Ovo je najbolja stvar za živce
Moderator: Krokodil Behko

Terapijski tretman sa bracnim sapatnikom odprije poznat kao sexMaja wrote: 24 Mar 2021, 10:08 Srculence sta bi ti preporucila nekome ko je vecinu dana bijesan, naravno zbog nicega.
Npr ne moze nesto iste sekunde da nadje pa ljutito psuje, padne mu nesto iz ruke, poludi, drugi se ustrucavaju da ga pitaju bilo sta da ne plane i u komunikaciji se uzasno dere, napet je, ako neko ima suprotno misljenje od njegovog, na djecu se dere ako su malo bucnija itd.
Znaci, bijes mu izazivaju sasvim normalne stvari koje se i drugima svakodnevno desavaju.

Hehe.. Mi smo, kad sam bio mali, imali jedan takav ali težak za mliti, ko ne budi primijenjeno. A meni i samo meni davali ukućani da meljem 3-4 puta na dan. Jbt, hodo po kući nabildan sa 12 godina, svi mislili da neću narasti
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Vjeruj da i mene zanima, obzirom da su ga izbacili iz "rodjenog" tima "zbogradi" nehumanog I bezobraznog ponasanja prema ljudima s kojima je radio.
Melek wrote: 24 Mar 2021, 11:07Hehe.. Mi smo, kad sam bio mali, imali jedan takav ali težak za mliti, ko ne budi primijenjeno. A meni i samo meni davali ukućani da meljem 3-4 puta na dan. Jbt, hodo po kući nabildan sa 12 godina, svi mislili da neću narasti![]()

Kako, dobije 50 dana odmora godišnje po nekom ugovoru ili je ušparO 50 dana?Julia-Klara wrote: 24 Mar 2021, 11:08Vjeruj da i mene zanima, obzirom da su ga izbacili iz "rodjenog" tima "zbogradi" nehumanog I bezobraznog ponasanja prema ljudima s kojima je radio.
Jos uvijek je u firmi, ali niko ne zna sta radi, jer je takvima tesko dati otkaz bez prevelike otpremnine. Svi se nadaju da ce asap u peMziju, ali jok, taj ne mrda, a i sto bi? Dobra plata, naguro je na skoro 50 dana odmora, ne radi nista...
Jednom sam mu rekla da nisam njegova sekretarica, iznenadio se, jer njegova percepcija je bila ta, da sam ja tu da njemu olaksam posaoa to NIJE sekretarica
budala cojk, al hajd...

Burzuj

U suštini mi iz okoline obično ne možemo puno. Često kontraproduktivno bude ukoliko odgovaramo na to ili uzvraćamo.Maja wrote: 24 Mar 2021, 10:08 Srculence sta bi ti preporucila nekome ko je vecinu dana bijesan, naravno zbog nicega.
Npr ne moze nesto iste sekunde da nadje pa ljutito psuje, padne mu nesto iz ruke, poludi, drugi se ustrucavaju da ga pitaju bilo sta da ne plane i u komunikaciji se uzasno dere, napet je, ako neko ima suprotno misljenje od njegovog, na djecu se dere ako su malo bucnija itd.
Znaci, bijes mu izazivaju sasvim normalne stvari koje se i drugima svakodnevno desavaju.
Jao, ima jedan dobar članak o komunikaciji sa "teškim ljudima". Dotakli se i te tematike. Pronađem već pa ću postaviti ovih danaMarlboroGold wrote: 25 Mar 2021, 12:51 Srcule smatraš li da ljude nekad treba isprovocirati da bi pokazali svoje pravo lice? Mislim za osobe sa očiglednim maskama.
Komunikacija can i ovdje na forumu ode u krivom smijeru, moramo priznati. Postoje ljudi koji sve sto se kaze docekaju "na noz", ismijavaju, pogresno razumiju, ali se nekada i prave ludi kao "nisam to rekao/la".srculence7 wrote: 25 Mar 2021, 13:18Jao, ima jedan dobar članak o komunikaciji sa "teškim ljudima". Dotakli se i te tematike. Pronađem već pa ću postaviti ovih danaMarlboroGold wrote: 25 Mar 2021, 12:51 Srcule smatraš li da ljude nekad treba isprovocirati da bi pokazali svoje pravo lice? Mislim za osobe sa očiglednim maskama.![]()
Što se mog mišljenja tiče, nekad bolje ne dirati. Zašto bi nešto očigledno morao potvrđivati?
Ali u vezi toga se može izneti ono kako se mi osećamo, bez napada na drugu stranu, ukoliko je bitno. I staviti do znanja da smo primetili da to, kako se ponašaju i o čemu govore, mi ne vidimo da je baš tako, opet iz svog ugla.
Nekad su moguće i naše greške u opažanju i interpretiranju tako da treba ostaviti prostora i za to da ne možemo uvek znati šta se u drugima zbiva. Jer na kraju, ne izražavamo se svi istovetno, tu ima raznih varijacija.

Nekad mozes nesto napisati a ne misliti na tu osobu i ona se onda nađe uvrijeđena pronađena u tom tekstu.Julia-Klara wrote: 25 Mar 2021, 13:44 Pa vidi, ja mislim da svi mozemo kontrolirati ono sto kazemo.
I ja sam reagirala u afektu, i dan danas me je stid Fufeta , i onog sto sam rekla.
Znam da izvinjenje ne moze popraviti stvar

Sta u slucaju ljudi koji ti direktno prave stetu, ali na neki suptilan nacin? Ne mislim na forum.srculence7 wrote: 25 Mar 2021, 13:18Jao, ima jedan dobar članak o komunikaciji sa "teškim ljudima". Dotakli se i te tematike. Pronađem već pa ću postaviti ovih danaMarlboroGold wrote: 25 Mar 2021, 12:51 Srcule smatraš li da ljude nekad treba isprovocirati da bi pokazali svoje pravo lice? Mislim za osobe sa očiglednim maskama.![]()
Što se mog mišljenja tiče, nekad bolje ne dirati. Zašto bi nešto očigledno morao potvrđivati?
Ali u vezi toga se može izneti ono kako se mi osećamo, bez napada na drugu stranu, ukoliko je bitno. I staviti do znanja da smo primetili da to, kako se ponašaju i o čemu govore, mi ne vidimo da je baš tako, opet iz svog ugla.
Nekad su moguće i naše greške u opažanju i interpretiranju tako da treba ostaviti prostora i za to da ne možemo uvek znati šta se u drugima zbiva. Jer na kraju, ne izražavamo se svi istovetno, tu ima raznih varijacija.

Ja njemu kazem kako to sve meni izgleda i vidim da on i sam to zna ali opet trazi izgovore (kako se necu derati kad...., kako necu biti ljut kad....). Onda kazem da su to sve sitnice tj nisu dovoljan razlog da reaguje kako reaguje. Onda se samo naljutisrculence7 wrote: 25 Mar 2021, 13:08U suštini mi iz okoline obično ne možemo puno. Često kontraproduktivno bude ukoliko odgovaramo na to ili uzvraćamo.Maja wrote: 24 Mar 2021, 10:08 Srculence sta bi ti preporucila nekome ko je vecinu dana bijesan, naravno zbog nicega.
Bitno je da ta osoba to uvidi. Da prepozna kod sebe šta mu izaziva ljutnju, bes, agresivnost...Postoje i tehnike kontrole besa koje se uče.
Relaksacione tehnike bi bile od pomoći, ako prihvata naravno.
Kakvo je tvoje zapažanje? Kakva je situacija sa spavanjem, apetitom, uopšte zdravljem?
Da li razgovarate o tome kad se situacija smiri i na koji način?
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests