Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2276 times
- Been thanked: 5471 times
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Jel se ovo on drogira 
Džaferović: Bosna i Hercegovina u vakcinaciji ne zaostaje za zemljama regiona.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /210322158

Fuck you a friendly note to start the day
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2807 times
- Been thanked: 23187 times
- Status: Online
- HAVANA
- Forumaš godine
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24693 times
- Been thanked: 27375 times
Drogira negoBeni wrote: 22 Mar 2021, 21:54 Jel se ovo on drogira

Acta non Verba
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2276 times
- Been thanked: 5471 times
Majke mi da u naslovu clanka ne pise njegovo prezime rekoh bi da je fadil u pitanjuShadow wrote: 22 Mar 2021, 22:36Drogira negoBeni wrote: 22 Mar 2021, 21:54 Jel se ovo on drogira
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /210322158Ma ušinuo se on bocom vec. Dalje ga ne zanima.
Fuck you a friendly note to start the day
- Shadow
- Svemirka
- Has thanked: 24693 times
- Been thanked: 27375 times
Ovo je haos. Igraju se s narodom. Ali su se bas zaigrali.
Acta non Verba
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Pa znas da je opcepoznato da 26-godisnjaci umiru od mozdanog udara.insomnia wrote: 22 Mar 2021, 19:59 Niz slucajnosti se nastavlja.
U Nantu preminuo 26-odisnji student medicine. Uzrok smrti krvarenje u mozgu izazvano krvnim ugruskom. Ono sto ga povezuje sa ostalim mrtvim i obogaljenim medicinarima sirom svijeta je da je prije deset dana primio AZ vakcinu
Last edited by Lavlje_srce on 23 Mar 2021, 00:34, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7860 times
- Been thanked: 18582 times
Pacijenti su po hodnicima, umiru nam po rukama
LIJEČNICI i zdravstveni djelatnici Hitnog odjela Urgentnog covid centra (UKC) Republike Srpske, javlja N1, nalaze se u izuzetno teškom stanju.
Na izmaku su snaga, kreveta gotovo da više i nema, broj pacijenata se udvostručio, a rad ambulanti je prekinut. U izvanrednom obraćanju javnosti su zamolili sve građane da imaju strpljenja.
"Ako se nešto brzo ne dogodi, nećemo imati prostora i kapaciteta da zbrinemo pacijente"
"Broj hitnih pacijenata za 100 posto se povećao. Sada imamo preko 500 pacijenata. Broj zdravstvenih radnika nije se povećao niti će se povećati za 100 posto. Dostigli smo svoje limite. Ako se nešto brzo ne dogodi – doći ćemo u situaciju da nećemo imati prostora, kapaciteta da zbrinemo covid i ne-covid pacijente", kazala je doktorica Slavica Zeljković iz Urgentnog covid centra UKC RS.
“Od danas je prekinut rad ambulanti. Svi pacijenti koji imaju potrebu za kontrolom, imaju redovne preglede ne mogu doći do liječnika. Situacija je ozbiljna. Mjere su tu sa svrhom da sve ovo zaustavimo", kazala je Zeljković.
Dodala je kako je bilo i zaraženih zdravstvenih djelatnika. No, oni su počeli s cijepljenjem i određeni broj zdravstvenih djelatnika je već primio drugu dozu cjepiva.
"Od danas su kriteriji za prijem još oštriji, rekla je Zeljković pa dodala: "Molim ugostitelje da imaju strpljenja, svaki pojedinac mora dati svoj doprinos".
"Pacijente smještamo po hodniku, ljudi nam umiru na rukama"
Nataša Mijatović, medicinska sestra iz covid odjela UKC RS rekla je da od jutros nema nijednog slobodnog mjesta.
“Pacijente smještamo po hodniku centra. Ljudi nam umiru na rukama. Mi smo se odrekli života, radimo bez slobodnih dana, bolovanja. U teškoj smo sitauciji. Građane i pacijente molimo da budu strpljivi”, kazala je.
LIJEČNICI i zdravstveni djelatnici Hitnog odjela Urgentnog covid centra (UKC) Republike Srpske, javlja N1, nalaze se u izuzetno teškom stanju.
Na izmaku su snaga, kreveta gotovo da više i nema, broj pacijenata se udvostručio, a rad ambulanti je prekinut. U izvanrednom obraćanju javnosti su zamolili sve građane da imaju strpljenja.
"Ako se nešto brzo ne dogodi, nećemo imati prostora i kapaciteta da zbrinemo pacijente"
"Broj hitnih pacijenata za 100 posto se povećao. Sada imamo preko 500 pacijenata. Broj zdravstvenih radnika nije se povećao niti će se povećati za 100 posto. Dostigli smo svoje limite. Ako se nešto brzo ne dogodi – doći ćemo u situaciju da nećemo imati prostora, kapaciteta da zbrinemo covid i ne-covid pacijente", kazala je doktorica Slavica Zeljković iz Urgentnog covid centra UKC RS.
“Od danas je prekinut rad ambulanti. Svi pacijenti koji imaju potrebu za kontrolom, imaju redovne preglede ne mogu doći do liječnika. Situacija je ozbiljna. Mjere su tu sa svrhom da sve ovo zaustavimo", kazala je Zeljković.
Dodala je kako je bilo i zaraženih zdravstvenih djelatnika. No, oni su počeli s cijepljenjem i određeni broj zdravstvenih djelatnika je već primio drugu dozu cjepiva.
"Od danas su kriteriji za prijem još oštriji, rekla je Zeljković pa dodala: "Molim ugostitelje da imaju strpljenja, svaki pojedinac mora dati svoj doprinos".
"Pacijente smještamo po hodniku, ljudi nam umiru na rukama"
Nataša Mijatović, medicinska sestra iz covid odjela UKC RS rekla je da od jutros nema nijednog slobodnog mjesta.
“Pacijente smještamo po hodniku centra. Ljudi nam umiru na rukama. Mi smo se odrekli života, radimo bez slobodnih dana, bolovanja. U teškoj smo sitauciji. Građane i pacijente molimo da budu strpljivi”, kazala je.
- Maja
- Administrator
Trebala sam ovo na temu o koroni al haj nema veze.
Sve dok se samo daju izjave za medije, ljudi nece shvatiti ozbiljnost situacije. Ispod svake vijesti puno komentara tipa da lazu, da su ljudi samo prehladjeni, da je sve izmisljeno itd.
Treba fino uci u bolnice s kamerama, snimiti stanje pa prikazati na TV jer ljudi ne vjeruju sto ne vide ocima. Hebo privatnost pacijenata i politiku bolnice.
Sve dok se samo daju izjave za medije, ljudi nece shvatiti ozbiljnost situacije. Ispod svake vijesti puno komentara tipa da lazu, da su ljudi samo prehladjeni, da je sve izmisljeno itd.
Treba fino uci u bolnice s kamerama, snimiti stanje pa prikazati na TV jer ljudi ne vjeruju sto ne vide ocima. Hebo privatnost pacijenata i politiku bolnice.
Pa ima valjda neki snimak/prilog koji je radila navodno Duška Jurišić. Više puta sam ugledala naslov o prilogu s pacijentom koji se žali da mu nije bilo gore ni u ratu. Upali su mi u oči komentari osude i užasavanja zašto snimaju te ljude. Meni se lično to ne gleda jer mi je dovoljno realno i jasno bez snimka.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ovo-640789
Last edited by Doris on 23 Mar 2021, 00:45, edited 1 time in total.
- Lavlje_srce
- Alienka
Bila si na licu mjesta?Maja wrote: 23 Mar 2021, 00:22 Trebala sam ovo na temu o koroni al haj nema veze.
Mi smo to vec prezivjeli (a neki i gledali), pa se kasnije ispostavilo da neke od tih vijesti nisu bile istina.
Uz to i postoji lijek za ovo infekciju, samo je previse jeftin.
Jasno je da si ove postove koji ne pripadaju ovoj temi, postavila direktno nakon mog eksplicitnog upisa jer ti valjda licno ne odgovara. Meni opet nije bitno da li ga je neko procitao ili ce ga procitati, to su vise neka licna razmisljanja pa sam ga izbrisala.
Ne znam samo cemu sirenje panike, jer i od posljedica komplikacija 'obicne' gripe je svake godine umirao odredjen procenat ljudi (nazalost), samo sto to niko nije znao jer nije bilo dramaticnih novinarskih upisa na ovu temu.
Mali je problem takodjer sto polako cure vijesti da i neki od vakcinisanih oboljevaju od pneumonije i zavrsavaju u bolnici.
Memento Mori
- Maja
- Administrator
Nisam znala za ovaj video. A opet, prekratak je i samo je jedan bolesnik snimljen. Treba tu vise toga prikazati, i pacijenata i razgovora sa sestrama i doktorima, vise sestrama jer je njima teze.Doris wrote: 23 Mar 2021, 00:36 Pa ima valjda neki snimak/prilog koji je radila navodno Duška Jurišić. Više puta sam ugledala naslov o prilogu s pacijentom koji se žali da mu nije bilo gore ni u ratu. Upali su mi u oči komentari osude i užasavanja zašto snimaju te ljude. Meni se lično to ne gleda jer mi je dovoljno realno i jasno bez snimka.
Nadam se da je na kraju jadnik ozdravio.
