radnom kolegi koji je dobio taj britanski. Rođak završio u bolnici, a kolega sa britanskim sojem samo triput kihnuo.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:57
Postoji naravno. I sedamdeset puta je zarazniji. Toliko je zarazan da je Havana pio svu noc s njima u kafani i nije se zarazio
Comprende?
- Taare
- greatest
- MunDzi
- Svadjalica
Pa u kojem kontekstu pricate svo vrijeme?
Do sada sam samo vidjela da negirate sve sto je zvanicno receno vezano za covid19?
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma nikakvo mjerilo.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 12:57Postoji naravno. I sedamdeset puta je zarazniji. Toliko je zarazan da je Havana pio svu noc s njima u kafani i nije se zarazioMunDzi wrote: 22 Mar 2021, 12:50
Nije samo tu. Iz nekog cudnog razloga ja nisam fasovao a svi oko mene jesu. A puno puta sam bio u bas bliskom kontaktu. Pa jebo te cerka mi u kuci pozitivna, sad zena, tu sam, nisam se sklonio i negativan. Jaran mi najbolji sa svojom djecom bio dok su imali prosle godine i nista. Eno ga sad 11 dan katastrofa. Nikad temperature skinuo nije, saturacija na granici, upala pluca, do hale jutros ne moze... Nema pravila i sve je vrlo cudno i od slucaja do slucaja.
- HAVANA
- Forumaš godine
Sto se mog kruga poznanika tice ne. A ogroman je krug. Vjerujem da ce pasti ovih dana, bar malo.Fuddo wrote: 22 Mar 2021, 13:07Popusta li bar malo?HAVANA wrote: 22 Mar 2021, 12:09 Ma ovo je otislo u 3pm.Sarajevo je u qrcu totalnom. Za druge ne znam. Par ljudi znam da nije zarazeno. Ostalo sve ima il mu je u kuci. Moj krug ljudi, znaci pometeno. Redom sve. Ovo je nevjerovatno kako se lako siri kad se uvali. A opet nekog preskoci, po 5 u familiji svi zarazeni a jedno nije. A svi skupa. Ludilo.Definitivno sad se lakse i brze siri i teze klinicke slike.Ja vise ne znam ni sta da radim ni kako sa poslom, majkom, punicom, djecom... Nisam pametan a sve moram.