Kako se uzme.
Ovi koji predeveraju plate preko 100 KM samo neke tablete za podizanje imuniteta.
Moderator: Krokodil Behko

Kako se uzme.

Zdravstvo je unisteno prije nekoliko godina, kad je Iron Lady zasjela i otjerala neposlusnike. Sada su posljedice samo naglo uocljive. Zao mi je tvojih rodjaka, to su najbolji ljudi u drustvu koji cuvaju integritet struke. Mozda se jednom oformi svjetska Armija medicinskih radnika s integritetom, nadam se da se to uskoro desi.Taare wrote: 23 Mar 2021, 11:15Koji doktori? Gdje? Lako je doktoru sa zapada ili iz kine koja za par dana napravi novu bolnicu.
Ja govorim isključivo za bosnu. Bosna je zemlja u kojoj su politika i nestručni kadrovi usrali sve što se moglo usrati.
Meni je itekako poznato da će većina zaraženih proći bez problema, a da će samo mali procenat završiti tragično. Ali, opet, govorimo o bosni. Bosna je zemlja u kojoj zdravstvo stoji pred kolapsom jer imaju par stotina pacijenata.
Moja tetka je oboljela od korone. Malo teža klinička slika. Ženi je 59 godina. Bila desetak dana na bolovanju, otežano disanje, ne može uz stepenice i to.
I onda je morala na posao jer nemaju doktora. iako ne može da se popne na prvi sprat u kući, u četvrtak je morala u salu da operiše pacijenta.
Rođak kardiolog po dužnosti ide na kovid odjeljenje jer nema doktora pa se smjenjuju. Drugi rođak, doktor opće prakse, redovno visi kod oboljelih.
Nema pomisliti na godišnji. Treći rođak, također doktor, završio u bolnici na kisiku.
Nije to zato što je covid-19 opasan kao španska gripa, nego zato što nam je država u rasulu.
Zasto bih im ja nesto objasnjavala i snimala? Pa ja sam na njihovoj strani (cestitih doktora), kao i na strani Zizi kojoj najiskrenije zelim brz oporavak kao i njenima.Za razliku od dine konakovića koji ne može ući na kcus jer na istom vlada seka i., ja mogu na bilo koje odjeljenje našeg ukc-a.
Dođi sa mnom pa da snimimo reportažu za medije.
Nećemo snimati isključivo kovid odjeljenje, nego i ostatak bolnice, pa da se vidi katastrofalno stanje i oprema iz titinog vakta.
Onda pojasni mojim rođacima koji rade dežuru i po' u komadu kako bi se to trebali ponašati.
Isto tako, pojasni forumašici Zizi505 i njenim ukućanima.
Svi bolesni od korone. Svi sa težom kliničkom slikom - al, eto, nedovoljno teškom da ih sebija primi na kisik, nego im hitna interveniše kod kuće.
Evo, za tvoju ljubav sam pricala sa par frendica iz Beograda. Jedna kaze da je kineska vakcina odlicna, primila obje i razvila antitijela (struka), a druga da oni koji su primili kinesku vakcinu zavrsavaju u bolnicama s pneumonijom. Eto, dvije osobe iz istog grada, dva potpuno razlicita stava.I ja sam mišljenja da ne treba vakcinisati redom, pogotovo ne tim neprovjerenim vakcinama.
Ali, ako kažu da neke od vakcina nemaju neželjene posljedice, recimo ova kineska i ona ruska, onda sam za to da se vakcinišu ugrožene kategorije, plus oni koji žele.
I onda otvori sve živo i spašavaj ekonomiju. barem ćeš znati da ugrožene kategorije neće razviti težu kliničku sliku. Što se tiče mladih, ogromna većina preboluje koronu sa blagim ili nikakvim simptomima.
Na taj način stičeš tzv. imunitet krda i onda te boli briga za koronom. Ljudi se vrate u normalu i dišu punim plućima.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

srculence7 wrote: 24 Mar 2021, 01:34 Ja samo ne znam otkud to da neki misle da nisu deo nekog eksperimenta, nevezano sad za vakcinu![]()

Neki dan me na fb doceka video cojka koji pokazuje kako nas truju i to bijelo sto pada nije snijeg. Napravi grudvu, pali upaljacem, nista, ne topi se, al cadi. Znaci crni bijela grudva. Podijelila jedna moja vamo, vidim ima snimak preko 1000 dijeljenjaElTriconi wrote: 23 Mar 2021, 22:02Zajeban je fb za starije, i u mene mama tako vice. I jos nadje onih teorija zavjere pa mi govori kae truju nas iz avionaspacebound wrote: 23 Mar 2021, 07:41
Nece ni tad vjerovat. Ni da im najmiliji od korone umre nece vjerovati. Bit ce da svi lazu i da je umro od neceg drugog.
A drustvene mreze nam pokazu koliko je takvih bezmozgica.![]()

Ovo je nas glas razumasrculence7 wrote: 24 Mar 2021, 01:34 Ja samo ne znam otkud to da neki misle da nisu deo nekog eksperimenta, nevezano sad za vakcinu![]()

Remdesivir nije stetan lijek nego nije ispunio ocekivanja.insomnia wrote: 24 Mar 2021, 09:31 Nisi direktno.
Ne bi bilo prvi put da EMA odobri stetan lijek. Nedavno su to uradili sa Remdesivirom.
Na ovome smo radili "mi", ali se obustavilo, jer je ipak sa vakcinama bilo brze.

Ako Bog da jednog dana i to.Julia-Klara wrote: 24 Mar 2021, 09:56Na ovome smo radili "mi", ali se obustavilo, jer je ipak sa vakcinama bilo brze.
Da li ce se promijeniti u buducnosti ne znam, ali sam sigurna da, kako vrijeme odmice i virus se bolje upoznaje (ne od strane nas laika nego naucnika) vrlo lako bude moguce napraviti i tabletu ili bilo sta za oralnu primjenu.
A radi se i na lijekovima koji ce se ciljano primjenjivati kod vec nastalog oboljenja.![]()

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests