Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2308 times
Been thanked: 5632 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Beni »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 16:36
Beni wrote: 31 Mar 2021, 16:35

Pa vidis da ima barem nesto a ne nista, a mogo si mene zazvaljit, razvijo anti tijela i miran :oo
Ma mogo sam te jebat, aj bizi :D.
Povedi i ejmi pa u troje :oo
Fuck you a friendly note to start the day
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9035 times
Been thanked: 5789 times

Post by Mister No »

spacebound wrote: 31 Mar 2021, 15:37
Rum wrote: 31 Mar 2021, 14:01 Koronavirus u BiH: Skoro 2.000 novozaraženih, 79 preminulih
Moje skromno misljenje je da smo vjerovatno najgori po broju umrlih u odnosu na pozitivne :grana
Vjerovatnije je da imamo daleko veci broj zarazenih od onoga koji se zvanicno objavljuje.
Ovo se moze zaključiti i iz cinjenice da procentualno u prosjeku imamo cca 25 - 30% zarazenih u odnosu na broj testiranih, dok ga npr. u Hrvatskoj imaju oko 10% (mada i kod njih raste ovaj procenat postepeno).

U Cementari Lukavac su testirali sve radnike na serološki test i utvrdili da ih je vec oko 20% prebolovalo Koronu, sto bi bilo nekih 30-tak radnika.
Zvanicno, od početka pandemijie su imali 5-6 radnika koji su bili zarazeni, sto pokazuje da je zapravo njihov bio bar 5 puta veci od ranijih podataka.

Ako ove njihove interne podatke grubo prenesemo na cijelu BiH, onda bi mogli komotno govoriti oko
7000 - 10 000 zarazenih ljudi dnevno.

Vjerujem da je upravo ovaj broj zarazenih i uzrok velikom broju umrlih, a ne neka ocajno losa usluga u bolnicama.

Da se editujem.
Iako i u Sloveniji i u Hrvatskoj raste broj zarazenih u odnosu na broj testiranih (vec se penje cifri oko 20%), smatraju da smrtnost nije tako velika kao kod nas, jer su u velikom broju cijepili stariju populaciju.
Last edited by Mister No on 31 Mar 2021, 17:31, edited 3 times in total.
The Dark Side Of The Forum...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14247 times
Been thanked: 23732 times

Post by Fuddo »

Gudeljević: Nema novih ograničavanja ulazaka u zemlju, državljanima BiH ne možemo tražiti PCR test

Ankica Gudeljević se obratila poslije sastanka s premijerima (Foto: D. S./Klix.ba)
Državna ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević kazala je kako nema potrebe za uvođenjem obaveznog PCR testa za ulazak građana Bosne i Hercegovine, jer se našim državljanima to ne može ograničavati.

Kao jedna od tema današnjeg sastanka trojice premijera u Sarajevu, na kojem su bili prisutni i pojedini ministri iz Vijeća ministara BiH, kao i entitetski dužnosnici, tretirana je i aktuelna epidemiološka situacija.

"Trenutno nema potrebe za dodatnim ograničavanjem ulazaka u zemlju i uvođenjem PCR testa. Mi to i ne možemo ograničiti našim državljanima", kazala je Gudeljević.

Foto: D. S./Klix.ba
Ona je kazala i kako je sastanak bio bolji od prethodnog, a da je glavna tema bila nabavka vakcina.

"Konačno je proradio COVAX mehanizam. Nismo zadovoljni jer je trebalo ranije da dođu vakcine, a ne posljednjih dana prvog kvartala. Cilj je u drugom kvartalu ubrzati dolazak vakcina, svaki dan smo u kontaktu s COVAX-om i Evropskom unijom", izjavila je ministrica.

Najbitnije nam je da nam stiže dovoljna količina, dodala je te navela kako je u pripremi potpisivanje ugovora s Austrijom, koji obuhvata oko 100 hiljada vakcina kompanije Pfizer.

"Poljska nam nudi 380 hiljada doza AstraZenece i tu će biti potpisan ugovor", kazala je ona.
A gledaj ti debila?
Da, zaista nema potrebe.
Svak ziv samo sto nije bodljikave zice na granice stavio, ova stuha vice, nema potrebe za testovima.
Malj, i zatuc.
Dozvolite da se obratimo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 890 times
Been thanked: 1335 times

Post by MorningStar »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 16:43
Gudeljević: Nema novih ograničavanja ulazaka u zemlju, državljanima BiH ne možemo tražiti PCR test

Ankica Gudeljević se obratila poslije sastanka s premijerima (Foto: D. S./Klix.ba)
Državna ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević kazala je kako nema potrebe za uvođenjem obaveznog PCR testa za ulazak građana Bosne i Hercegovine, jer se našim državljanima to ne može ograničavati.

Kao jedna od tema današnjeg sastanka trojice premijera u Sarajevu, na kojem su bili prisutni i pojedini ministri iz Vijeća ministara BiH, kao i entitetski dužnosnici, tretirana je i aktuelna epidemiološka situacija.

"Trenutno nema potrebe za dodatnim ograničavanjem ulazaka u zemlju i uvođenjem PCR testa. Mi to i ne možemo ograničiti našim državljanima", kazala je Gudeljević.

Ona je kazala i kako je sastanak bio bolji od prethodnog, a da je glavna tema bila nabavka vakcina.

"Konačno je proradio COVAX mehanizam. Nismo zadovoljni jer je trebalo ranije da dođu vakcine, a ne posljednjih dana prvog kvartala. Cilj je u drugom kvartalu ubrzati dolazak vakcina, svaki dan smo u kontaktu s COVAX-om i Evropskom unijom", izjavila je ministrica.

Najbitnije nam je da nam stiže dovoljna količina, dodala je te navela kako je u pripremi potpisivanje ugovora s Austrijom, koji obuhvata oko 100 hiljada vakcina kompanije Pfizer.

"Poljska nam nudi 380 hiljada doza AstraZenece i tu će biti potpisan ugovor", kazala je ona.
A gledaj ti debila?
Da, zaista nema potrebe.
Svak ziv samo sto nije bodljikave zice na granice stavio, ova stuha vice, nema potrebe za testovima.
Malj, i zatuc.
Nijedna zemlja nije ogranicila ulazak svojim gradjanima - nakon ulaska karantin poneke ili PCR test pa moze bez karantina. Zabraniti ulazak svom drzavljaninu je da kazemo pravno nemoguce.Sta istekla viza covjeku ili slicno i ti mu nedas nazad u zemlju :123 - kao u onom filmu kad onaj na aerodromu ostane ziviti ne moze naprijed ni nazad :oo
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

A gledaj ti debila?
Da, zaista nema potrebe.
Malj, i zatuc.
Ovo sam neki dan napisao.

-Epidemiolozi: Zadnji val širenja koronavirusa u Sarajevu je došao sa skijališta koja su bila otvorena za strane turiste kojima nije trebao PCR test prilikom ulaska u BiH.
-"Ekspertna" Vlada KS:
Zatvaraj kafane, teretane, kladionice. Skijališta ne diraj!!
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 16:45

A gledaj ti debila?
Da, zaista nema potrebe.
Malj, i zatuc.
Nijedna zemlja nije ogranicila ulazak svojim gradjanima - nakon ulaska karantin poneke ili PCR test pa moze bez karantina. Zabraniti ulazak svom drzavljaninu je da kazemo pravno nemoguce.Sta istekla viza covjeku ili slicno i ti mu nedas nazad u zemlju :123 - kao u onom filmu kad onaj na aerodromu ostane ziviti ne moze naprijed ni nazad :oo
Cuj, nijedna nije ogranicila, i onda kaze
Karantin ili pcr test?
Pa sta je to nego ogranicenje?
Ovoj izgleda, ne treba nista.
Dozvolite da se obratimo
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

