Silovanja
Moderator: Krokodil Behko
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3808 times
- Been thanked: 6996 times
- Status: Offline
Re: Silovanja
Kad za deset godina bude urednik foruma, jao nam se svima.. 
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4298 times
- Been thanked: 2112 times
Cin silovanja kad se desi, zrtva prvo krivi sebe. Onda prodju godine da skontaju da to nije bila njihova greska. Eto odakle dolaze ove kasne reakcije.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4182 times
- Been thanked: 3861 times
Re: NIKO NE ŽELI BITI SILOVAN Kako smo kao društvo podbacili: Osuda žrtve i neprocesuiranje zlostavljača dovode do šutn
Priznajem, za sada izgleda kao pretjerivanje ali isti je šablon kao kod američkog Me Too pokreta i tačno se primjeti da je ista procedura.MunDzi wrote: 27 Jan 2021, 18:20Pretjerujes.Naseef Mushroom wrote: 27 Jan 2021, 10:12
Da, moj problem je uništavanje reputacija nedužnih ljudi.
Mogu kasnije podići optužbu za klevete i laži, mogu i dobiti na sudu ali svi znamo jednom kad te optuže za silovanje ti si obilježen u društvu za sva vremena.
Ironično mi je i dvolično kako se ovdje piše o Balkancima vezano za žrtve silovanja, kako svi znaju Balkance u detalj kako se odnose prema žrtvama, mentalitet, pokazivanje prstom i ogovaranje a ovdje se pravimo naivni da ne poznajemo mentalitet kako se ponašaju prema muškarcima gdje je dovoljno da neko vikne "silovanje!" i on i familija su mu obilježene za jedno veoma dugo vrijeme"/
Žene se distanciraju u društvu od njega, prijateljima nije više ugodno da je blizu njihovih žena, roditelji djeci ne daju djeci da idu prijateljicama koje imaju takvog oca.
Sa jedne strane borimo se da je lakše nekim osobama funkcionisati u društvu a sa druge strane spremni smo neke baciti tom društvu da ih žive pojedu.
Eto ispade na Balkanu idu horde zena i nepravedno osudjuju nekoga za silovanje.
Nije tako ni na zapadu.
Transparentnost mora da postoji.
Pravda mora da postoji, kako za dokazane silovatelje tako i za dokazane lazove koji krivo optuzuju.
PS. Otkud moj post na ovoj teme, a bio je na drugoj.
Jah, neko pokusava biti mnogo pametan......nema sta pametnije raditi.
I u Americi je krenulo sa ozbiljnijim slučajevima u Americi sa Weinsteinom kao na Balkanu sa Mikom ali je kasnije izmakelo kontroli.
Evo već se sada primjeti na ovoj diskusiji.
Na pitanje zasto punoljetna osoba i dalje ide silovatelju potežu se argumenti sa malim curicama koje siluju očevi.
Daju se arogantne izjave "Svakoj ženi koja kaže da je silovana ćemo povjerovati a nevino optuženi muškarci? Pa šta, narod voli da trača pa neka tračaju" i "Trebamo vas mi žene prvo stići sa silovanjem da bi muške žrtve uzeli za ozbiljno"
Postavljaju se one gluposti o onoj ženi koja izgleda gdje god se pojavi nju siluju i tako svake godine od djetinjstva i sada trebamo kolektivno plakati za tom glupošću. I kada neko upita može li ta osoba jednom izaći iz kuće da je ne siluju onda ide kako miemano empatije prema žrtvama.
Sada izgleda kao pretjerivanje ali ćeš vidjeti koliko sam u pravu za 3-6 mjeseci.
Last edited by Naseef Mushroom on 28 Jan 2021, 00:01, edited 1 time in total.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8012 times
- Been thanked: 18960 times
Danijela Štajnfeld u intervjuu opisala silovanje, kako se osjećala poslije i zašto je ćutala
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8012 times
- Been thanked: 18960 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9828 times
- Been thanked: 11569 times
Branislav Lečić silovao mladu glumicu

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje - rekla je, između ostalog, u svojoj ispovijesti Danijela Štajnfeld za "Insajder".
"To se desilo 7. maja 2012. godine, bili smo zajedno u predstavi Dnevna zapovest u Beogradskom dramskom, mi smo radili aktivno zajedno... Išli na gostovanja, družili se. I u jednom momentu on je predložio da se vidimo, htela sam da mi da neki potpis, to je bila jedna potpuna nebuloza, naravno, mi smo se viđali često, nije bilo prvi put da sednem sa njim u kola...
Tako da nije bilo ništa neuobičajeno, s tim da je on mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negde gde ja nisam znala gde sam, gde ja nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negde na obroncima Beograda, ja ne znam gde je to bilo, usred noći... I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok god sam mogla.
To je bilo jako veliko mučenje, psihološko, emotivno, fizičko i seksualno. U jednom momentu nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, nisam mogla da podignem ruke. Ridala sam strašno... Onda me je vratio kući i posle četiri dana smo igrali predstavu", kazala je glumica i redateljica.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14571 times
- Been thanked: 10058 times
Re: Branislav Lečić silovao mladu glumicu
KOliko je ovakvih slucajeva o kojima se cuti.
Zgrazamo se na desavanja i silovanja u Indiji, a ni kod nas nije bolje.
"Sramota pricati, sta ce reci mahala, svijet, suti i zaboravi.
Nije to onako kako ti izgleda, pogresno si razumjela. A i ko te tjerao da sjedes s njim u auto, i sto si tako obucena, nasminkana."

