SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Re: SDA
Nerado priznajem da u ovom trenutku SDA djeluje daleko ozbiljnije od Trojke / Cetvorke. Realno NS nema sta ponuditi na medjunarodnom planu, ni NiP. SDP bi mozda i mogao iskopati nekoga, ostali nikoga. Znamo da je ovaj odgovor rusima neko napisao ali je napisao dobro. Ispasce da u trenutnom odnosu snaga SDA brani drzavu (kako god ali brani), dok Konakovic bije vlastite komplekse prema SDA i Sebiji, i da ne moze naprijed zbog tih kompleksa.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27861 times
- Been thanked: 28721 times
Evo sad citam ova vlada kantona u Sarajevu kazu imaju nekog lika koji je genetski predodredjen da bude neka civija u Sarajevu
Ko su ti ljudi gore i sta su sebi umislili?
Ko su ti ljudi gore i sta su sebi umislili?
dream of spring...
- Taare
- greatest

Eto, behko mi ne odgovori, pa de ti. šta je dobro u ovom odgovoru rusima? Volio bih vidjeti autora ovog teksta pa da ga zatjeram u stotinu pm retardiranih. Obična gluperda.
U historiji ljudske rase, ne znam da se pojavio gluplji narod od bošnjaka.
Svaki jbni vic ispričan o bošnjacima nije ništa do realni prikaz barem 80% tog naroda.
Čuj ti malog smrde, ne zna odakle rusima ideja da bih šalje vojsku da gine za nato interese.ne znamo otkud vam ideja da članstvom u NATO savezu Bosna i Hercegovina preuzima obavezu da ‘šalje svoje mlade ljude u udaljene krajeve planete da ginu za tuđe geopolitičke ciljeve’? NATO savez je odbrambeni, a ne agresorski savez, u kojem svaka zemlja zadržava suverenitet u donošenju odluka u angažovanju vlastitih vojnih snaga
Pa gledaju i vide, jbo ga otac retardirani.
Al šta očekivati od čovjeka čiji je šukunđed jurišao za turskog sultana i ratovao po egipatskim zabitima, pa onda pradjed ostavio kosti na nekoj monte meleti i to braneći interese austrijskog kajzera.
On je krenuo "svijetlim stopama" svojih predaka i jad bosanske vojske poslao u afganistan.
Nema šta, sve suverene odluke.
Valjda se bosna brani na hindukušu i po iračkim vukojebinama.
Priča jedan nesretnik koji je "branio bosanske interese" radeći kao vozač cisterne u iraku kako ta cisterna nikada nije stala, nego je dan-noć ukradenu iračku naftu vozila u luke, pa se iz istih ta nafta prevozila u ameriku.
Je l to suvereno odlučivanje o kojem brabonja ovaj prokletnik?
Ili je suvereno odlučivanje kad učestvuješ u nelegalnim ratovima u afganistanu i iraku pokrenutim pod lažnim optužbama?
Ratovi u kojima je poginulo i osakaćeno na stotine hiljada civila. Ratovi u kojima je korišten osiromašeni uranijum. ratovi u kojima su uništene privrede i infrastrukture tih zemalja.
U te ratove su kretali na jedan jbni mig tog zločinačkog nato saveza. Jedan mig.
A da ironija bude veća, kritikuje ih još veći zločinac koji se dokazao ubijanjem afganistsnskih, čečenskih i sirijskih civila.
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

Tu Taare,nema dileme.
Mora se ponavljam mora izabrati strana.
Biram NATO pa nek me posalju na tamnu stranu Mjeseca.
Pun mi je ( da iskoristim izraz sa atributa) kondor i velikosrba rusofila i bilo cega sto bi nas skratilo za glavu u treptaju oka nebitno jel navijamo za sda,sdp nip ili ns..
Da zakljucim,NATO pa nek sve ide u 16 mp3.
Jer ne vidjeh ni jednog junaka da je ispalio na rad u neku od rusofilskih drzava...
100% se ide raditi i zivjeti u blagodeti zapadnih demokratija...i da ,da ne ostanem duzan vezano za Iran ili Tursku...volim ih ,prijateljske su nam zemlje ali ja biram SAD i NATO.
Mora se ponavljam mora izabrati strana.
Biram NATO pa nek me posalju na tamnu stranu Mjeseca.
Pun mi je ( da iskoristim izraz sa atributa) kondor i velikosrba rusofila i bilo cega sto bi nas skratilo za glavu u treptaju oka nebitno jel navijamo za sda,sdp nip ili ns..
Da zakljucim,NATO pa nek sve ide u 16 mp3.
Jer ne vidjeh ni jednog junaka da je ispalio na rad u neku od rusofilskih drzava...
100% se ide raditi i zivjeti u blagodeti zapadnih demokratija...i da ,da ne ostanem duzan vezano za Iran ili Tursku...volim ih ,prijateljske su nam zemlje ali ja biram SAD i NATO.
dream of spring...
- Taare
- greatest