Slovenija a vjerovatno i Austrija i Njemacka te Svicarska ce poostrit rezim povratka odnosno ulaska ..pa bi to moglo sprijecit masovni egzodus,kamo srece da dijaspora moze istrpit da ne dolaze masovno barem dok kod nas ne krene masovna vakcinacija ..
Ovako ako bude val za Uskrs ( a masa ljudi je stiglo)pa onda i za Ramazanski Bajram,ode ljeto u helac sa ovim nasim kriznim stabovima i naredbama..
dream of spring...
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 16:48
MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 16:45
Cuj, nijedna nije ogranicila, i onda kaze
Karantin ili pcr test?
Pa sta je to nego ogranicenje?
Ovoj izgleda, ne treba nista.
Da detaljno ja - ulazak ne mozes ograniciti , naprimjer zahtjev kao sto stranim gradjanima mozes nametnuti - PCR test ili nema uci - ne mozes svojim gradjanima. Mozes da stavis da idu u karantinu ako nemaju PCR test a ako imaju moze bez karantine. OGRANICAVANJE ulaska u zemlju bi bilo nametanje pravila-zahtjeva ili nema uci. Posebna pravila NAKON ULASKA - mogu biti obavezan karantin u slucaju nedostatka PCR testa - to kod nas slabo ide jer pretezno nismo sposobni adekvatno provesti karantin jer kao sto smo vidili od satora do SDA hotela sramote,katastrofe i lopovluk opstruiraju i to.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9992 times
Been thanked: 16873 times

Post by spacebound »

ironman wrote: 31 Mar 2021, 16:48 Slovenija a vjerovatno i Austrija i Njemacka te Svicarska ce poostrit rezim povratka odnosno ulaska ..pa bi to moglo sprijecit masovni egzodus,kamo srece da dijaspora moze istrpit da ne dolaze masovno barem dok kod nas ne krene masovna vakcinacija ..
Ovako ako bude val za Uskrs ( a masa ljudi je stiglo)pa onda i za Ramazanski Bajram,ode ljeto u helac sa ovim nasim kriznim stabovima i naredbama..
Posto mi je ovo jako bitno, imas li neki link?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Cuj argumenta,
Mi smo nesposobni lopovi,
Zato nam ne treba pcr test ili karantin za ljude koji ulaze u zemlju.
Zaista, ima smisla.
Dozvolite da se obratimo
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

spacebound wrote: 31 Mar 2021, 16:56
ironman wrote: 31 Mar 2021, 16:48 Slovenija a vjerovatno i Austrija i Njemacka te Svicarska ce poostrit rezim povratka odnosno ulaska ..pa bi to moglo sprijecit masovni egzodus,kamo srece da dijaspora moze istrpit da ne dolaze masovno barem dok kod nas ne krene masovna vakcinacija ..
Pogledaj na starnici Auswärtiges Amt, mozda tu ima sta ako si planirala u Njemacku.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

Za Sloveniju imam.
https://kaportal.net.hr/aktualno/vijest ... otvorenom/
dream of spring...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9992 times
Been thanked: 16873 times

Post by spacebound »

Beni wrote: 31 Mar 2021, 16:58

Pogledaj na starnici Auswärtiges Amt, mozda tu ima sta ako si planirala u Njemacku.
Ocekuje muz vizu u narednih 15ak dana, Austrija.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Po ko zna koji put, beskorisna masa alijas funto uzjaho na temu i zasipa je svojim glupostima. :rol
Svi mi se morete obratit
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 16:57 Cuj argumenta,
Zaista, ima smisla.
Samo jos kada bi rekao dje si to procitao :lupa preporucujem da citas prije nego sto odgovoris na nesto. Napisao sam da ne mozes ograniciti ulazak svojim drzavljanima u zemlju, nakon ulaska mozes nametnuti obavezan karantin i slicno - te sam dodao na to da kod nas nije bas dobro funkcionisalo zbog nesposobnosti da se isti organizuje i sprovodi zato su bjezali na sve strane,strajkovalo se gladju,kupovala rjesenja i tako dalje.

U ovom stadiju jos da dodam gdje je zaraza vec uveliko prisutna u stanovnistvu, tesko da bi karantini pri ulasku itd donijeli nekih velikih poboljsanja.
Last edited by MorningStar on 31 Mar 2021, 17:02, edited 1 time in total.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 17:01
Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 16:57 Cuj argumenta,
Zaista, ima smisla.
Samo jos kada bi rekao dje si to procitao :lupa preporucujem da citas prije nego sto odgovoris na nesto. Napisao sam da ne mozes ograniciti ulazak svojim drzavljanima u zemlju, nakon ulaska mozes nametnuti obavezan karantin i slicno - te sam dodao na to da kod nas nije bas dobro funkcionisalo zbog nesposobnosti da se isti organizuje i sprovodi zato su bjezali na sve strane,strajkovalo se gladju,kupovala rjesenja i tako dalje.
I sad si samo potvrdio.
:grana
Dozvolite da se obratimo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 17:02
MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 17:01

