Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Lavlje_srce wrote: 27 Mar 2021, 17:52
Da napravim rezime dosadasnjeg brainstorminga:
1) kucica - Earthship - sto zbog ekonomicnosti, sto zbog ekoloskog pristupa, sto zbog sklada s prirodom i prirodnog poticanja duhovnosti koja mi nije nebitna
2) zemlja - obradivi dio + suma
3) uzgoj - organsko povrce u plastenicima + organsko voce (model ovog bracnog para s Avale)
4) zivotinje - koze i kokosi
Sad jos treba odluciti Bosna ili Hercegovina? Mene zbog klime i dijela genetskog koda privlaci Hercegovina (to podrazumijeva odustajanje od sume).
Pucajte.
Uz to ubaci 4 - 5 košnica pčela...
S toliko pokriješ ulog, imaš za sebe i možeš raditi ljekovite pripravke kao i određene proizvode za ljepotu.
Cuj ovca ojanji cetiri janjeta godisnje?
Pa nije to zec.
Jedno janje, i to se desava pred uskrs, zato ih natakinjemo na razanj za prvi maj, taman narastu za to.
Koji nemac pojma.
Mutevelija wrote: 27 Mar 2021, 17:56
Evo sad gledam sta je earthship to ispade zemunica.
Šuma koja šuma, hrast bukva grab, ali ne znam da li se zalazes za sjecu sume posto rece da si vegetarijanka.
Ako bi mogla prodavati npr bosanski javor tu bi mogla imati dobru zaradu, jer je cijenjeno drvo u inostranstvu
Dobro povrće u plastenicima ali to ti je samo sezonsko mozda pola godine u prosjeku.
Koze i kokoši, da li bi prodavala meso od kokošiju ili samo jaja, pošto i kokoši ne nose stalno jaja, imaju taj neki svoj period kad ne nose,.
Da, skoro zemunica. Tako funkcionira ekologija. Evo u sta sam se zaljubila, vec sam postavljala:
Ovo je blizu onom sto zelim:
Nisam jos postala vegetarijanka, samo sam napisala da je vrlo moguce da postanem ako budem pocela uzgajati zivotinje.
Ne mislim sjeci sumu, samo sam pomislila da ne bi bilo lose imati nesto sume. Cuvala bih je kao Abu Zemzem.
I voda mi treba za povrce i voce.
I bunar mi treba, uf.
I puska.
Mutevelija wrote: 27 Mar 2021, 17:56
Evo sad gledam sta je earthship to ispade zemunica.
Šuma koja šuma, hrast bukva grab, ali ne znam da li se zalazes za sjecu sume posto rece da si vegetarijanka.
Ako bi mogla prodavati npr bosanski javor tu bi mogla imati dobru zaradu, jer je cijenjeno drvo u inostranstvu
Dobro povrće u plastenicima ali to ti je samo sezonsko mozda pola godine u prosjeku.
Koze i kokoši, da li bi prodavala meso od kokošiju ili samo jaja, pošto i kokoši ne nose stalno jaja, imaju taj neki svoj period kad ne nose,.
Da, skoro zemunica. Tako funkcionira ekologija. Evo u sta sam se zaljubila, vec sam postavljala:
Ovo je blizu onom sto zelim:
Nisam jos postala vegetarijanka, samo sam napisala da je vrlo moguce da postanem ako budem pocela uzgajati zivotinje.
Ne mislim sjeci sumu, samo sam pomislila da ne bi bilo lose imati nesto sume. Cuvala bih je kao Abu Zemzem.
I voda mi treba za povrce i voce.
I bunar mi treba, uf.
I puska.
Cudno mi je to kako izdrži od kiše vremenskih uslova ipak se radi o zemlji..
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mutevelija wrote: 27 Mar 2021, 18:36Cudno mi je to kako izdrži od kiše vremenskih uslova ipak se radi o zemlji..
Meni je cudno da ga je ovo doslo skoro 110 000 €. Gradi se od zemlje i guma, a na krov se postavlja celicna armatura i beton. Sigurno je od zemljotresa, on kaze i sumskih vatri.
Mutevelija wrote: 27 Mar 2021, 18:36Cudno mi je to kako izdrži od kiše vremenskih uslova ipak se radi o zemlji..
Meni je cudno da ga je ovo doslo skoro 110 000 €. Gradi se od zemlje i guma, a na krov se postavlja celicna armatura i beton. Sigurno je od zemljotresa, on kaze i sumskih vatri.
Dok projektant uzme sebi dok inzinjeri sebi, dok radnici majstori sebu, dok okrene janje na ploci
Neko se dobro ugradio tu mada moguce je da zato sto je "rijetkost" ovakva gradjevina da naplati vise.
Inace majstori znaju "nanjusiti " kad covjek hoce nesto posebno i ako je bogatiji pa naplate masno.
I izmedju sebe pricaju ma ja ba ko nema gdje sa parama pa uzeo ovo graditi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.