Ja poštujem svačiji izbor. Ako se bošnjaci kao narod odluče na taj korak, ja ću poštovati tu odluku.
poštovati odluku ne znači da je ne smijem komentarisati.
Dakle, ako se bošnjaci muslimani odluče za tu opciju, neka slobodno zatvore džamije i pretraže po tavanima u nadi da će pronaći neku ikonu koja bi pomogla da se vrate vjeri pradedovskoj.
Tim potezom odbacuješ islam.
Dakle, nema potrebe da glume kako su muslimani.
Jer ako je istina ovo što tvrde kada kažu da su muslimani, a to je postojanje Boga koji je propisao određene zakone, neka znaju da učestvujući u tzv nato mirovnim misijama u kojima se ubijaju civili i razvaljuju države, definitivno nisu na putu za džehenem.
Jer, biti na nekom putu podrazumijeva mogućnost da napustiš isti i kreneš nekim drugim.
Učešćem u zločinačkim akcijama tog saveza ti si na skijaškoj skakaonici s koje doskočiš u džehenem.
E, ako je vjera izmišljotina i opijum za mase kako su tvrdili i tvrde neki ljudi, onda nije problem.
U tom slučaju, radi šta hoćeš.
Morala, savjesti i stida definitivno nemaš jer si iste sahranio u prvi krater koji je ostavila nato bomba koja je pala na neku afganistansku školu.
Svi mi se morete obratit
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1052 times
- ironman
- sirius

Bokte vidio ti ode u krajnost....Taare wrote: 26 Mar 2021, 14:03Ja poštujem svačiji izbor. Ako se bošnjaci kao narod odluče na taj korak, ja ću poštovati tu odluku.
poštovati odluku ne znači da je ne smijem komentarisati.
Dakle, ako se bošnjaci muslimani odluče za tu opciju, neka slobodno zatvore džamije i pretraže po tavanima u nadi da će pronaći neku ikonu koja bi pomogla da se vrate vjeri pradedovskoj.
Tim potezom odbacuješ islam.
Dakle, nema potrebe da glume kako su muslimani.
Jer ako je istina ovo što tvrde kada kažu da su muslimani, a to je postojanje Boga koji je propisao određene zakone, neka znaju da učestvujući u tzv nato mirovnim misijama u kojima se ubijaju civili i razvaljuju države, definitivno nisu na putu za džehenem.
Jer, biti na nekom putu podrazumijeva mogućnost da napustiš isti i kreneš nekim drugim.
Učešćem u zločinačkim akcijama tog saveza ti si na skijaškoj skakaonici s koje doskočiš u džehenem.
E, ako je vjera izmišljotina i opijum za mase kako su tvrdili i tvrde neki ljudi, onda nije problem.
U tom slučaju, radi šta hoćeš.
Morala, savjesti i stida definitivno nemaš jer si iste sahranio u prvi krater koji je ostavila nato bomba koja je pala na neku afganistansku školu.
Znaci ako odbijem NATO i pristanem da mirno nenaourazan nicim osim Bismillom cekam kad ce se neko povampirit i napast bicu dobar musliman...
Ne slazem se.
Idemo mi u NATO a pustimo teologe i hodze da nas spase u pogledu vjere..
dream of spring...
- Taare
- greatest

Rekao sam ono što sam imao da kažem.
Tvoj zaključak je glupost na kub.
Tvoj zaključak je glupost na kub.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

- ironman
- sirius

Mentalne akrobacije?
De ukucaj " stradanje muslimana na teritoriji od albanjje do slovenije u 20 vijeku" u google.
Onda nadji " zajednicki imenitelj" pociniocima tih zlocina.
Hocemo da budemo dio zapadne civilizacije,da zivimo mirno znajuci da ce NATO odvratiti svakog vampira od neke u njegovoj opicenoj glavi zamisljene " osvete turcima"...
A zauzvrat ce momci koji odaberu sami,ponavljam sami odaberu profesiju vojnika sluziti pod NATO savezom sirom planete..
Pa gdje treba potpisati sto mu gromova daj i da potpisem 5% plate do kraja zivota svaki mjesec za NATO...
dream of spring...
- Taare
- greatest

