Lavlje_srce wrote: 23 Mar 2021, 08:45
Alternativa je cuvanje zdravog razuma i vracanje medicine i lijecenja u ruke ljekara. Neki od tih ljekara se polako ali sigurno samoorganizuju po svijetu, valjda zato sto su bezmozgovici. Vidio si proteste, usprkos tome sto MSM i dalje sire paniku i histeriju. Neke od zemalja koje su imale najveci broj ljudi na ulicama, ujedno su imale i najveci broj infekcija od prosle godine. Protesti ukljucuju Izrael, samo sto treba dobro potraziti da to vidis zbog cenzure. Sta ces, izasli bezmozgovici da se masovno samoubiju.

Ili je u pitanju nesto drugo? Pa nista, cekacemo mi bezmozgovici, a cekajte i vi. Kazu da ovu infekciju prezivi 99,26%. Vidjecemo koliki procenat ce prezivjeti glad, kancer, infarkte, krizu mentalnog zdravlja, a kakve rezultate ce dugorocno dati ekperimentalna vakcina.
Koji doktori? Gdje? Lako je doktoru sa zapada ili iz kine koja za par dana napravi novu bolnicu.
Ja govorim isključivo za bosnu. Bosna je zemlja u kojoj su politika i nestručni kadrovi usrali sve što se moglo usrati.
Meni je itekako poznato da će većina zaraženih proći bez problema, a da će samo mali procenat završiti tragično. Ali, opet, govorimo o bosni. Bosna je zemlja u kojoj zdravstvo stoji pred kolapsom jer imaju par stotina pacijenata.
Moja tetka je oboljela od korone. Malo teža klinička slika. Ženi je 59 godina. Bila desetak dana na bolovanju, otežano disanje, ne može uz stepenice i to.
I onda je morala na posao jer nemaju doktora. iako ne može da se popne na prvi sprat u kući, u četvrtak je morala u salu da operiše pacijenta.
Rođak kardiolog po dužnosti ide na kovid odjeljenje jer nema doktora pa se smjenjuju. Drugi rođak, doktor opće prakse, redovno visi kod oboljelih.
Nema pomisliti na godišnji. Treći rođak, također doktor, završio u bolnici na kisiku.
Nije to zato što je covid-19 opasan kao španska gripa, nego zato što nam je država u rasulu.
Za razliku od dine konakovića koji ne može ući na kcus jer na istom vlada seka i., ja mogu na bilo koje odjeljenje našeg ukc-a.
Dođi sa mnom pa da snimimo reportažu za medije.
Nećemo snimati isključivo kovid odjeljenje, nego i ostatak bolnice, pa da se vidi katastrofalno stanje i oprema iz titinog vakta.
Onda pojasni mojim rođacima koji rade dežuru i po' u komadu kako bi se to trebali ponašati.
Isto tako, pojasni forumašici Zizi505 i njenim ukućanima.
Svi bolesni od korone. Svi sa težom kliničkom slikom - al, eto, nedovoljno teškom da ih sebija primi na kisik, nego im hitna interveniše kod kuće.
I ja sam mišljenja da ne treba vakcinisati redom, pogotovo ne tim neprovjerenim vakcinama.
Ali, ako kažu da neke od vakcina nemaju neželjene posljedice, recimo ova kineska i ona ruska, onda sam za to da se vakcinišu ugrožene kategorije, plus oni koji žele.
I onda otvori sve živo i spašavaj ekonomiju. barem ćeš znati da ugrožene kategorije neće razviti težu kliničku sliku. Što se tiče mladih, ogromna većina preboluje koronu sa blagim ili nikakvim simptomima.
Na taj način stičeš tzv. imunitet krda i onda te boli briga za koronom. Ljudi se vrate u normalu i dišu punim plućima.