I sad si samo potvrdio.
Ne razumijem sta hoces da kazes jer ne pises nista osim sto ko u masi "svoj voz" ponavljas :oo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 17:04
Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 17:02

I sad si samo potvrdio.
Ne razumijem sta hoces da kazes jer ne pises nista osim sto ko u masi "svoj voz" ponavljas :oo
Dobro.
U pravu si.
Ne trebaju ti ogranicenja pri ulaski ljudi u zemlju.
Koji ce ti qratz karantin i pcr test.
Ostali zemlje su budale, nemaju pojma sta rade.
Slazem se.
Dozvolite da se obratimo
MorningStar
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by MorningStar »

Fuddo wrote: 31 Mar 2021, 17:07
MorningStar wrote: 31 Mar 2021, 17:04

Dobro.
U pravu si.
Ne trebaju ti ogranicenja pri ulaski ljudi u zemlju.
Koji ce ti qratz karantin i pcr test.
Ostali zemlje su budale, nemaju pojma sta rade.
Slazem se.
Mislim i dalje da nisi shvatio poentu onoga sto sam napisao. Postoji razlika izmedju ''ogranici ulazak svojim gradjanima'' , ''ograniciti ulazak stranim gradjanima'' te '' uvesti obavezan karantin nakon ulaska''

Kazem mozda da opet procitas pa mozda shvatis, uzet cu to kao jezicku barijeru :ooo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Lavlje_srce wrote: 30 Mar 2021, 20:55
Taare wrote: 30 Mar 2021, 16:49

Tako je. Samo što sam za to da nađemo neku mjeru. Ne moraju se lijepiti i komentarisati stvari iz privatnog, stvarnog života.
Preselio je naš drug forumaš @prog123 i ako ćemo ga komentarisati i sjećati se, onda isključivo kao takvog.
Mene je njegovo preseljenje bas uzdrmalo. S obzirom na to da je u pitanju forumas, ne mogu to komentarisati nigdje osim - na forumu. Osim toga, jako su potresni snimci koje je snimila njegova zena. Ona je to snimila - da bi pomogla drugima, pa se time sto se nesto cuvamo ne dajuci komentare o tome, samima sebi odmazemo.

Ono sto je ona objavila zlata vrijedi; od informacija o lijekovima (Favira, Remdesivir, Tocizilumab) - koje je ona predlozila ljekarima, inace mu ih ne bi dali, do informacija o tome kako mu je oduzet telefon, a njoj dat broj koji je zvala 360 puta (slovima tri stotine sezdeset puta) bez odgovora - do toga da ih je molio da ga puste, a oni su odbili, do toga da jedna medicinska sestra brine o 25 pacijenata. Zena je dala sve od sebe da mu pomogne i nije uspjela. Sad pokusava pomoci ostalima sto je za svaku pohvalu i postovanje.

Covjek je umro sam, sto je nedopustiva okrutnost. Mogli su i njoj dati skafander, mogli su na kraju krajeva napraviti plasticnu pregradu da se ljudi oproste. Zamisli da nije mogao cuti djecu. Jedna stvar su mjere predostroznosti, a nesto sasvim drugo je okrutna, bezumna bescutnost. Njoj bi bilo lakse da ga je barem mogla vidjeti. I djeci, mogli su se barem cuti preko video poziva dok je bio u stanju.

Sto se tice respiratora, nije nikakva novost da oko 50% onih koji zavrse na respiratoru i podlegnu. Ko zna u kakvom je on bio stanju kad su odlucili da ga stave na respirator, doktori su dali sve od sebe, u to ne sumnjam. RIP dragi @prog321 jos jednom.
Maksuz provjerih kakvo je stanje u njemačkoj.
Ako imaš nekog člana porodice koji leži na kovid odjeljenju, možeš ga posjetiti.
jedini preduslov je da nosiš ffp3 masku i naočare.
Za ovo što radi gospoja sebija, definitivno ima osnova za tužbu.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Zdravlje”