- ironman
- sirius

Nego da utvrdimo do kraja.
A koje je tvoje stajaliste?
Sta zagovaras?
Vojnu neutralnost?
Ili da se priklonimo majcici ruslani ?
Ako ti nije zahmet napisi.
I postujem i ja tvoj izbor.
dream of spring...
- Taare
- greatest

To je sasvim nebitno. Vidimo da većina bošnja zagovara put u džehen...pardon, u nato savez.
Svi mi se morete obratit
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
toga nema,odavno,to je samo taki supljakironman wrote: 26 Mar 2021, 15:26Nego da utvrdimo do kraja.
A koje je tvoje stajaliste?
Sta zagovaras?
Vojnu neutralnost?![]()
Ili da se priklonimo majcici ruslani ?![]()
Ako ti nije zahmet napisi.
I postujem i ja tvoj izbor.
pojede te maca ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Nemogu oni nista prvoj u Bosnjaka , ona vodi najbolji klinicki i spasava ljude sa respiratorima od maline koji su super. Ona za premijerku abd , bakir nas beg u predsjednistvo a mlati gazija zahiragic da bude ministar obrazovanja i sporta.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10454 times
- Been thanked: 12318 times
Znači, poruka današnjih protesta, da se promijene vlade FBiH i BiH.
Evo, ako je bilo ko od protestanata, imao plan kako to da uradi, ja se naguzim svim ostalim.
Pa prema tome, koja je svrha protesta i masovnog kršenja pandemijskih mjera?
Evo šta je bio razlog. Danas je godišnjica, čuvenih antiratnih protesta u SA 1992. Ono kad je u Podrinju već bilo pobijeno na hiljade ljudi, a u Sarajevu se digla (ista ovako promišljena i alava) opozicija, kobajagi protiv rata. Niški snajperisti su im, na Vrbanja mostu, vrlo brzo približili realnost. Pobiše Suadu i Olgu, ostali pobacaše Titine slike i razbježaše se.
Ovo je isto to.
Svi znamo da je nabavka vakcina blokirana od strane Dodika, a Čović je najmanje pet puta prijetio i ucjenjivao oko vakcina.
I šta sad narod hoće? Da napadnem na SDA, koji se realno, ipak sam nosi s ovim agresdorima?
j.... mater Karadžiću, što nije pobio ove retardirane balije. Govna.
Evo, ako je bilo ko od protestanata, imao plan kako to da uradi, ja se naguzim svim ostalim.
Evo šta je bio razlog. Danas je godišnjica, čuvenih antiratnih protesta u SA 1992. Ono kad je u Podrinju već bilo pobijeno na hiljade ljudi, a u Sarajevu se digla (ista ovako promišljena i alava) opozicija, kobajagi protiv rata. Niški snajperisti su im, na Vrbanja mostu, vrlo brzo približili realnost. Pobiše Suadu i Olgu, ostali pobacaše Titine slike i razbježaše se.
Ovo je isto to.
Svi znamo da je nabavka vakcina blokirana od strane Dodika, a Čović je najmanje pet puta prijetio i ucjenjivao oko vakcina.
I šta sad narod hoće? Da napadnem na SDA, koji se realno, ipak sam nosi s ovim agresdorima?
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
Tako je znamo da SDA brani Bosnjake od Dodika a on neda vakcine sa Covicem, isto kao sto su namjestili pricu oko respiratora koji su odlicni i kojim Sebilja spasava narod na ukc.Krokodil Behko wrote: 06 Apr 2021, 21:58 Znači, poruka današnjih protesta, da se promijene vlade FBiH i BiH.
Ovo je isto to.
Treba zabraniti ove proteste i zvati specijalce da biju - jel stid da se protestuje a sda je nam sve dala !
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10454 times
- Been thanked: 12318 times
MorningStar wrote: 06 Apr 2021, 22:02Tako je znamo da SDA brani Bosnjake od Dodika a on neda vakcine sa Covicem, isto kao sto su namjestili pricu oko respiratora koji su odlicni i kojim Sebilja spasava narod na ukc.Krokodil Behko wrote: 06 Apr 2021, 21:58 Znači, poruka današnjih protesta, da se promijene vlade FBiH i BiH.
Ovo je isto to.
Treba zabraniti ove proteste i zvati specijalce da biju - jel stid da se protestuje a sda je nam sve dala !
Pa i treba porazbijati govna.
Sad ubaci još koji trol. Ionako samo trolaš po političkim temama. Tvoiji su postovi besmisleni.