Ali imex kako vi govorite ako ne 10 i po
Nije valjda 10 i 30 ili pola 11, ali onda je to 5,5 (pola od 11)
Moderator: Krokodil Behko

MajoMaja wrote:Znamo da su Krajišnici ljuti, borbeni, opaZni
Sarajlije glume neke frajere, jalijaše, đido mova itd..
Hercegovci su svadljivi i temeperamentni.
I u Hrvatskoj Zagorci važe za veseljake, Zagrepčani djeluju hladno u odnosu na vatrene Dalmatince.
U Srbiji su Zemunci dobili i svoje viceve.
A znate i za onu: "Čuvaj se muslimana iz Stoca, Srbina iz Sokoca i Hrvata iz Ljutog Doca."
Kao što znate, ja sam iz Stoca. Nisam saburli, to je očito, jel. Znam se naljutiti, ali da me se treba čuvati, ne treba brate.
Često mi ovako na netu kažu ah ti si ljuta Hercegovka, pa se ponekad pitam koristim li to uvriježeno mišljenje o nama Hercegovcima kao opravdanje za svoj poganluk?
Šta mislite koliko ima istine u ovim "podjelama" naroda po regijama. Kakva ste vi stekli iskustva?

ja baš kontam otići psihologu da mi kaže ko sam i šta želim,bujrumSheval wrote:Ne da poznajem mentalitet ljudi po regijama,nego poznajem mentalitet ljudi po mikrolokacijama.
Po kućama![]()
Lako prepoznajem psihološki profil pojedinca.
Dovoljno mi je par minuta.
Čitam između redova,ocjenjujem držanje,stav,način komunikacije,provaljujem šupljake...pravi sam psiholog

Ma vala nek si im reko dok nisam ja.Mister No wrote:Zato što sva sirotinja iz Hercegovine dolazi u Bosnu vijekovimaMaja wrote:Ja mogu reći da su Hercegovci snalažljivi i da kod nas nema toliko sirotinje kao u Bosni.
Kakvi ste Bosna vam obećana zemlja

de na osnovu do sad viđenogSheval wrote:Samo se meni povjeri.
Reci što te muči.
Otkrij mi svoje najveće tajne i strahove,slobodno mi se povjeri.
Diskrecija zajamčena.
Profi 100%.

Zašto smo onda u HNK?Pasaga wrote:Gospodo draga.![]()
Cim cojk podje prema SA,prodje Dreznicu,nastaje Bosna.
To je od vajkada u narodu.
Ako pogledamo malo floru i faunu,tada mozemo reci
da ta stara narodna ima svoj smisao.

gejsha wrote:Zašto smo onda u HNK?Pasaga wrote:Gospodo draga.![]()
Cim cojk podje prema SA,prodje Dreznicu,nastaje Bosna.
To je od vajkada u narodu.
Ako pogledamo malo floru i faunu,tada mozemo reci
da ta stara narodna ima svoj smisao.
Nikada neću znati jesam li u Bosni ili Hercegovini![]()
Taman pročitam da sam iz Hercegovine, kad ono u Bosnu svrstaše.
A ja se nekako osjećam kao Hercegovka.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

biJoHeidi wrote:klanac hills, ostalo me ne zanima

pola do 11, molicu lijepoMaja wrote:
Ali imex kako vi govorite ako ne 10 i po
Nije valjda 10 i 30 ili pola 11, ali onda je to 5,5 (pola od 11)
pa hvala, indeks, nisam znala, isto sto ni ti nisi mogla znati da si ti meni najZenicankaindeks wrote:Joj IM_ex....znala sam
Znas da si ti meni najVisocka

Nela wrote:Moram reci da u Sarajevu danas ima najmanje Sarajlija. Nakon rata je masa izbjeglica koje su napravili i naselja, recimo od Rajlovca pa do Vogosce mahom su ljudi iz istocne Bosne, Ilidza - sandzaklije, ali i po ostalim dijelovim grada ljudi sa raznih strana, pa samim tim i razlicitih mentaliteta.
Pa ja bih prije rekla da oni pokusavaju nas prilagoditi sebiKrokodil Behko wrote:Nela wrote:Moram reci da u Sarajevu danas ima najmanje Sarajlija. Nakon rata je masa izbjeglica koje su napravili i naselja, recimo od Rajlovca pa do Vogosce mahom su ljudi iz istocne Bosne, Ilidza - sandzaklije, ali i po ostalim dijelovim grada ljudi sa raznih strana, pa samim tim i razlicitih mentaliteta.
Da. Ima ih puno. Dodao bih još i Aziće, Stup, Nedžariće...
Dodao bih i Kineze
Medjutim to je sudbina svih većih gradova a prijestolnica pogotovo.
Razlika je u tome da kada se to dešava u mirnodopskim uvjetima nije toliko
primjetno koliko u vanrednim okolnostima. Tada imamo veliki talas ljudi od
kojih se očekuje prilagodjavanje sredini u koju su došli a nekima to baš i nije
bitniji cilj u životu.

Sva bagra je sada u Rajvosa sve bi ja to protjero,pokradose sveNela wrote:Moram reci da u Sarajevu danas ima najmanje Sarajlija. Nakon rata je masa izbjeglica koje su napravili i naselja, recimo od Rajlovca pa do Vogosce mahom su ljudi iz istocne Bosne, Ilidza - sandzaklije, ali i po ostalim dijelovim grada ljudi sa raznih strana, pa samim tim i razlicitih mentaliteta.
Jest zivcan narod u Bn..posebno iz jedne mahale..Krokodil Behko wrote:
Što se tiče Bijeljine, bilo nas je svakakvih ali mislim da smo nekako kolektivno
"na živcima" kad je demokratija u pravu. Kod nas sve mora biti transparentno.
Zato ja i jesam ovakav neposredan. Još nas krasi ljubav prema švercu a mentalno
smo relativno bliski susjedima zvorničanima i brčacima.