Ne znam koliko bi to išta pomoglo. Ljudi su na ovom prostoru generalno istrošeni, izluđeni i teško se ikome može više išta dočaravati. Ko ima pun frižider i ne brine za egzistenciju može priuštiti da sagledava stvari mirnije, da se skloni i čeka. Ostali su ili izluđeni svim kontradiktornostima kojima se izlažu, glupi ili primorani da budu izloženi zarazi. Puno ljudi ovih dana ide samoinicijativno u Beograd da primi vakcinu, kažu ništa te niko ne pita samo tražili pasoš na uvid i da platiš koliko već košta vakcina za strane državljane.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ma zajebana je situacija, krajnje zajebana.Lavlje_srce wrote: 23 Mar 2021, 00:43Bila si na licu mjesta?Maja wrote: 23 Mar 2021, 00:22 Trebala sam ovo na temu o koroni al haj nema veze.
Mi smo to vec prezivjeli (a neki i gledali), pa se kasnije ispostavilo da neke od tih vijesti nisu bile istina.
Jasno je da si ove postove koji ne pripadaju ovoj temi, postavila direktno nakon mog eksplicitnog upisa jer ti valjda licno ne odgovara. Meni opet nije bitno da li ga je neko procitao ili ce ga procitati, to su vise neka licna razmisljanja pa sam ga izbrisala.
Ne znam samo cemu sirenje panike, jer i od posljedica komplikacija 'obicne' gripe je svake godine umirao odredjen procenat ljudi (nazalost), samo sto to niko nije znao jer nije bilo dramaticnih novinarskih upisa na ovu temu.
Mali je problem takodjer sto polako cure vijesti da i neki od vakcinisanih oboljevaju od pneumonije i zavrsavaju u bolnici.
da sam ja vlast, aktuelni vlastodršci bi završili na robiji, plus seka izetbegović i drugi načelnici.
Poražavajuće je to što je jedan kcus pred kolapsom zbog nekih 500 pacijenata(i ovaj broj treba uzeti sa rezervom), a da smo kako treba, ne bismo bili pred kolapsom taman da imamo 5000 bolesnika na bolničkom liječenju.
Ali, tako je kako je. Imamo ovu situaciju i nismo u mogućnosti da je promijenimo.
Što se tiče korone, jedino što znamo jeste to da ništa ne znamo.
I onda, kad uzmemo u obzir sve te činjenice poput katastrofalne ekonomske situacije, ogromnog zagađenja zraka, nikakvih uslova u bolnicama, postavlja se pitanje šta uraditi.
Da imamo uređenu državu i jaku zdravstvenu zaštitu, korona nikada ne bi izbila na naslovnu stranu.
Sama znaš na kojoj sam strani i da sam daleko od paničara.
Čak gledam da sakrijem od raje ono što saznam iz bolnica, sve u cilju neširenja panike.
kao što rekoh, mnogo toga je pridonijelo tome da zbog par stotina zaraženih pacijenata stojimo pred kolapsom zdravstva. Sve ljudski faktor.
Duminjo je postavio odlično pitanje koje ću rado ponoviti. Šta je alternativa vakcinama?
Nemamo mogućnost da zaštitimo ugrožene kategorije.
Nemamo mogućnost da damo narodu pare pa da idemo u ozbiljan lockdown na neke tri sedmice.
Nemamo mogućnost da u najkraćem mogućem roku preuredimo bolnice i pružimo adekvatnu njegu.
Nemamo mogućnost da smanjimo zagađenje koje je, ako je vjerovati studijama, uzročnik ogromnog broja smrtnih slučajeva. O tome sam pisao na onoj drugoj temi.
Majku mu, ako je kineska vakcina toliko sigurna, neka naši političari idu direktno preko kineskih vladajućih struktura i u roku odmah dobave milion doza.
Mi za sedam dana možemo vakcinisati ugrožene kategorije.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9859 times
- Been thanked: 16627 times
Nece ni tad vjerovat. Ni da im najmiliji od korone umre nece vjerovati. Bit ce da svi lazu i da je umro od neceg drugog.Maja wrote: 23 Mar 2021, 00:22 Trebala sam ovo na temu o koroni al haj nema veze.