Zgrazamo se na desavanja i silovanja u Indiji, a ni kod nas nije bolje.
"Sramota pricati, sta ce reci mahala, svijet, suti i zaboravi.
Nije to onako kako ti izgleda, pogresno si razumjela. A i ko te tjerao da sjedes s njim u auto, i sto si tako obucena, nasminkana."
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- insomnia
- Rđav kurac

Joj Lecica pateticara. Joj poruka onoj voditeljici 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Hurija
- Pandora

Ne znam kako dokazati silovanje ,nakon gotovo deset godina .Žao mi je žene ali je bas zakasnila i teško je isto dokazivo.
Ostalo je cutanje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Hurija wrote: 23 Mar 2021, 10:21 Ne znam kako dokazati silovanje ,nakon gotovo deset godina .Žao mi je žene ali je bas zakasnila i teško je isto dokazivo.
Pa sad, živimo u takvim vremenima, da je dovoljnas izjava žene o silovanju, ili bar seksualnom uznemiravanju
- Hurija
- Pandora

Krokodil Behko wrote: 23 Mar 2021, 10:34Hurija wrote: 23 Mar 2021, 10:21 Ne znam kako dokazati silovanje ,nakon gotovo deset godina .Žao mi je žene ali je bas zakasnila i teško je isto dokazivo.
Pa sad, živimo u takvim vremenima, da je dovoljnas izjava žene o silovanju, ili bar seksualnom uznemiravanju
Nije bas tako ,suprotna strana će to negirati ,naravno sada slijedi loša medijska publikacija i punjenje rubrika žute štampe .Negdje sam ovdje djelom pojasnila koji se sve dokazi prikupljaju sa kojima se dokazuje radnja nasilja i silovanja i šta se sve izuzima za potrebna vještačenja uz obavezne ljekararske specijalističke preglede žrtve i osumnjičenog lica .
Ostalo je cutanje.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Tacno, bice tesko, vjerovatno i nemoguce.
Ali je bitno da se kaze, da ljudi skontaju ( i muskarci i zene) da NE znaci NE.
Ne pretvara se zena kada kaze ne, kada place i moli te da je ne diras, to je silovanje.
Ne pretvara se zena da joj je neugodno i da mrzi necije poglede, insinuacije, da to jeste seksualno uznemiravanje. Ako kazem NEMOJ onda ne zelim da tako pricas sa mnom.
Ali je bitno da se kaze, da ljudi skontaju ( i muskarci i zene) da NE znaci NE.
Ne pretvara se zena kada kaze ne, kada place i moli te da je ne diras, to je silovanje.
Ne pretvara se zena da joj je neugodno i da mrzi necije poglede, insinuacije, da to jeste seksualno uznemiravanje. Ako kazem NEMOJ onda ne zelim da tako pricas sa mnom.
- insomnia
- Rđav kurac

Mene hladan znoj oblije pri pomisli da tebe puste da prodjes kraj suda a kamoli da imas kakve veze sa istim
Vece povjerenje imam u serijatski sud u Idlibu kojeg vode moler iz Svicarske i svedski vulkanizer nego u taj sud dje ti imas pristup
Vece povjerenje imam u serijatski sud u Idlibu kojeg vode moler iz Svicarske i svedski vulkanizer nego u taj sud dje ti imas pristup
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
nemoj tako, to je losa medijska publikacija, joj tebe insomnijo 
- Hurija
- Pandora

Sudi im ti po Šerijatu ili Vehabijskim zakonima Insomniainsomnia wrote: 23 Mar 2021, 10:46 Mene hladan znoj oblije pri pomisli da tebe puste da prodjes kraj suda a kamoli da imas kakve veze sa istim
Rad pravosudnih institucija počiva na zakonitosti i i prikupljanju vjerodostojnih dokaza .Nije samo dovoljno navodno priznanje krivice kao sto se nekada isto radilo na način da se primjenjuje sila i tortura .
Osim toga imamo i Forenziku ,vjerovatno mislis da se šta moze prikupiti nakon 10 godina .Prosvjetli nas daj nam smjernice .
Pardon daj ih tamo u Srbiju .
Jako teško.
Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa na osnovu cega hapse ljude onda? Na osnovu rekla kazala? I sta smo mi rekli?