Jučer si ih spominjao ,zbog čega su tu u Francuskoj ?.
Vidim i u Hrvatskoj .
Moderator: VIP
Jučer si ih spominjao ,zbog čega su tu u Francuskoj ?.
Pasos je realnost. Ne samo “pasos” no dokument koji ce ti omoguciti svakodnevni ulazak u kino, restoran, autobus, na posao.Julia-Klara wrote: 22 Mar 2021, 16:17![]()
Vakcina nije obavezna, i samim tim o pasosu nema govora.
Oni koji ne zele da se vakcinisu ce morati raditi test i dokazati da nisu zarazeni, to je sve.
Poslovnom svjetu i onima koji često putuju je vec dosadilo to maltretiranje od testiranja Julia ,malo sam u toku kakve recimo muke već muče prevozničke tvrtke kod nas .Julia-Klara wrote: 22 Mar 2021, 16:17![]()
Oni koji ne zele da se vakcinisu ce morati raditi test i dokazati da nisu zarazeni, to je sve.
Vidis, Hurija, u poslovnom svijetu putovanja kao takva vise ne postoje, putuje se samo kada se BAS mora, bar u velikim korporacijama gdje mi rade poznanici i prijatelji. Na kojem principu rade prevoznici ne znam, ali njima je svakako bilo dozvoljeno putovanje bez obzira na restrikcije preslaska granica.Hurija wrote: 22 Mar 2021, 16:24Poslovnom svjetu i onima koji često putuju je vec dosadilo to maltretiranje od testiranja Julia ,malo sam u toku kakve recimo muke već muče prevozničke tvrtke kod nas .Julia-Klara wrote: 22 Mar 2021, 16:17![]()
Konkretno PRC test je mjerodavan samo 48 sati ,sračunajmo koliko su ga do sada puta izvadili ljudi koji se bave poslovima međunarodnog prevoza ,robe i putnika .
Covid pasoši su sve izvjesniji nastavi li se ovo nažalost.
Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:27 Sinoć gledala emisiju o mjerama koje su poduzimali u Kini![]()
Zavarili vrata na ulazima u zgrade. Eto tako bih ja![]()
Julia-Klara wrote: 22 Mar 2021, 16:29
@moderatori - mislim da se tema komotno moze spojiti sa "obicnom" o korona virusu, jer nije nikako drugacija
Tako je moderatoru .Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2021, 16:32Julia-Klara wrote: 22 Mar 2021, 16:29
@moderatori - mislim da se tema komotno moze spojiti sa "obicnom" o korona virusu, jer nije nikako drugacija
Možda preimenovati u "restriktivne mjere" ili "koje restriktivne mjere"
Jesil ti otvorila temu pa da govoris kakva ce biti.Hurija wrote: 22 Mar 2021, 16:38Tako je moderatoru .Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2021, 16:32
Možda preimenovati u "restriktivne mjere" ili "koje restriktivne mjere"![]()
Valjda si dovoljno dugo ovdje na forumu da si naučio pogledati ko je otvorio temu Metevelija ,
Nezadovoljni mjerama sarajevski ugostitelji najavili odjavljivanje radnikaironman wrote: 22 Mar 2021, 18:23 Da je situacija potpuno "normalna" i da nije stanje globalne pandemije i neko zabranjuje kretanje onda ok ,diktatura.
Ovako,radi se o pokusaju spasavanja ljudi ,jeste na nivou 1918 i vremena spanske gripe ali ocito je da nismo uznapredovali koliko smo mislili.
Saljemo rover na Mars a jedan virus je ucinio da se vratimo u tu 1918 i drzanje distance uz nosenje maske kao najbolj oruzje koje imamo protiv tog virusa..
Naravno stizu vakcine ali covjek bi rekao da interplanetarna vrsta koje je i hodala po Mjesecu nece tako lahko nac potucena do koljena od strane Prirode..
Ne daj boze da je ovo smrtonosnije(mada za one koji su podlegli ovo i jeste bio virus sudnjeg dana)...
Planet bi implodirao..
Tako da ...pricu o diktaturama i slicno ja ne mezim.
Radimo sve sto zanmo i ne znamo i umijemo ne bi le izvukli ..
A o pravima cemo kad budemo sigurno da je ovo stalo..
Jer ko god ima starije koji su do sad bili ugrozeni zna o cemu govorim a da je ne daj Boze najugrozenija kategorija oni najmladji onda se niko ziv ne bi javljao i gundjao o policijskom satu i pravima ....mislim da bi rositelji oruzjem ganjali prestupnike..
Pa boze mili zar se ne moze i to regulisati.Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2021, 16:30Femea wrote: 03 Apr 2020, 16:27 Sinoć gledala emisiju o mjerama koje su poduzimali u Kini![]()
Zavarili vrata na ulazima u zgrade. Eto tako bih ja![]()
Baš sam skoro piso neđe, treba ukinuti gradski saobraćaj. Na svakoj stanici, po desetero uđe i izađe, prometnije je nego po kafićima. Takođe i u tržnim centrima je prometnije, kladionice su nam tradicionalno dobro posjećene, itd..
Mutevelija wrote: 22 Mar 2021, 18:21 Kako bi ti natjerala narod da postuje mjere?
Eto mozemo i okrenuti temu na "teoriju zavjere".
Ja licno mislim da ce lockdownima profitirati farmaceutske industrije posto ce narod mentalno oboliti, pa će se kljukati raznim antidepresivima.
Da li se namjerno stvara kriza ?
Zasto kladionice od Čovića nisu zatvorene?
Zasto je policija u Banjoj Luci pokusala da spriječi protest pa odustala.
A sta ces kad to sve pada na UStavnom sudu Bosne i Hercegovine?Hurija wrote: 22 Mar 2021, 18:27Mutevelija wrote: 22 Mar 2021, 18:21 Kako bi ti natjerala narod da postuje mjere?
Eto mozemo i okrenuti temu na "teoriju zavjere".
Ja licno mislim da ce lockdownima profitirati farmaceutske industrije posto ce narod mentalno oboliti, pa će se kljukati raznim antidepresivima.
Da li se namjerno stvara kriza ?
Zasto kladionice od Čovića nisu zatvorene?
Zasto je policija u Banjoj Luci pokusala da spriječi protest pa odustala.
Prvo bih uvela jednake mjere za suzbijanje pandemije Covida na području ćitave Federacije BIH i RS-a. Uz iste bih apelovala građanima da se pridržavaju naloženih mjera u cilju suzbijanja Corona virusa i svoje zaštite .
U slučaju nepridržavanja uvela bih predviđene kaznene odredbe , odnosno apelovala bih da se iste sprovode . Zdravstvo nam je na izmaku Mutevelija ,ovo su ozbiljne stvari i svjesna sam da je zakazao politikči vrh . Naravno i on podlježe odgovornosti,![]()
Users browsing this forum: No registered users and 27 guests