A drustvene mreze nam pokazu koliko je takvih bezmozgica.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine
Odaj nam tajnu tog lijeka? U zivotu mom i ovih 50 godina mi se nije desilo da bez ispaljenog metka(taj period ne racunam) vise ljudi iz mog okruzenja u tako kratkom periodu umre ili zavrsi u bolnici ili kuci tesko bolestan. Nikakvi starci i nemocni. Jok. Bum, tras u par dana il ode il najeba al prezivi. Kakva gripa, sta gripa, ne znam u zivotu svom nikog da je umro od gripe. Na lice mjesta ne mozes uci i da ti najmiliji umire. Logicno za ovu vrstu bolesti. A bili smo blizu. Dok nosis tocilizumab da ti havera skinu s lopate nadira kopcaju na respirator a brat je na kiseoniku, zove te drugi jaran da pokusas doznati kakvi su parametri starom i treba li sta, zano vec lezi mrtav u mrtvacnici, adi je umro a par dana iza i maki izgubi bitku. Tetka od onog prvog izlazi da uzme lijek, jedna vrlo blesava i nasmijana osoba, vjeciti zajebant, radi na intezivnoj... Isto avet. Samo vice cuvajte se. I onda dodjem kuci i dijete mi kaze imam temperaturu, azra ima isto... Kontas gdje si bio juce i ovih dana, ti, zena, majka, punica, zove jedan, drugi, treci, pozitivni... I onda upalis facebook istom onaj vice prscu nas, onaj vice joj miseva gripe se prepali, oni kolo plesu grob te jebo, onaj vice sisa treba radit, nije radnik umro od korone,negativan bio, decko pluca iskasljo. Istom poslije 2 dana kad se otac oglasio, isti taj vice budite odgovorni, zatvaramo... Treba sve otvorit, ne trebaju vakcine, lazu doktori... A al tawil, sanasa rade promete ko nekad ikea... Kolona ispred doma zdravlja ko nekad pred skenderijom. Ma nista to, gripa, treba sve otvorit. Samo dede i nane umiru.Nemas ti sta od panike ali trebaju svi da znaju i da paze koliko mogu i ne pisu gluposti. Usporavaju sve ovo skupa. Psihicki ljudi pucaju. Meni je prvom pun qrac svega, zarazi me j... mater. Lakse u ratu bilo, bar imam pucat na koga. Vako isto lud, Nista ne mogu a jebe me. Sjedit u kuci ne mogu taman sutra umro a ne znam ni kucu, ni sta cu, ni zasto... Jedino od koga se mozes necemu nadati je nauka i doktori a navalilo na njih ko da su zlocinci jbt. Ljudi koji veze nemaju ni sa naukom ni sa medicinom objasnjavaju sta je i kako, sta treba i ne treba. Nidje veze.Sve u svemu popusili smo ga. I jos cemo. I fizicki, psihicki a finansijski svakako. Mozda ti iz nekog straha, nemoci imas te neke stavove ali moras shvatiti da ovo nije zajebancija i da nije gripa. Cuj gripa. Jedino se mozemo uzdati u nauku i doktore. Druge nema. I strpiti se, kako ko zna i umije.Polako, sve prodje, proce i ovo. Zao mi ovih sto nece to docekati. A mogli su bar neki. Da smo pametnije reagovali.Lavlje_srce wrote: 23 Mar 2021, 00:43Bila si na licu mjesta?Maja wrote: 23 Mar 2021, 00:22 Trebala sam ovo na temu o koroni al haj nema veze.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Lavlje_srce
- Alienka
Alternativa je cuvanje zdravog razuma i vracanje medicine i lijecenja u ruke ljekara. Neki od tih ljekara se polako ali sigurno samoorganizuju po svijetu, valjda zato sto su bezmozgovici. Vidio si proteste, usprkos tome sto MSM i dalje sire paniku i histeriju. Neke od zemalja koje su imale najveci broj ljudi na ulicama, ujedno su imale i najveci broj infekcija od prosle godine. Protesti ukljucuju Izrael, samo sto treba dobro potraziti da to vidis zbog cenzure. Sta ces, izasli bezmozgovici da se masovno samoubiju.Taare wrote: 23 Mar 2021, 02:22Duminjo je postavio odlično pitanje koje ću rado ponoviti. Šta je alternativa vakcinama?
Nemamo mogućnost da zaštitimo ugrožene kategorije.
Nemamo mogućnost da damo narodu pare pa da idemo u ozbiljan lockdown na neke tri sedmice.
Nemamo mogućnost da u najkraćem mogućem roku preuredimo bolnice i pružimo adekvatnu njegu.
Nemamo mogućnost da smanjimo zagađenje koje je, ako je vjerovati studijama, uzročnik ogromnog broja smrtnih slučajeva. O tome sam pisao na onoj drugoj temi.

Memento Mori
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2710 times
- Been thanked: 8418 times
Alternativa je cuvanje zdravog razuma a ako se ovako nastavi jos godinu dana, nije da nece biti para za penzija, necemo imati para ni za nastavnike i ucitelje.
Cuj polako se doktori organizuju. Kakvi su to filmovi? Njih 4-5 se polako organizuju i spasavaju svijet?
Stvarno.. Odoh se abdestit da sta ne osujem
Cuj polako se doktori organizuju. Kakvi su to filmovi? Njih 4-5 se polako organizuju i spasavaju svijet?
Stvarno.. Odoh se abdestit da sta ne osujem